duminică, 18 martie 2012

Clonarea, o adevarata mina de aur la care medicina nu are acces din cauza bisericii

Morula, pictura ulei pe panza
In pictura de mai sus este un embrion aflat intr-o faza timpurie a dezvoltarii sale, cand tesuturile nu au inceput sa se diferentieze, fiind alcatuit numai din celule stem. Un asemenea embrion obtinut prin clonare este o mina de aur pentru medicina pentru ca din celule lui se poate face orice tip de tesut dar din pacate din cauza mentalitatilor invechite inculcate de biserica clonarea este interzisa, in multe tari chiar si cea medicala. Din cauza acestei frane in calea civilizatiei care este biserica nu s-a dat liber la clonari si la alte manipulari biologice care ar putea salva vieti sau ar putea ajuta cuplurile infertile sa aiba copii. Eu le-as propune politicienilor sa legalizeze clonarile si sa nu mai plece urechea la ce zice biserica. Cu tehnologia din ziua de azi se pot face multe lucruri care pe vremea lui Moise sau Hristos erau imposibile, mulet minuni pe care nici Dumnezeu, nici Hristos, nici sfintii nu le-au facut. cum ar fi un organ nou care il poate inlocui pe cel vechii, pierdut de pacient, diverse peocedee de intinerire sau un copil obtinut din parinti de acelasi sex folosindu-se gameti de la unul dintre ei fecundati cu gameti de sex opus obtinuti din celule stem de la celalalt. In ziua de azi se pot obtine spermatozoizi din celule stem prelevate de la o femeie sau ovule din celule stem prelevate dela un barbat si daca ar exista vointa politica si homosexualii si lesbienele ar putea sa se casatoreasca si sa inetmeieze familii avand proprii lor urmasi biologici. Daca pe vremea lui David, a lui Moise si a lui Hristos relatiile homosexuale erau pedepside pentru ca se considera ca scopul suprem al casatoriei este procreatia si aceste cupluri erau total inefrtile in ziua de azi lucrurile s-au schimbat pentru ca stiinta a evoluat si cu ajutorul celulelor stem chiar si un cuplu format din doua persoane de acelasi sex sau o femeie cu cromozomul Y si sindromul rezisteneti la androgeni ar putea sa aiba urmasi. Este trist ca desi avem tehnologie de secolul 21 multi dintre noi au ramas cu 1000 de ani in urma la nivelul mentalitatilor.

Un comentariu:

Slender Sail spunea...

Ok, dar sexul si iubirea nu sunt doar pentru scopul procrearii, ci pur si simplu pentru fericire, a individului si comunitatii. Nu cred ca homosexualii si lesbienele trebuie sa se "scuze" in vreun fel, zicand ca iata, acum putem face copii, deci lasati-ne in pace. Trebuie lasati in pace oricum, cu copii sau fara. Trebuie sa existe respect pentru om si drepturile omului. In afara de asta, gay people au un dar sacru/religios (readuc iubire acolo unde ea nu ar putea exista).

E adevarat ca lumea avanseaza dar mental am ramas acum 2-3000 de ani - numai ca in cazul clonarii exista probleme grave. Iarasi este vorba de respect pentru viata. Nu avem cum sa controlam daca cineva care uraste viata, detine puterea sa creeze, de exemplu, o rasa complet sclava. Clona este doar o copie a unei copii, se strica la xerox... pe cand ADN-ul este conectat complet la toate "vietile" universului, nefiind doar chimie ci o scara directa (Stairway to Heaven). Ai vazut filmul "The Island"? La asta ma refer. Inca nu suntem atat de luminati pentru a ne juca cu toate astea. Ne-am mai jucat si in trecut, si acele civilizatii au fost distruse. Asta pentru ca nu vedem decat tridimensional, fara spiritualitate (si aici e iarasi vina religiilor care te invata doar pe jumatate, cat sa te controleze mai bine, dar nu sa intelegi tu ca individ).

Cat despre Moise, Iisus, etc... pai astia erau mult mai avansati decat se crede, aveau tehnologie prin care faceau "miracole". Nu ca ele nu ar exista, dar sunt create in mintea populatiei prin credinta, adica "suspension of disbelief", la fel cum te uiti la un film si accepti pe moment ca se intampla actiunea aia. Dupa care te duci si te gandesti la intelesul povestii. Miracolul este ceva care tine de natura adevarata a omului, care are foarte multe abilitati spirituale - dar care au fost suprimate in societate. Nu mereu din ura sau ignoranta, ci pentru ca asa am decis atunci sa ne traim viata, doar in 3D. In prezent asta se schimba si atunci revin aceste cunostinte.

Related Posts with Thumbnails