sâmbătă, 21 ianuarie 2012

Sappho si Gongyla, un nou desen in pix si cate ceva despre misoginismul abrahamic si pierderea operei poetei din Grecia antica

Azi am mai facut un desen in pix reprezentand-o pe poeta Sappho alaturi de Gongyla, una dintre muzele ei.
Mai jos este poezia pe care Sappho a scris-o gandindu-se la aceasta femeie si simtind un dor imens, o poezie foarte sensibila si incarcata de emotie care m-a inspirat, la fel ca si poeziile lui Eminescu.

Te rog


Vino inapoi la mine , Gongila , in aceasta noapte ,
Tu , trandafirul meu , cu lira ta lidiana ,
Deliciul pluteste de-a pururi in juru-ti ,
O dorita frumusete.
Chiar si simplele tale straie imi fura privirea .
Sunt vrajita , eu cea care odata
Am fost parata zeitei nascute in Cipru ,
Dar pe care o implor acum
Sa nu lase vreodata ca vraja sa imi rapeasca gratia ,
Ci , mai curand, sa te aduca inapoi la mine ,
Pe tine doar din muritoarele femei ,
Aceea ce-mi doresc mai mult s-o vad.




Din pacate multe texte s-au pierdut si nu se stie cine a fost Gongyla si care a fost soarta ei dar Sappho a avut un destin tragic ajungand sa se sinucida aruncandu-se de pe stanci. E pacat ca foarte multe poezii scrise de aceasta poeta geniala s-au pierdut, in mare parte din cauza clericilor incuiati si misogini care le-au distrus pentru ca erau scrise de o femeie si nu le convenea sa ramana dovezi ca si femeile pot crea si pot lasa o mostenire culturala omenirii, ei fiind crescuti in spiritul misogin intolerant si retrograd al religiilor abrahamice. Putin a lipsit ca acesti salbatici care cred si nu cerceteaza si dau ci piatra cand e vorba de orice sa nu distruga si statuile Afroditei si ale lui Apollo. Si asa "marele sfant" Kiril din Alexandria a omorat-o pe Hepatia, o mare femeie de stiinta si filosoafa din acele timpuri si a contribuit si la distrugerea bibliotecii din Alexandria dupa care au venit musulmanii si au distrus ce a mai ramas. Toti cei care au tupeul sa zica ca vezi doamne nu au existat femei inteligente, femei care faceau filosofie, femei care scriau poezii sau femei om de stiinta ar trebui sa stie ca NU AU DELOC DREPATE si ca au existat femei care au creat, femei care au inventat, femei care au ridicat civilizatia dar ele au fost uitate, sterse cu buretele din istorie din cauza unor misogini care le-au distrus creatiile sau le-au pus pe numele lor (Cum a fost cazul Shakespeare ale carui opere erau scrise, de fapt, de o femeie al carei nume nu a ramas in istorie). Nu mai vorbesc de faimoasele covoare arabesti care erau toate confectionate de femei, barbatii ocupandu-se doar cu comercializarea lor.
Dupa parerea mea crestinarea Greciei a tras foarte mult aceasta tara in jos si a influentat-o negativ. Din cauza ortodoxiei grecii din ziua de azi sunt extrem de misogini homofobi si intoleranti. Religiile abrahamice sunt ca niste virusi mentali care invrajbesc oamenii intre ei si impiedica progresul societatii, fiind in ultima instanta incompatibile cu civilizatia.
Sappho a fost o feminista si o poeta de geniu ca si Mihai Eminescu, o poeta care stia foarte bine sa transpuna in versuri emotiile unei femei si incerca sa le invete si pe tinerele fete sa citeasca, sa scrie poezii, sa cante si sa iubeasca frumosul si arta, detestand femeile needucate care acceptau un statut inferior si luptand pentru promovarea valorilor feminine si acest lucru nu le-a placut pitecantropilor misogini care au distrus o mare parte din ceea ce a lasat ea in urma. Mai jos este o poezie in care poeta spune clar ca o femeie needucata va muri in anonimat, uitata, deci Sappho aprecia femeia inteligenta ceea ce ii enerveaza la culme pe masculii dominanti care se simt raniti in orgoliul lor de mari barbati daca o femeie face ceva mai bine decat ei sau da dovada de inteligenta.

Unei femei needucate

Când vei fi murit, vei zace pe veci,
fără ca cineva să-şi aducă aminte de tine;
tu n-ai avut niciodată parte de trandafirii Pieirii;
fără renume aici, tot aşa vei rămâne şi în Hades,
rătăcind încolo şi încoace printre morţii necunoscuţi.


Este trist ca si multe femei valoroase, talentate inteligente au ajuns sa fie ingropate in uitare din cauza misoginismului pe care atat islamul cat si crestinismul l-au sadit adanc in mentalitatea generala. Nu dumnezeu a venit sa le spuna oamenilor ca femia este inferioara ci oamenii care au inventat religia, au scris biblia si au numit preotii au cultivat aceasta mentalitate.Constrar teoriei biblice primul impuls al naturii este acela de a crea o femela. In natura toti embrionii sunt femele inainte sa intervina masculinizarea la unii dintre ei deci femeia este "default"si biblia ar fi fost mult mai corecta daca in geneza in loc sa fie Adam primul creat ar fi aparut intai Eva si din coasta ei Adam. Ceea ce scrie in biblie e exact invers fata de adevarul stiintific. In natura femelele fiind mult mai importante decat masculii si indispensabile pentru supravietuirea speciei, in timp ce masculii sunt utili doar pentru pastrarea diversitatii genetice si a adaptabilitatii speciei, evolutia a facut ca starea initiala, planul de baza al dezvoltarii, calea default sa fie nu masculinizarea ca in biblie, care de fapt nu e mai mult decat o adunatura de texte scrise diversi oameni inapoiati si fara cunostiinte stiintifice, unii dintre ei scizofrenici care auzeau voci in cap si aveau impresia ca Dumnezeu le dicteaza ce sa scrie, ci feminizarea. Primitivii salbatici si misogini care au pus bazele religiilor abrahamice nu stiau ca in natura exista specii ale caror femele se pot inmultii prin partenogeneza dar nu exista absolut nici-o specie ai carei masculi se pot inmulti in lipsa femelelor, deci fara femele viata nu ar putea exista.
Una peste alta, desi au trait cu mii de ani in urma, Sappho si alti filosofi si poeti din Grecia antica erau mult mai evoluati, mai destupati la minte si mai civilizati decat crestinii din ziua de azi, care degeaba au facut scoala ca continua sa creada ineptiile din biblie la care ar rade in hohote si un absolvent de 7 clase care a mai dat din cand in cand pe la scoala si stie ca lumea nu a fost facuta in 6 zile si omul nu a fost facut din lut.

Un comentariu:

Francinne spunea...

Cata dreptate ai!

Related Posts with Thumbnails