vineri, 17 mai 2013

Situatia artistilor in Romania

Am facut aceasta schita in pix acum. Aceasta este situatia artistilor din Romania, legati si contransi prin diverse mijloace, in primul rand financiare ce au ca si consecinta ingreadirea libertatii de creatie si de exprimare.
In Romania artistii cheltuiesc sume importante pe materiale si cand e sa expuna nu au unde pentru ca salile de expozitie s-au desfiintat una dupa alta fiind transformate in cazinouri, cluburi de noapte sau alte locuri infecte. Se spune ca Romania este tara tuturor posibilitatilor ceea ce este adevarat doar cand vine vorba de cazinouri, afaceri mai mult sau mai putin ilegale si vicii, nu si cand e vorba de a face ceva constructiv, util societatii. Romanii si strainii care vin in romania au liberatea de a fuma, de a pierde timpul si banii in cazinouri (interzise in alte tari europene) si de a face tot felul de afaceri necinstite dar nu au liberatea de a crea si de a se exprima prin arta.
Am facut acest desen pornind de la situatia din Herastrau unde zona culturala a parcului, unde au fost galeriile de arta de la pavilioanele A si B, cinematograful si aleea cu carti, este moarta, lasata in paragina, si urmeaza sa fie vanduta bucata cu bucata si sa ajunga pe mana unor afaceristi dubiosi care cine stie in ce o vor transforma, cel mai probabil intr-o zona cu cafenele, terase, si cluburi unde se va fuma si se va consuma alcool, aceastea fiind singurele lucruri de care "se vor bucura oamenii", cum se intampla si in centrul vechi.
O viata fara arta si fara cultura este o viata fara satisfactii, o viata cenusie si monotona care ii impinge pe multi spre vicii, pe cai autodistructive. Din cauza lipsei lucrurilor cu adevarat frumoase si placute care incanata simturile si dezvolta creierul si gandirea tinerii din ziua de azi beau, fumneaza, fac sex cu cine apuca si unii dintre ei se si drogheazaa, pentru ca societatea nu le ofera nimic, sunt tinuti in intuneric, nu stiu sa priveasca o expozitie de pictura pentru ca multi dintre ei nu au intrat niciodata intr-o sala de expozitie, nu citesc decat articole de doi lei din diverse ziare sau reviste vulgare si nici muzica nu prea mai asculta pentru ca in ultimii ani nici macar muzica nu se mai face dupa o perioada in care muzica era din ce in ce mai proasta, muzica adevarata fiind inlocuita de hip-hop si manele. Daca sunteti de acord cu mine semnati petitia pentru salvarea oazei de cultura din Herastrau. Doar impreuna putem sa-i oprim pe cei care ne vor o turma de prosti.

Niciun comentariu:

Related Posts with Thumbnails