duminică, 16 octombrie 2011

Un barbat gol si unul seminud cat se poate de masculin - rog fetele sa comenteze


Acesta este unbarbat aproape gol cat mai masculin posibil, cu barba ca de aia ii zice barbat, cu inceput de alopecie androgenica si plin de par pe piept pe burta pe brate si pe picioare si de muschi pe care l-am desenat azi iar mai jos este nud masculin pe care l-am desenat in 2006 la cursul pregatitor al facultatii de grafuca de la UNARTE unde aveau numai barbati ca modele.

Multi dintre cei care nu au vazut acest desen ma intreaba in mod insistent de ce nu desenez si barbati gandindu-se ca asa cum un barbat se va o uita la o femeie pe care o va picta nud asa si eu ar trebui sa ma uit la un barbat si numai o lesbiana ar desena si ar picta nuduri feminine. Mai sunt si persoane care nu ma intreaba asta si pornesc de la premiza ca eu ma desenez si ma pictez pe mine asa cum as vrea sa fiu, ceea ce este adevarat la majoritatea fetelor care deseneaza fete.
A spune ca daca o pictorita realizeaza nuduri feminine si nu masculine inseamna ca este lesbiana este total gresit pentru ca de multe ori femeia se uita la alte femei fara sa aiba pulsiuni sexuale pentru ca la ea zonele de pe creier implicate in sexualitate nu sunt conectate direct la ariile vizuale cum se intampla la barbat. Din aceasta cauza o femeie nu va cauta sa vada barbati goi pentru ca nu imaginea barbatului ii trezeste pulsiunile sexuale, asa cum se intampla la barbat cand vede o femeie.
Acum cateva zile am vorbit cu o alta pictorita care picteaza nuduri feminine fara sa fie lesbiana si m-am gandit ca ea de fapt se picteaza pe ea, se proiecteaza in acele personaje feminine si cand am vorbit cu ea mi-a confirmat ca asta simte cand le picteaza. Am avut si colege de a caror heterosexualitate nu s-ar putea indoi nimeni care desenau mirese printese, fete in pantaloni scurti sau in costum de baie si alte personaje feminine, nu barbati desi ele aveau sau isi doreau un iubit si am cunoscut destule fete si femei hetero care obisnuiau sa deseneze si sa picteze mai mult femei, nu marbati macho.
Si fara sa ofensam pe nimeni ce poate fi estetic la un barbat gol patratos cu degete groase si trasaturi aspre si plin pe par pe piept? Ma intreb daca as face numai nuduri de barbati cine s-ar uita la ele in afara de cativa baieti gay si inca cativa oameni familiarizati cu domeniul artei? De cand exista lumea si pamantul femeia e considerata cea frumoasa si atragatoare barbatul spunandu-se ca trebuie sa fie doar "putin mai frumos decat dracu".In toata cultura acestei lumi exista atatea poezii cantece picturi sculpturi si alte opere de arta inchinate femeii dar foarte putine inchinate barbatului si asta nu din cauza ca femeile nu aveau capacitatea de a crea ci pentru ca creatiile acestora nu erau centrate pe barbat. In afara de Michelangelo care sculpta barbati atletici plini de muschi si se pare ca era homosexual si inca cativa nimeni nu a folosit barbatul ca muza pentru creatia sa, nici macar femeile.
De multe ori cand creaza femeile se transpun pe ele in personajele feminine create, se deseneaza si se picteaza pe ele asa cum sunt sau asa cum ar vrea sa fie sau scriu romane punandu-se in locul personajelor feminine. Si cand scriu poezii majoritatea fetelor nu scriu despre feti-frumosi, barbati plini de muschi sau mai stiu eu cum.
 Multe fete, mai ales la varste mici, deseneaza mirese si printese si nu miri si printi visand la nunta lor si imiaginandu-si ca sunt ele ca personajele desenate, nu cu gandul sa se marite cu mireaza pe care o tot deseneaza. Asta ma intrebam si eu mult timp: De ce nu deseneaza ele printul la care viseaza? Mai sunt fete carora le place sa vada sau chiar sa deseneze si sa picteze cupluri, in aceste creatii barbatul fiind mereu alaturi de o femeie in care se transpune creatoarea. Stiu o sculptorita care a sculptat foarte multe cupluri in diverse ipostaze tandre dar nici-un barbat singur. Pentru ele e foarte importanta si relatia, legatura care exista intre personaje, mult mai importanta decat cum arata corpul barbatului
De multe ori si in poeziile fetelor iubitul nu e descris deloc, poezia fiind centrata mai mult pe sentimentele ei decat  pe insusirile barbatului.
In aceste conditii creatiile unei femei nu reflecta orientarea ei sexuala si pot induce in eroare pentru ca si femeile hetero se uita la alte femei, chiar daca nu sunt atrase de acestea.  Si femeile hetero mai intorc capul pe strada dupa alte femei dar o fac cu invidie, nu dorinta sexuala si doar un barbat care are tendinta de a siteriza si de a crede ca asa cum el se uita numai dupa femei asa si femeia ar trebui sa se uite numai dupa barbati daca nu e lesbiana sau bisexuala poate sa creada ca orice femeie care realizeaza nuduri feminine e lesbiana.

3 comentarii:

Anonim spunea...

ce proasta esti..habar nu ai sa desenezi :)

Anonim spunea...

Ok, am inteles, esti lesbiana dar nu asta e motivul pentru care pictezi femei.

Anonim spunea...

1. Ce ai desenat tu mai sus e omu' cavernelor, sau o maimuta, nu un nud masculin. Ca asa vezi tu barbatii -cum ii descrii in cuvinte -e problema ta.
2. Majoritatea artistilor au avut muze feminine pentru ca erau barbati. Doh!
3. Textul tau mi-a dat dureri de cap per total. Nu am inteles nimic.
4. Desi nu esti total lipsita de talent, desenele tale sunt cam chicioase. Ceva a ala Sabin Balasa. Mare artist si ala! Asa ca nu-ti mai da cu parerea despre ce-i estetic pe lumea asta. Iar artistii adevarati nu picteaza doar ce ar fute.
5.Nu iti mai expune iubirile neimpartasite public. Esti penibila. E plin internetul de femei care cauta femei. poti sa fii un pic mai discreta. Ia-le acasa si arata-le teancu' tau.

Related Posts with Thumbnails