Desi este plin de violenta si ar putea fi considerat ofensator desenul de mai sus prezintă o realitate cruda, felul in care a murit o femeie de geniu, filosoafa si matematiciana Hypatia, ucisa cu sange rece de creștinii conduși de sfântul Kiril. Nu vreau sa ofensez pe nimeni dar asta e adevarul, astea sunt faptele istorice care nu pot fi negate.
Hypatia din Alexandria fost una dintre mințile luminate ale antichității, o femeie pasionata de matematicile superioare si de astronomie care a elaborat o serie de teorii matematice si a inventat hidrometrul, folosit pentru a determina densitatea materialelor, diverse dispozitive pentru calcularea poziției corpurilor cerești la o anumita data, instrumente muzicale si multe alte invenții. Din păcate o mare parte din munca ei s-a pierdut odată cu arderea bibliotecii din Alexandria.
In anul 415 după Hristos, cand Hypatia se întorcea acasă  creștinii conduși de sfântul Kiril au atacat-o, au dezbrăcat-o, au tarat-o așa goala prin oras ca sa o umilească, probabil au si violat-o, au jupuit-o de vie in fata unei biserici si i-au ciopârțit corpul după care i-au dat foc. Tot ei in misoginismul lor au fost cei care au distrus o mare parte din opera ei așa cum au distrus si poeziile scrise de Sappho ca sa nu cumva sa ramana in istorie un lucru de valoare făcut de o femeie care sa le darame teoriile lor misogine. Din cauza unor oameni ca ei s-au pierdut foarte multe lucruri create de femei si in ziua de azi se găsesc destui care sa spună ca nu au existat femei de geniu in istorie si ca femeile nu au realizat niciodată nimic fiind incapabile sa faca ceva de calitate.
Sfantul Kiril a fost un criminal si un ticălos, in niciun caz un om bun si plin de iubire care sa raspandeasca pacea, armonia si iubirea in jurul sau, un psihopat, un sadic care a violat si a ucis cu sânge rece o femeie, si nu orice femeie ci un geniu al matematicii si al astronomiei. Acest lucru este revoltător si ar trebui sa fie mult mai bine cunoscut.
Tot acești creștini primitivi si retrograzi au distrus si biblioteca din Alexandria pentru ca acolo erau foarte multe texte științifice unde se scria ca Pamantul e rotund, face parte dintr-un sistem solar cu 9 planete si se invarteste in jurul soarelui, ca speciile au evoluat in milioane de ani si multe alte adevăruri care contraziceau tâmpeniile din biblie si nu le conveneau creștinilor.  Creștinii au fost mereu cei mai mari dușmani ai cunoașterii mergând după principiul “crede si nu cerceta” si din cauza asta au fost arși pe rug o mulțime de oameni care au îndrăznit sa spună ca Pamantul e rotund sau sa se ocupe de știința, o mulțime de alchimiști si “vrăjitoare”. Sa nu uitam ca povestea din geneza cu pomul cunoașterii a fost inventata tot de niște oameni care aveau interesul sa tina populația in neștiința si întuneric pentru a domina si a controla masele, nu de Dumnezeu. Creștinii urau de moarte oamenii cu o inteligenta peste medie, vrăjitoarele care de fapt puteau sa fie persoane cu puteri paranormale, femeile care încercau sa-si depaseasca condiția, homosexuali si lesbienele si cam toate elementele rebele care ieșeau din normele lor rigide. Religiile abrahamice au fost o adevărata frâna in calea progresului si daca nu ar fi existat ele oamenii ar fi zburat printre stele in ziua de azi si clonarea ar fi fost libera oamenii putând sa aibă copii obținuți si pe cale artificiala, prin clonare, folosind gameți din celule stem prelevate de la un partener de același sex sau chiar prin inginerie genetica si ar fi fost permis si sa se folosească aparate care pot înlocui uterul mamei, unde embrionii sa se dezvolte pe perioada celor 9 luni.
Deși încercau sa para niște sfinți vorbind mereu despre iubire si pace primii creștini au fost niște sălbatici si niște criminali care s-au impus prin violenta si agresivitate, lucru specific pentru toate religiile abrahamice, religii caracterizate de misoginism, agresivitate (a se vede Jihadul islamic) si discursuri false si ipocrite despre iubire, pace, armonie si înțelepciune. La fel ca si musulmanii si alți adepți ai religiilor abrahamice creștinii au fost si sunt extrem de misogini si au ucis-o pe Hypatia pentru ca era femeie si nu le convenea ca o femeie sa ridice puțin capul si sa facă ceva mai bine decât mulți barbati in loc sa se supună bărbatului cum a zis sfantul Pavel care nu se deosebea mult de criminalul de Kiril. Din acelasi motiv crestinii au distrus si o mare parte din creatia poetei Sappho si cine stie cate opere de arta, inventii si texte stiintifice realizate de femei. Adeptii religiilor abrahamice vad femeia ca pe ceva inferior, si se simt loviți in orgoliul lor de masculi dominanți daca o femeie face ceva mai bine decât ei ceea ce dovedește ca doctrina lor nu provine de la un dumnezeu metafizic atotștiutor si a tot puternic ci din propriile lor instincte de cocoși care nu suporta sa fie concurați de o femeie. Ei sunt cei care susțin ca femeia nu e om.
Desenul este șocant dar tot nu reda toata cruzimea cu care creștinii au comis aceasta crima oribila si ar trebui sa-l vadă in primul rând femeile care se duc cu regularitate la biserica si cred tot ce scrie in biblie si se roagă mereu la acest Dumnezeu pe care oameni ca Moise, Pavel si Kiril l-au creat după chipul si asemănarea lor (si nu invers), un Dumnezeu mincinos, fals, dictatorial, dominant, misogin si intolerant care exista doar pentru oile naive care cred in el. Toate femeile care se duc in fiecare Duminica la biserica ar trebui sa știe cum gândeau oamenii care au inventat religia lor si au scris biblia, cum mințeau când vorbeau despre iubire pace si înțelepciune in timp ce instigau la ura si omorau cu sânge rece când se simțeau loviți in orgoliul lor de cimpanzei dominanți, cum calcau in picioare femeile si feminitatea pentru ei o femeie valorând mai puțin decât o cămila si cum disprețuiau adevărul.