vineri, 10 februarie 2012

Băiat mort din cauza unei supradoze de heroina

Consumator de droguri mort din cauza unei supradoze de heroina

Ieri am desenat un tanar care a murit in urma unei supradoze de heroina

Nici măcar nu a ajuns la liceu si, copil fiind, s-a apucat de fumat crezând ca asa va deveni mai matur si va fi cel mai cool si cel mai rebel tip din gașca. A început cu tutun apoi s-a apucat sa fumeze de toate. Se stie ca tutunul deschide calea si pentru alte droguri. A fumat hașiș, salvie si multe alte plante fiind in stare sa fumeze tot ce-i cădea in mana. La un moment dat a încercat si heroina si a devenit dependent de ea. De fiecare data cand intra in sevraj corpul lui cerea din ce in ce mai multa heroina. Intr-o zi tanarul nostru, rămas fara casa, fara bani (daduse si ultimii bani pe cateva tigari si o doza de heroina) si doar cu hainele de pe el s-a dus in scara unui bloc unde dupa ce si-a aprins o tigara s-a injectat cu heroina pe care o avea după care a căzut mort. Nici macar nu a mai apucat sa scoata seringa din vena si țigara din gura lui inca mai fumega. As a fost gasit, mort cu o tigara in gura si cu o seringa infipta in vena.

Din pacate din ce in ce mai multi tineri ajung ca el si este ingrijoratoare amploarea pe care a luat-o acest fenomen. Tot mai multi copii si adolescenți se apuca de fumat inca din scoala, la varste din ce in ce mai fragede si multi dintre ei ajung si la droguri ilegale. Din păcate ei nu au suficiente cunostiinte si pritenii din spatele blocului sau colegii de la scoala au o influenta puternica asupra lor, mult mai puternica decat influenta pe care o are educatia primitia de la parinti sau de la scoala. Ei nu dau doi bani pe ceea ce le spune mama, tata sau profesorul care tot încearcă fara succes sa le bage știința in cap si pe care ei nu-l agreează sau il vad ca pe o piedica in calea lor, ca pe un asupritor care nu-i lasă sa facă ce vor ei. Degeaba incearca profesorii sa-i convinga sa nu fumeze pentru ca ei se vor duce in toaleta scolii si vor fuma pe ascuns acolo. Si ceea ce vad la televizor ii influentaza mult mai puternic decat ceea ce le spun parintii si profesorii si daca este încurajat un stil de viata vicios nu e de mirare ca din ce in ce mai multi tineri se apuca de fumat, consuma alcool si mai încearcă si unii dintre ei încearcă si droguri. Daca sunt promovate vedete ca Lindsay Lohan care fumează țigara dupa țigara, beau alcoolul ca pe apa si se mai si drogheaza adolescenții vor adopta si ei un stil de viata vicios imitand respectivele vedete pentru ca se stie ca adolescentii au tendinta de a imita vedetele. De la tutun pana la heroina sunt doar cativa pasi. Acesti tineri care sunt ca dracii din iad carora le place fumul si ar fi in stare sa fumeze orice, chiar si bucati de lemn, hartie sau plastic daca ar dispărea toate plantele se autodistrug incet dar sigur tragandu-i si pe altii dupa ei, in mocirla viciilor.

Eu consider ca ar trebui sa se faca mai multe campanii anti-tutun si anti-drog la televizor si in scoli si sa fie implicate si vedetele pe care adolescentii le admira in aceste campanii si elevii sa fie strict supravegheați pentru ca cei mai mulți din scoala se apuca de fumat tutun, după care urmează si alte droguri. In primul rand trebuie prevenit fumatul si făcut tot posibilul ca adolescenții sa nu se apuce de fumat pentru ca odată ce s-au apucat foarte greu se pot lașa din cauza dependentei care se creează, si mai rău, vor simti mereu nevoia sa incerce si ceva mai puternic decat tutunul. Din aceasta cauza au ajuns salvia si alte plante medicinale sa fi transformate in droguri si nu este corect ca din cauza obiceiului infect de a fuma sa dispară specii de plante. Nu este corect sa-i fie omului interzis sa-si pună flori in curte sau sa cultive plante medicinale pentru ceaiuri din cauza ca niște degenerați care ar fuma si s-ar droga si daca nu ar mai exista plante le folosesc pentru a le fuma.

Eu as interzice si tutunul, asa cum este interzisa marijuana, pentru ca tutunul da dependenta la fel ca si alte droguri si este o planta mai infecta decât canabisul avand proprietatea ca in frunzele sale se aduna toate substanțele radioactive si toxice.Si fumatorii intra in sevraj cand nu au tigari si devin foarte irascibili din cauza asta.Imi aduc si acum aminte de o femeie pe care am vazut-o in oras. Tipa, urla si isi rupea hainele de pe ea pentru ca nu avea tigari si nevoia de a fuma devenise acuta. Tutunul distruge încet dar sigur creierul, multi fumatori ajungand atat de irascibili incat nu se mai pot controla, si sunt in stare sa dea si in cap pentru o tigara si necesita internari la psihiatrie. Peste 90% dintre pacientii de la psihiatrie sunt fumatori.

Tutunul este si el un drog, din pacate unul legal pentru ca mafia producătorilor de tigari, care nu sunt departe de traficanții de droguri, a reusit sa cumpere guverne influentand legislatia, deci e vorba de o corputie la nivel înalt. Cum se întâmpla in capitalismul asta infect state intregi au ajuns sa fie la mana acestor mafioti care produc si comercializeaza tigari si sa depinda de ei si de obiceiul populatiei de a fuma, o buna parte din banii dati de populatie pe tigari ajungand in bugetul statului. De pe urma fumatorilor castiga si companiile farmaceutice pentru ca mai mai multi fumatori inseamna mai multi bolanavi, si mai multi bani dati pe medicamente.

As vrea ca acest desen sa fie văzut de cat mai multi copii si tineri care se gandesc sa incerce tigari, jointuri, bile si alte toxice pentru ca daca o vor lua pe calea asta ca băiatul din desenul meu vor ajunge.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Buna Corina,

Tin sa spun ca apreciez mult lucrarile tale si comentariile ce le insotesc.
Apreciez implicarea ta activa, via subiectelor cu care se confrunta societatea actuala. Cred ca este vorba de ceea ce numim arta angajata, sau angajament artistic.
Cu privire la acest subiect, drogurile, adictivitatea, cred ca ar fi interesant de lansat o campanie artistica prin scoli.
Din experienta stiu ca nu este de ajuns sa aratam aspectele negative ale unei situatii pe calea ce o numim deseori logica, arta insa poate opera pe niste cai mult mai subtile.
Te-ai gandit la o actiune de felul acesta?
Cu placere de a te citi si a-ti privi desenele.
Milena

Related Posts with Thumbnails