sâmbătă, 8 martie 2014

Ganduri de ziua femeii - Ce viitor poate avea o iubire intre doua femei intr-o lume a barbatilor?

O iubire intre doua femei, pictura facuta cu cafea
Azi, de 8 martie, ziua femeilor, am fost trista gandindu-ma la toata gargara feminista care s-a facut si se face fara niciun efect in timp ce mitul femeii independente si puternice pare sa fie spulberat de nenumaratele exemple de femei care au ajuns celebre si pline de bani nu prin munca si prin forte proprii ci tot prin barbati. Presa este plina de exemple de astfel de femei "de succes", unele dintre ele fiind date si ca exemplu de femei emancipate independente si puternice. Eu una voi crede in asemena povesti abia cand voi vedea o femeie care a ajuns in politica, a dezvoltat o afacere de succes, are o functie mare sau si-a construit o vila si nu a avut niciodata un iubit, pana atunci totul e doar gargara de 2 bani. Initial 8 martie a fost ziua egalitatii de sanse in munca intre femei si barbati dar cu timpul, mai ales la noi in tara semnificatia s-a pierdut si sarbatoarea fost denaturata fiind transformata in ziua femeii care sta la cratita sau la barfe si nu mai face nimic altceva, a mamei si a barbatilor bine lucrati la sala afisati in locul faimoaselor fete de la pagina 5. Ne intrebam cu misoginism de ce sunt fetele materialiste si le judecam pentru asta dar oare le oferim sansa de a se ridica prin propria lor munca fara sa depinda de altii? Oficial se spune ca in tara noastra femeile nu sunt discriminate dar realitatea este cu totul alta. Pana acum am cunoscut foarte multe fete si femei care nu lucreaza, nu au nicio sursa de venit si sunt intretinute de parinti sau de iubit/sot si nici macar una care lucreaza intr-un domeniu de varf sau a inceput o afacere prin forte proprii. Oare e o intamplare? Eu stiu ce discriminari se fac in IT si in alte domenii tehnice unde salariile sunt mult mai mari decat in alte sectoare ale economiei si de multe ori se intampla ca fetele/ femeile sa fie respinse din start considerandu-se ca nu sunt bune sau sa plece de buna voie din cauza hartuirii sexuale. In Europa s-au facut statistici din care reiese clar ca femeile castiga in medie mult mai putin decat barbatii.
Rudele mele mereu imi spun ca o femeie nu va realiza niciodata nimic fara un barbat langa ea, lovindu-ma si intristandu-ma si mai rau cu cuvintele lor.
Azi am fost foarte trista intrebandu-ma oare ce viitor poate avea o relatie intre doua femei atat timp cat si pentru o femeie singura e atat de greu si sa se mentina la un nivel de subzistenta, nu mai vorbesc sa realizeze mai mult, sa isi permita sa inceapa o afacere sau sa-si faca o casa. Numai eu stiu cat de lovita e o femeie singura, cu adevarat independenta, care chiar isi doreste sa faca ceva prin forte proprii. Pictura de mai sus ilustreaza cel mai bine aceasta realitate: doua femei care se iubesc dar nu au nimic decat iubirea ce le uneste. Ele stau imbratisate in vant, atat de fragile, pe un teren nesigur ce se prabuseste, fara o baza stabila. Oare va rezista iubirea lor sau se vor prabusi amandoua?

Niciun comentariu:

Related Posts with Thumbnails