duminică, 9 ianuarie 2011

In societatea asta nu e loc pentru arta


O tanara de 19 ani, studenta la arte plastice s-a sinucis asa cum s-au sinucis destul de multi artisti pana acum, asa cum s-au sinucis si Madalina Manole si o cantareata de la opera.
Oare de ce se sinucid artistii pe capete? Oare de ce nu-si pune nimeni problema ca ar fi o legatura intre aceste sinucideri?
  De fiecare data cand ma duc in centru constat ca din ce in ce mai multe sali de expozitie au fost desfiintate si inlocuite cu cazinouri sau alte lucruri care nu ajuta cu nimic societatea si pictorii isi vand tablourile pe 100 RON pe strada, cot la cot cu cersetorii. Asa a ajuns arta in ziua de azi. Pictorii nu reusesc nici macar sa-si scoata materialele din vanzarea tablourilor lor.
In ziua de azi artistii nu sunt sustinuti deloc si creatiile lor sunt aruncate la gunoi si devalorizate iar asta va duce la o lume din ce in ce mai searbada si mai urata, o lume cenusie, lipsita de simtul estetic, o lume banala in care creativitatea e innabusita prin toate mijloacele posibile si oamenii sunt transformati intr-un fel de roboti lipsiti de sentimente si de originalitate, o lume lipsita de sensibilitate si de frumos, o lume de SCLAVI.
Si Madalina Manole s-a sinucis pentru ca nu a fost lasata sa-si scoata albumul in timp ce cantareata de la opera dupa ce ca avea un salariu de mizerie si nu stia nimeni de ea in timp ce un manelist ca Guta are o multime de fani si castiga la o nunta cat castiga o cantareata de la opera in 100 de ani si pe deasupra a
mai fost si data afara de acolo unde lucra. Nu e deloc corect ca Nicolae Guta care habar nu are sa cante safie celebru si plin de bani in timp ce o catareata de la opera care are o voce foarte buna si talent sa se sinucida pentru ca munca si talentul ei nu sunt apreciate deloc si nu sunt rasplatite cu nimic.
Aceasta fata, studenta la arte plastice, s-a sinucis pentru ca stia ca in Romania artistii nu au niciun viitor si arta nu e apreciata deloc, nemaiexistand decat cateva sali de expozitie in tot Bucuerstiul si pictorii fiind nevoiti sa-si vanda tablourile in strada, printre cersetori. Eu cunosc foarte bine situatia asta. Si eu am bagat sute de RON in tablourile mele in ulei pe panza si acum nu reusesc sa le vand nici macar cu 200 RON un tablou.

7 comentarii:

Ianolidian Daughter spunea...

Da, știu prea bine. Entertaimentul contează, să se facă bani, nu arta și, ceea ce este și mai grav, este că deseori entertaimentul este luat drept artă. Arta teatrală din România este în impas de ani de zile, calitatea învățământului scade, secții se desființează la facultățile de profil. Este posibil ca secția unde vreau eu să dau să fie desfințată peste doi ani, deci la toamnă avem ultima șansă. Asta este. Oamenilor nu le pasă. Guță e ușurel, îi gâdilă pe la orgoliuțul lor de șmecheri și nu le trebuie ”prostii” cum ar fi opera. Nu le pasă și pace. Dacă un artist vrea să dăruiască din sufletul său, să pună o bucățică din inima sa și să le dea lor, îi lasă rece. Poate dacă ne-am lupta și am da, da, da, cu foc, din străfunduri până la căpăt, am schimbat nițel, deși nu cred. Deja eu nu prea mai cred în oameni.

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim spunea...

În țara asta incultura este la mare căutare... .Noi, artiștii suntem ca o pata de culoare într-un tablou alb-negru... .Pentru mulți pata de culoare nu înseamnă nimic, nu-și are rostul, e prea simplu, prea vag și monoton......

Victorita Paduraru spunea...

,,In societatea noastra nu este loc pentru arta,"-sintagma scrisa reflecta pe deplin ignoranta celor care hotarsc destinele culturii,in special pictura(toate tipurile).
Nu au capacitatea intelectuala necesara de a o percepe ca un balsam pentru suflet.
Am admirat lucrarile expuse pe blogiul tau si te felicit.
Te admir ca ai avut ca ,,muza" opera lui Eminescu,opera filozofica care este redata cu maiestrie in tablourile tale.
Daca ai dispunerea necesara publica din lucrarile tale si pe blogul meu.
O seara minunata!

Nuduri spunea...

Felicitari. Interesanta asocierea cu opera eminesciana...esti pe drumul cel bun. Ai talent.

Francinne spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Francinne spunea...

Sunt total de acord cu tine,Corina.

Related Posts with Thumbnails