duminică, 1 septembrie 2013

Mitul zburatorului, desen nou

Ea sta singura in noapte, cand dintr-o data il simte deasupra ei, simte atingerule lui, rasuflarea lui pe pielea ei, sarutarile lui, pielea lui pe a ei presand-o. A aparut de nicaieri si nu e nici baiatul din vecini, nici prietenul din copilarie, nici alt cunoscut, nu pare sa fie o persoana reala in carne si oase, nu are nimic in comun cu barbatii obisnuiti si nici macar om nu prea pare sa fie. Este un zburator.Toate usile si perestrele sunt inchise dar el s-a strecurat precum un abur putand sa treaca si prin pereti. Nimic nu il poate opri. O dezmiarda cu soapte fierbinti urmate de un sarut lung si apasat in ureche dupa care o saruta iar in spatele urechii si pe gat. Ea tresare si tremura de emotie si intoarce gratios capul. El isi atinge nasul de al ei dupa care isi atinge buzele de busele ei fine si o saruta usor. Este primul sarut din viata ei. Ea este speriata dar incepe sa-l doreasca. El o saruta pe gat dupa care coboara spre pieptul si spre sanii ei. O saruta de nenumarate ori, o musca usor cu buzele lui de sani. Pielea ei este atat de fina si de tanara incat el ar saruta-o mereu. Ea il doreste si mai mult si il strange tare in brate si se joaca cu mainile in parul lui. Sarutarile lui urca iar pe trupul ei alb si fin spre buzele ei. Ea il simte deasupra ei si sub a lui apasare trupul ei tremura si tresare. El simte trsaririle ei si apasa, o apasa tot mai tare. Acum sunt iar lipiti unul de altul, fata in fata si el o saruta iar lung si pasional asa cum nu a mai fost sarutata niciodata iar ea se deschide si se lasa iubita si simte toata greutatea lui apasand de parca ar vrea sa intre in strafundurile pamantului cu ea cu tot. El simte o usoara rezistenta din partea ei si asta il face sa o doreasca si mai mult, sa-si doreasca sa ajunga acolo unde niciun barbat nu a ajuns. Dintr-o data fata mare simte ce nu a simtit niciodata, un mix dulce amar de durere si de placere, il strange in brate tare si tresare gemand usor. Acum pragul a fost trecut. Ea nu va mai fi niciodata fetiscana de ieri. El este mai aproape de inima ei dar impinge in continuare cu o forta supranaturala simtind caldura trupului ei tanar. Ea il simte peste tot, pestea ea, in ea, in aerul pe care il respira, in toate. El ii astupa mereu gura cu sarutari lungi si pasionale in timp ce trupul lui se misca iar in loc de picioare apare o coada de sarpe ce se misca si ea facand valuri. Vazand asta fata se gandeste ca e ceva malefic si se sperie foarte tare facand o cruce cu limba in cerul gurii. Aripile lui cresc tot mai mari de parca ar vrea sa-si ia zborul iar tot trupul lui se transforma in lumina, se risipeste si dispare. Ea ramane in noapte cu un dor imens si nevindecabil si cu lacrimi in ochi. Mii de asfel de povestiri relatate de diverse fete din diverse sate au ramas in folclor, multe dintre ele fiind cenzurate datorita influentei mari pe care o are biserica in mediul satesc.
Ieri am mai facut inca un desen in creion avand ca tema o legenda foarte raspandita in satele romanesti si anume mitul zburatorului care venea noaptea la fetele singure si le initia in tainele amorului. Mitul zburatorului a fost sursa de inspiratie si pentru literatura fiind preluat de Mihai Eminescu in poezii precum Calin file de poveste si Luceafarul si de alti poeti sau scriitori.
In popor se spunea ca zburatorul este un spirit ratacitor ce vine noaptea la fetele singure. Zburatorul poate lua forma unui tanar flacausau sau a unui sarpe sau poate fi doar o stare pe care fata doar o simte, nu o vede. Sunt mai multe variante ale legendei. In unele sate se considera ca zburatorul este spiritul unui barbat care în timpul vieții, a fost respins de o femeie și care, după moarte, bântuie femeile de pe Pământ, dar mai ales pe cea care l-a refuzat (dacă aceasta mai este în viață). Altii considerau ca zburatorul ar fi o fiinta fantastica care vine din cer, ca si ingerii din cartea lui Enoh care au facut copii cu pamantencele, si ia forma unui tanar flacau.
Nu stiu daca acest personaj mitologic este doar creatia mintii tinerelor fete fiind nascut din fanteziile lor adolescentine sau a existat si ceva real, spirite ale mortilor care nu-si puteau gasi linistea, entitati sau extraterestrii care veneau noaptea la pamantence.
Eu nu am inteles niciodata de ce nu exista si un mit al zburatoarei. Oare de ce zburatorul este mereu de sex masculin? Oare la tinerii flacai chiar nu venea o zburatoare?

Niciun comentariu:

Related Posts with Thumbnails