Din cauza cutremurului din Japonia si a nenorocirii de la Fucushima care a urmat dupa cutremur si tzunami si seamana foarte mult cu ceea ce s-a intamplat in 1986 la Cernobal azi m-am gandit ce s-ar intampla daca un reactor de la o centrala nucleara ar exploda ca o bomba atomica, daca toata cantitatea aia de substanta de acolo care e de mii de ori mai mare decat cea folosita pentru o bomba atomica ar intra intr-o reactie in lant care ar duce la o explozie atomica. Daca o bomba care contine 2 kg de uraniu poate sa rada de pe suprafata pamantului un oras intreg si sa afecteze o zona destul de extinsa o explozie a unui reactor nuclear probabil ca ar face planeta bucati, fiind mai distructiva decat un asteroid de mari dimensiuni. O asemenea explozie ar face scoarta sa crape si ar arunca in spatiu cantitati mari de materie.
Asa imi imaginez eu o superciuperca atomica provocata de explozia unui reactor.
Am realizat acest tablou azi gandindu-ma la dezastrul din japonia.
Ma numesc Corina Chirila si am inceput sa desenez si sa pictez in anul 2000, cand aveam 13 ani, fiind inspirata de poezia Dorinta de Mihai Eminescu, poezie care m-a facut sa vad cu ochii mintii acea imagine de vis si sa-mi imaginez ca sunt eu acolo in codru in locul poetului.Imi place sa desenez si sa pictez toate lucrurile la care visez si la care nu pot sa ajung. Acest blog contine creatiile mele precum si trairile din spatele lor, acele sentimente si dorinte care m-au motivat
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Un comentariu:
Este imposibil ca un astfel de reactor sa explodeze ca o bomba atomica, fiindca un reactor nuclear si o bomba atomica sunt 2 lucruri complet diferite.
Chiar si cele mai nesigure reactoare folosesc material fuzionabil care nu este suficient de imbogatit ca sa poat fi comparabil la nivelul celui folosit la bombele atomice.
In cel mai rau caz se poate ajunge la "core meltdown", cand materialul fuzionabil din reactor se topeste si este atat de fierbinte incat topeste betonul si roca de fundatie, ajungand la panza freatica. Miezul fierbinte in contact cu apa provoaca o explozie de vapori de apa care antreneaza elemente radioactive (pulberi, cenusa, etc) si otravesc mediul. Aceste particule pot fi proiectate pana in stratosfera, ceea ce le confera o arie foarte intinsa de contaminare radioactiva.
Este o nenorocire, fara doar si poate, dar nu este o explozie atomica.
A.
Trimiteți un comentariu