miercuri, 13 septembrie 2017

Poetele Corinna, Erinna si Sappho din Grecia antica, pictura facuta cu cafea

Corinna, Erinna si Sappho, pictura facuta cu cafea
Sappho a fost cea mai cunoscuta poeta din Grecia antica dar nu si singura. Au existat multe alte femei care conduceau "case ale muzelor", asa cum a numit Sappho thaissosul din Lesbos, grupuri de tinere fete unde se scriau poezii, se dansa si se canta. In acea perioada aceste femei erau cum sunt divele din ziua de azi, cantarete actrite, vedete pe care le admiram si ne dorim sa fim ca ele.
Chiar daca moda se schimba, chiar daca stilurile vin si pleaca esenta ramane. Nevoia de muzica, de dans, de arta, de frumos, de poezie ramane eterna, existand in toate societatile.
Corinna din Tanagra, Boetia, cea de la care provine si numele meu, a fost si ea o poeta ca si Sappho. Corinna a scris 5 carti de poezie In ziua de azi s-au pastrat pastrat doar 42 de fragmente. Corina a scris poezie epica, versuri despre fiicele lui Minyas si alte elemente mitologice si o invocatie catre Therpsichore, muza dansului si a poeziei lirice cantate in cor, poeziile Corinei fiind cantate de un cor de tinere fete.
Erinna a fost una dintre ucenicele poetei Sappho. Erinna a scris o poezie de 300 de randuri despre Baucis, prietena ei din copilarie care a murit la scurt timp dupa casatorie. Erinna a murit si ea la putin timp dupa ce a scris aceasta poezie. Fata avea doar 19 ani.
Folosind doar cafea am facut pictura de mai sus in care apar cele 3 poete.
Pictura va fi expusa sapatamana viitoare la cafeneaua Gloria Jean's de pe strada Stavropoleos

Niciun comentariu:

Related Posts with Thumbnails