marți, 9 iulie 2013

Istoria unui tablou

Acesta este tabloul pe care l-am intitulat "O fantezie". Despre acest tablou si mai ales despre gandurile si trairile care m-au determinat sa-l fac am mai scris de nenumrate ori pana acum. Pana sa fac tabloul de mai sus am facut destul de multe schite si chiar si o alta pictura pornind de la aceeasi idee: doua fete intr-un decor oniric, cosmic, de o frumusete nereala, stand goale in lumina galaxiilor, departe de Pamant, printre sfere, una dintre ele avand aripi albastre de fluture si o floare in par. Trecand peste latura artistica aceste desene si picturi au o inestimabila valoare sentimentala pentru mine, chiar daca nu sunt niste capodopere si altii nu le-ar aprecia. Pentru mine cel mai mult conteaza sentimentul, emotia pe care am trait-o cand le-am creat si mai ales atunci nu-mi pasa ca am facut ceva care nu respecta anatomia sau regulile de compozitie. Tot ce conta pentru mine atunci era sa ma exprim, sa ma eliberez, asa cum alte fete care scriau poezii sau jurnale nu le scriau visand sa scoata carti care vor ajunge best seller si sa ramana in istorie ca mari poete sau scriitoare, ci doar ca sa-si exprime trairile ascunse, toate lucrurile despre care nu puteau discuta cu altii pentru ca ar fi fost judecate.
Pana acum am facut peste 3880 de desene si picturi si nu pentru a deveni celebra, pentru a ma umple de bani sau pentru a face o cariera din arta ci pentru a ma elibera, pentru a da viata viselor mele de iubire si nu pot renunta la desenele si picturile mele vechi asa cum altii nu ar putea renunta la iubirea vietii lor. Da, in aceste desene si picturi este ea, iubirea pe care nu am avut-o niciodata pentru ca nu mi-a fost permis sa o am, pentru ca societatea m-ar fi judecat ca pe o criminala daca as fi incercat macar sa o caut.
 In 2003 am facut cele doua desene de mai sus. Au fost primele pe aceasta tema dupa care a urmat pictura de mai jos. Si acum imi amintesc cat de singura ma simteam si cat de mult imi doream ca femeile pe care le desenez sa fie reale. Initial m-am desenat pe mine (femeia blonda intoarsa cu spatele) in fata unei zeite a primaverii cu aripi de fluture si o floare albastra in par dupa care am schimbat personajele, blonda fiind inlocuita de o bruneta care seamana cu fata cu parul lung si negru care aparea in visele mele din adolescenta desi nu am intalnit-o niciodata.

Tebuie sa recunosc ca m-a inspirat putin si Boris Vallejo cu Gemenii lui. Am fost indragostita de femeile atletice din picturile lui Boris Vallejo si de amazoanele lui Luis Royo in adolescenta si stilul lor m-a influentat putin.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Daca pictezi doar pentru tine, de ce imputi internetul cu desenele tale de cacat? Fa-le si tine-le pentru tine, sau da-le foc atunci cand se strang prea multe.

Mara spunea...

Sunt atât de vii picturile tale Corina Chirilă, pe mine pur-şi-simplu mă atrag în lumea lor, şi mă simt minunat acolo, în spaţiile astrale. Mulţumesc mult pt. ce ne dăruieşti!!

Seby spunea...

Ba anonimule eu zic sa-ti dai tu foc ca puti

Related Posts with Thumbnails