luni, 7 februarie 2011

O inima

Asa reprezinta majoriotatea oamenilor o inima...
... si cu totul altfel arata ea in realitate, cu totul altfel fata de reprezentarile care ar putea semana cu o frunza, cu posteriorul unei femei, cu orice altceva numai cu o inima nu.
Figura simetrica de mai sus desi pentru majoritatea oamenilor reprezinta o inima nu poate fi un cord functional pentru ca lipsesc atriile si ventriculele si varful e mult prea ascutit pentru un organ intern. Ar putea semana putin cu o portiune din inima unei insecte care e alcatuita din mai multe valvule, sistemul circulator la insecte fiind de tip deschis dar in nici-un caz cu inima unui om.

Exista mai multe teorii in ceea ce priveste originea acestui simbol.
Se spune ca de fapt aceasta ar fi fost forma semintelor unei plante bogate in fitoestrogeni care se folosea in antichitate in scop contraceptiv, planta disparuta in ziua de azi. Aceste seminte fiind folosite in scop contraceptiv si probabil si afrodisiac au fost asociate cu sexualitatea, apoi cu dragostea si pana la urma cu inima care bate mai tare de emotie.

Mai jos este o inima umana asa cum o vad eu, mult mai aproape de aspectul natural al acesteia, rotunjita, cu un varf jos dar nu cu unul neverosimil de ascutit si cu artera aorta, venele cave si arterele si venele pulmonare (vase de sange care lipsesc cu desavarsire din reprezentarea schematica pe care multi o considera o inima ca si cum aceasta inima ar fi inima unei vietati cu sistem circulator deschis, fara vase de sange) 

In imaginea de mai jos este desenul meu in creion dupa ce l-am prelucrat in Adobe Photoshop

Niciun comentariu:

Related Posts with Thumbnails