joi, 15 decembrie 2011

O noua icoana a Maicii Domnului – Fecioara Maria alăptând pruncul

Icoana Fecioarei Maria alaptand pruncul

In toate icoanele cu Maica Domnului si pruncul Fecioara Maria este imbracata pana la gat si cu capul acoperit ca si femeile musulmane ceea ce nu este deloc corect pentru ca nici-o femeie nu alăptează prin haine si pentru a alapta in conditii optime fara a chinui copilul trebuie sa aiba pieptul descoperit. Probabil ca voi fi criticata pentru aceasta icoana, dar acest desen este m ult mai aproape de realitate decât icoanele din biserici pentru ca Maica Domnului a alaptat si ea ca oricare alta femeie si nu e nimic rusinos in a alapta un copil. Biserica cu puritanismul ei exagerat greseste daca se scandalizează si la un san descoperit in scopul de a alapta pruncul sugar, fara nici-o conotație sexuala.

Aceasta este o icoana a Maicii Domnului pe care am facut-o azi folosind un pix albastru, unul rosu, si cateva creioane colorate.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Draga Corina
Am remarcat inclinatia ta spre cele ceresti, ceea ce, de la prima vedere este de apreciat. Nu e nimic rau sa ai ceva impotriva modului de reprezentare a celor din Ceruri, dupa cum stim ca exista diferente chiar si intre cele Biserici (Ortodoxa si Catolica), fiecare dintre ele sustinand ca are "aprobarea" Clerului de Arhangheli. La prima vedere... Dar chiar si tu stii ca ceea ce ai zugravit aici sare din anumite tipare... Exact, nuditatea. Este impinsa la extrem. Tu nu te-ai afisa vreodata asa in public, nu? Azi se gasesc multe motive pentru care o femeie se afiseaza goala in fotografii: arta nuditatii, in cautare de distractie (sau socializare...), publicatii incitante pentru sexul tare, mergand la extrem pana la pornografie.
Oricum, cele din creatia ta sunt scene intime, pentru care (daca ar fi existat aparate de fotografiat pe vremea aceea), fecioara Maria nu ar fi pozat. Si, mai mult, nu si-ar fi dezgolit amandoi sanii, indreptandu-si privirea si bustul in mod provocator spre privitorul curios la alaptatul ei, din desen reiesind faptul ca femeia a uitat practic de prunc, si spune, prin limbajul trupului :"vino, ia-ma, fa ce vrei cu mine!...". Daca crezi ca este un lucru acceptabil pentru o femeie sfanta, pentru noi ar fi mai mult decat firesc. Te-ar deranja daca ti-as propune sa-mi trimiti o poza cu tine goala, in care sa pot admira toata splendoarea formelor apetisante ale trupului tau? l_uky15 pe yahoo. Vezi? Nici fecioarei Maria nu i-ar fi placut o invadare in intimitatea ei.
Icoanele (dupa cum afirma unii clerici ai anumitor biserici) sunt porti prin care iei contact mai usor cu Dumnezeu. Te uiti la ea (la icoana) si sufletul tau se regaseste mai repede, poti intra in contact cu Divinitatea prin rugaciune mai profund... Altii dau icoanei o insemnatate mai mare. Astfel, sarutand icoana sfantului Iocab (de exemplu), cinstesti acel sfant, care este protectorul nu mai stiu cui... Altii, confera icoanei putere mai mare decat ar fi avut pe pamant sfantul respectiv. Astfel sunt icoanele facatoare de minuni, in fata carora oamenii se prosterna, uitand de sfantul reprezentat de ea. Important este ca icoana face minuni... Totul este ABERANT, iti dai seama! In primul rand, Dumnezeu a spus in porunca a 4-a (deci i-a poruncit omului): "Sa nu-ti faci chip cioplit si nici o alta infatisare a lucrurilor care sunt sus in ceruri, sau jos pe pamant, sau in apele mai jos decat pamantul. Sa nu te inchini inaintea lor, nici si sa nu le slujesti [...]" (Exod 24:4). Si ce facem noi? Ne inchinam inaintea lor (evident, sfintilor) si uneori le slujim (icoanelor facatoare de minuni, pe care le veneram...). Ce ai spune despre mine daca, vorbind cu tine fata in fata, m-as uita nu la tine, ci la o poza de-a ta? Dumnezeu este omniprezent. Omniscient, atotputernic, si atotsuficient. El ESTE ACUM, AICI, cu tine, cand citesti aceste randuri. El te tine in viata, iti da fiecare puls al inimii, putere, intelepciune, El ti-a dat frumusetea de care te bucuri acum. Intreg Universul este la picioarele Lui. De cine ar avea El nevoie? De nimeni. Nici de armata de sfinti. Aceia au fost oameni evlaviosi, care au crezut in El in timpul vietii lor terestre. Acum se bucura de viata in odihna si fericirea eterna. Ei nu mai lupta pentru noi. Nicaieri nu spune nici nu sugereaza Biblia asa ceva. Daca "are nevoie" de tine pentru a face bine cuiva, o face pentru tine, sa ai bucuria de a fi deopotriva lucrator cu El. Evident, fiecare dupa puterea lui...
Ca un sfat, daca nu te superi: creeaza ce vrei, dar nu te lega de cele bisericesti... cu acest gen de creatii. Nu faci decat sa trezesti animozitati si antipatii din partea multora, nu? Daca vrei, putem vorbi. Ti-am lasat adresa. Toate cele bune!

Anonim spunea...

Salut,vreau doar sa iti spun ca exista icoane ale Maicii Domnului alaptand cu un san dezgolit(http://amfostacolo.ro/FOTO/GENUINE/3380/15273_18537_71.jpg ). Problema este ca ceea ce ai creat tu nu se cuvine a sta intr-o Biserica unde trebuie sa ai gandul la cele ceresti,iar un barbat daca ar vedea asa reprezentare,numai la cele ceresti nu s-ar gandi.Eu m-am mirat si asa ca exista aceasta icoana cu un san dezgolit,eu insami cand am alaptat nu am lasat pe nimeni sa ma vada(din cei din afara casei),deoarece sunt mai pudica.

Anonim spunea...

Ma rahat cu ochi ce esti! Cum incraznesti tu pacatoaso sa o reprezinti pe Sfinta Maica Domnului asa? Tu singura ai iesi asa pe strada? (De fapt nu are rost sa te intreb asta ca tu esti o prostituata fara minte,care ii pare ca s-a facut mare pictorita!)
Doamne iarta-ne pe toti,ca asta e o blasfemie!
ADEVARATELE icoane cu Fecioara alaptind arata CU TOTUL ALTFEL!

Related Posts with Thumbnails