vineri, 20 aprilie 2012

Sfantul Pavel si corintenii homosexuali

Sfantul Pavel si corintenii, desen in creion

Cum nu scap nicio ocazie de a ma lega de preacuratul, preacuviosul si preafrustratul sfânt Pavel azi am mai făcut un desen ce ilustrează o întâmplare din viața acestuia si anume întâlnirea sfântului cu romanii homosexuali din orașul Corint, pe care apostolul ii condamna aspru in textele sale care instiga la ura si discriminări de gen si pe criterii de orientare sexuala. Ideea mi-a venit după ce am citit scrisorile adresate corintenilor si alte texte in care sfântul Pavel spunea ca un membru (nu cred ca o mana sau un picior), o parte a corpului lui nu-l asculta si il indemna spre păcat vorbind despre “inteligenta cărnii” care trebuie înfrânata si in același timp tot Pavel zicea ca ca toți suntem inclinați spre “păcatul sodomiei” si trebuie sa ne înfrânam. Ce concluzie se trage de aici? Una singura: Pavel ura homosexualii pentru ca el însuși era un homosexual reprimat care nu era in armonie nici măcar cu propria persoana urandu-si propriul corp. S-a dovedit ca cei mai mari homofobi sunt persoanele care au tendințe homosexuale pe care le reprima.
După cum se vede si in aceasta sceneta care foarte probabil a fost reala, romanii homosexuali din Corint ii trezeau apostolului niște pulsiuni sexuale cu care acesta nu era deloc impacat neacceptând nici in ruptul capului ca si el ar putea fi ca ei. Rușinat si de teama sa nu “pacatuiasca ” Pavel încearcă sa-si tina in frâu “sparnavelnicul mădular” care nu asculta de mintea lui si de sufletul lui superior si neîntinat si precum satana il indemna sa pacatuiasca împotriva naturii. Ce sa spun… Pavel nu știa ca însuși Dumnezeu (pentru cine crede in el), natura  sau cine vreti voi ii face pe unii oameni homosexuali sau bisexuali si este absurd sa vorbim despre un “pacat împotriva naturii si a lui Dumnezeu” in condițiile astea. In mintea lui Pavel era un conflict interior care il măcina si daca acesta ar fi trait in ziua de azi ar fi avut nevoie de multe ședințe de consiliere psihologica la un psiholog bun care sa-i elibereze mintea de toate ideile toxice care nu-l lăsau sa-si trăiască viața așa cum de fapt si-ar fi dorit si el si sa-l ajute sa se accepte așa cum este. Toate textele lui Pavel nu au fost insuflate de Dumnezeu ci s-au nascut din framantarile interioare ale apostolului si e trist ca si in ziua de azi exista oameni care le iau drept litera de lege crezand ca sunt musajele lui Dumnezeu.

Sfântul Pavel vorbea mereu despre iubire dar in realitate nu era capabil de iubire pentru nu se iubea nici măcar pe sine si acest lucru se simte din textele sale veninoase si pline de ura in care acest musca si in stânga si in dreapta mai ales când era vorba de femei, pe care le considera inferioare si le disprețuia si de homosexuali pe care ii ura de moarte pentru ca trezeau o parte a lui cu care nu era impacat deloc si in loc sa o integreze in personalitatea sa o tot repudia. Eu una cred ca la baza rautatii lui Pavel nu stătea altceva decât invidia. Pavel ii invidia pe homosexualii care erau fericiți asa cum s-au nascut ei si le invidia si pe femeile frumoase care pot avea bărbatul pe care si-l doresc. Foarte probabil ca Pavel sa fi avut un creier de femeie, lucru care il făcea sa urască femeile, la fel ca o femeie trecuta de prima tinerețe sau una care nu e foarte dorita de barbati care le uraste de moarte pe cele tinere atrăgătoare, si curtate de barbati. Asta ar explica si de ce nu era de acord cu libertinajul romanilor si era dezgustat de anumite lucruri pe care le considera “desfrâu”. Probabil ca apostolul Pavel si-ar fi dorit o relație stabila cu un bărbat bazata pe iubire si pe respect si a si avut-o cu sfântul Petru dar nu a vrut sa admita asta nici măcar fata de propria persoana. Ceea ce nu intelegea apostolul Pavel si nu înțeleg nici mulți dintre cei din ziua de azi este ca homosexualitatea nu este tot una cu pederastia, violurile, sexul in grup si perversiunile romanilor si ale celor din Sodoma si Gomora si homosexual poate sa fie si unul care are o relație platonica cu un partener stabil de același sex, o relație bazata pe iubire si respect asa cum exista si heterosexuali care violeaza femei sau chiar copile care mai au mult pana la maturitate si le supun la diverse perversiuni si le obliga sa se prostitueze. Daca un barbat care violeaza fete de 14-15 ani, le vinde ca pe niste animale si le obliga sa se prostitueze este mai drept si mai moral decat altul care are o relatie stabila de comun acord cu un alt barbat atunci eu sunt popa.




2 comentarii:

Adina spunea...

Din cate stiu eu, Corintul se afla in Grecia, dar in rest ai perfecta dreptate! Cica "nu o mana sau un picior"... hahaha! :D Si mai ales toti oamenii astia care chiar AU o relatie de durata, dar nu vor sa accepte (de exemplu, J Edgar Hoover creatorul FBI-ului, care vedea oriunde numai conspiratii comuniste TOCMAI din cauza asta, ca nu se putea accepta pe el insusi si nu putea accepta intelesul devotamentului lui Clyde - imi place f mult scena din film unde citeste speech-ul de pe pancarta, cu "destramarea familiei americane" si alte bullshit-uri, si se vede clar ca este ca Sf Pavel, "deranjat" de anumite lucruri pentru ca se gandea ca EL simte o destramare sufleteasca -- lucrurile nefiind asa cum il invatase mama lui cea oribila).

Adina spunea...

Stii ca exact acelasi lucru il gandeam si eu in liceu, doamne cat am suferit, adica "de ce e mai bun un violator hetero decat un partener homo devotat?!?!?" care de cele mai multe ori chiar asa sunt - asta cu "perversiunile" e un MIT pentru ca ASTA se promoveaza in Media! Nu se promoveaza stabilitatea sau respectul, astea sunt "plictisitoare". Si de aceea se creeaza o imagine foarte distorsionata a realitatii. De aici rezulta si multi gay care incearca in van sa aiba o relatie hetero si ranesc foarte multe persoane asa (nestiind adevarul, devin agresivi, neadaptati, chiar manipulatori si foarte negativi).

Adevarul despre Biblie e cu totul altfel. In primul rand, Sodoma si Gomora nu au nici o treaba cu homosexualitatea. Asta a fost o incurcatura cu povestea ailalta despre Nephilim, copiii-hibrid intre Ingeri si Oameni (se sugereaza ca oamenii au facut sex cu ingerii, si au rezultat niste copii foarte "mandri" - normal!). In al doilea rand, Sodoma si Gomora au cazut victima unei ploi de meteoriti, pentru ca oamenii din aceste orase nu au avut incredere in mesagerii nomazi. Acei mesageri nomazi erau "prea altfel" - hmm, parca suna cunoscut... teama de altfel, a dus la distrugerea oraselor respective - nu Dumnezeu a facut asta, ci izolarea lor fata de semenii lor care aveau cunostinte mai dezvoltate despre fenomene astronomice, etc.

Related Posts with Thumbnails