marți, 14 mai 2013

Herastraul in paragina? Biciclete lasate de izbeliste si sali de expozitie inchise

In ultimul timp tot Herastraul pare sa fie lasat in paragina si nu doar artistii si iubitorii de arta sunt loviti ci si biciclistii.
Sambata am fost in Herastrau si am trecut prin zona de unde inainte se puteau inchiria biciclete si prin zona pavilioanelor expozitionale A si B de pe aleea artistilor. Am gasit bicicletele abanonate. Nu mai era nimeni la centrul de inchiriere si nici macar de paza nu mai beneficiau. Urmatorul pas este ca aceste biciclete sa fie furate si sa ajunga la fier vechi. Pestele de la cap se impute si de la coada se curata si din cauza schimbarilor de la nivel inalt tot cetatenii au de suferit. De cand s-a schimbat conducerea ALPAB si aproape tot personalul din parcuri, pana la ultimul paznic, lucrurile au inceput sa mearga din ce in ce mai prost fiind loviti in primul rand oamenii care acum nu se mai pot plimba cu bicicleta pentru ca centrul de inchirieri este inchis, nu mai pot admira o expozitie de arta pentru ca galeriile de arta sunt inchise, nu mai pot citi o carte pentru ca pe aleea cartii nu se mai aduc carti si nu mai pot viziona un film sa un spectacol in aer liber pentru ca cinematograful de la Byblos a fost desfiintat. Oare ce le oferim noi lor? Oare ce impresie isi face un turist strain venit pentru prima data in Bucuresti care da numai peste gunoaie, caini vagabonzi, cersetori si locuri lasate in paragina unde nu mai are nimic frumos de vazut si nici cu bicicleta nu se mai poate plimba? Ma tem ca asta e doar inceputul. Am observat ca au inceput sa dispara si paznicii de din Herastrau si unul dintre ei imi povestea ca oamenii pleaca ca sobolanii pentru ca nu sunt platiti pentru activitatea de paza, existand salarii restante de 7 luni care nici acum nu s-au dat. O sa ajungem sa nu mai fim nici macar in siguranta in parc. E trist ca in tara asta, ca in tot estul Europei, ceea ce construiesc unii strica cei care vin dupa ei la conducere iar cei care sunt acum la conducere actioneaza exact ca in anii 90 cand Iliescu si cu ai lui au distrus tot ce se construise pe vremea lui Ceausescu in tara asta.
In speranta ca intr-o zi galeriile de arta din Herastrau vor fi redeschise si pentru ca doar impreuna vom reusi semnati aceasta petitie.

Niciun comentariu:

Related Posts with Thumbnails