duminică, 29 ianuarie 2012

Mireasa trista

Mireasa trist - Sad bride

Este ziua nuntii ei dar ea este trista si cu lacrimi in ochi privește înapoi pentru ca mirele nu este alesul inimii ei, dar împotriva voinței ei merge înainte către o viața plina de nefericire, regretând iubirea pe care o lasă in urma ei.

Cate femei nu au trecut prin asta de-a lungul timpului si din păcate si in ziua de azi exista locuri unde se întâmpla asta. In istorie au rămas consemnate cazurile unor fete care s-au sinucis pentru ca erau obligate sa se mărite cu un bărbat pe care nu-l iubeau. Si la noi in tara exista o cascada care se numește “Valul miresei” pentru ca acolo s-a aruncat de pe stânci o mireasa care a fost căsătorita fara voia ei cu un bărbat pe care nu-l dorea de soț. Au mai fost si alte cazuri de genul asta pentru ca mult timp in istorie femeile nu aveau dreptul de a alege si nu puteau sa trăiască așa cum vor ele si mai ales in mediul rural căsătoriile erau aranjate de alții in funcție de statutul social si averea familiei de origine, tinerii, mai ales fetele, care de multe ori erau măritate la vârste fragede, neavând nici-un cuvânt de spus. Femeile nu aveau nimic al lor, nu puteau sa-si câștige existenta prin forte proprii si nici măcar propria viața nu le aparținea.

Am pictat aceasta mireasa cu lacrimi in ochi după ce am citit o poezie foarte veche care m-a impresionat pana la lacrimi.

Un comentariu:

Francinne spunea...

Salut Corina.UIte cum vine treaba-ma uitam pe toate canalele pe televizor acum ceva timp si cand am dat pe B1 era Pasul Fortunei sau ceva in genul asta.Eu sunt zodia Gemeni,asa ca am lasat sa ma uit.Si am vazut imaginea asta a ta:http://corinazone.deviantart.com/gallery/?q=gemini#/dv2qi3.Acum eu am o intrebare.Tu stiai?

Related Posts with Thumbnails