Azi fiind o oribila si plictisitoare zi de duminica si neavând nimic mai bun de facut m-am dus cu mama si cu o vecina la slujba de resfintire a bisericii Sf Nicolae dintr-o zi de langa facultatea de arhitectura unde erau si moaștele sfantului Nicolae. Si acum imi aduc aminte cat de credincioasa eram eu pe vremea cand credeam si in Mos Craciun si cum il asteptam eu pe sfantul Nicolae in fiecare an crezând in mintea mea de copil ca vine direct din ceruri si cat de dezamagita am fost intr-o noapte când am stat sa-l pândesc si am văzut ca “sfântul” meu care pune cadori in cizme este nimeni altul decât… tata.
 
M-am dus acolo mai mult de dragul mamei mele care din păcate a luat-o foarte rău pe panta bolnăvicioasa a credinței.
După ce am coborât din mașina vecinilor mei primul lucru care m-a izbit a fost cântarea preoților care imi aducea aminte de musulmani si mă făcea sa mă simt ca intr-o tara islamica, la fel ca si baticul pe care trebuia sa-l port pe cap pentru ca a sa a zis sfântul Pavel ca trebuie sa poarte femeile in semn de supunere, de inferioritate, batic pe care am refuzat sa-l port.
Contactul cu oamenii adunați acolo mi-a lăsat o impresie dezagreabila. Erau tot felul de cersetori, babe nespalate si inculte si bolnavi psihic.
Acolo dupa ce am ascultat discrusul plictisitor al patriarhului Daniel in timpul caruia am cascat de nenumărate ori m-am așezat la coada pentru sfintele moaste. Am vrut sa plec dar mama si cu vecina cu care am fost acolo m-au rugat sa stau. Acolo am intrat in vorba cu doua femei foarte habotnice care stăteau si ele la coada si isi apărau cu agresivitate convingerile si spre marea mea surprindere când le-am citat din scrisorile lui Pavel către Corinteni am avut surpriza sa aflu ca dumnealor nici măcar nu au citit biblia pe motiv ca este… prea greu de inteles. Nu are rost sa ma gandesc ce IQ aveau si cate clase au absolvit daca nici măcar biblia pe care eu o citeam înainte sa intru in școala primara era mult prea greu de inteles pentru ele. Ma surprinde si faptul ca exista atatia oamenii care habar nu au in ce cred si se duc in fiecare duminica la biserica ca niste oi care merg dupa turma. Cum poti sa crezi in ceva fara ca măcar sa știi despre ce e vorba? E ca si cum te-ai inscrie intr-un partid sau intr-o alta organizatie fara sa-i cunoști statutul si doctrina, te-ai angaja la o firma fara știi o iota despre domeniul de activitate al acelei firme sau te-ai duce pe front fara sa stii pentru cine lupți.
Eu am citit biblia cu si pot spune ca după ce am citit-o si am văzut cat de stupida si ridicola e am scăpat definitiv si de ultima farama de credința care mai rămăsese in străfundurile mintii mele si am devenit total imuna la religie pentru ca mi-am dat seama ca biblia nu este altceva decât o adunătura de texte puerile si subiective scrise de diverși oameni destul de primitivi si inapoiati, multi dintre ei suferind de schizofrenie sau alte boli psihice, in nici un caz cuvântul lui Dumnezeu. Daca Dumnezeu e atotsiutor cum poate spune ca lumea fost facuta in 6 zile cand vietii i-au trebuit 3 miliarde de ani ca evolueze? E clar ca aberatiile din biblie nu vine de la Dumnezeu cel atotputernic si atatstiutor ci de la niște oameni care nu aveau mare lucru in cap.
După ce am înghițit tot gunoiul informațional al credincioșilor din jur care încercau sa ma convinga sa ma apropii de biserica si insistau intr-un mod foarte agresiv si am vazut moastele, o simpla bucata de carne de om, am plecat de acolo cu o durere cumplita de cap si plina de draci desi mama si cu vecina se rugau de mine sa raman acolo pana se intra in altar. Dupa ce ca ma durea deja capul mai trebuia sa mai stau si in soare sa ascult discursul interminabil al patriarhului Daniel.
Am plecat de acolo plina de draci si cu dureri de cap si abia dupa ce am baut o cafea tare si un ceai negru si mi-am mai revenit am facut desenul de mai sus