joi, 4 februarie 2010

Sappho

Sapphoi-0008

Am realizat acest tablou in ulei saptamana trecuta. Tabloul o reprezintă pe poeta Sappho alături de una dintre tinerele fete pe care le invata ce înseamnă arta, poezia frumusețea, feminitatea. Sappho a fost cea mai mare poeta a Greciei antice. Poeziile ei erau incarcate de iubire, frumusețe si feminitate.Sappho a scris si multe cântece nupțiale pentru fecioarele care urmau sa se mărite. Poeziile compuse de Sappho erau insolite de muzica, muzica punând si mai mult in valoare frumusețea lor si sensibilitatea din fiecare vers. Sappho era o feminista, poeziile ei fiind adevărate omagii aduse feminității.

4 comentarii:

laurghita spunea...

Mare păcat faci că nu studiezi, ai putea întradevăr să faci artă dacă ai lăsa deoparte obsesia asta de desena "frumuseţi" şi ai trata corpul feminin mai ştiinţific, tehnic, anatomic.
Atunci nu ai mai avea nevoie de cuvinte ca să traduci ceea ce ai vrut să spui prin artă, vocabularul tău artistic e limitat, acelaşi din adolescenţă. Crezi că Eminescu ar fi reuşit să scrie asemenea poezii cu un vocabular redus, ar fi ieşit manele respectiv kitch.

Păcat de sufletul ăsta romantic care iubeşte o asemenea poezie. Of, of, of...

eugeniu spunea...

Eu i-as spune tabloului "Fecioarele despletite". Aluzie la romanul cu acelasi nume al H.Papadat-Bengescu.

Mary Alice spunea...

Laurghita nu stiu cine p*** mea esti da ma scoti din sarite care-i treaba ta ? te mananca-n c** sa le spui celorlalti ce sa faca ia vezi-ti de treaba ta ce te crezi mai bun(a) go fuck someone macar ea are talent nu-i trebuie sa studieze

Anonim spunea...

Tu nu stii cine e laurghita dar eu stiu cine esti tu. Daca te mai prind ca vorbesti urat te astept cand iesi din clasa si-ti dau una de-ti mut semnul pe obrazul celalalt. Sterge toate comenturile porcoase "Mary Alice" ca sa nu-ti para rau. Dar mai bine ii spun profei de bio ce zic de ea soro'. Sterge si scapi.

Related Posts with Thumbnails