joi, 21 aprilie 2016

Femeia trebuie sa poarte capul acoperit in semn de supunere

Femeia trebuie sa poarte capul acoperit in semn de supunere

21.04.2016
19:29



"Femeia trebuie sa poarte capul acoperit in semn de supunere" asa cum trebuie sa taca si nu cumva sa invete pe cineva ceva sau sa conduca pe altii, acestea au fost cuvintele toxice si pline de misoginism ale lui Saul din Tars, cel pe care credinciosii il cunosc ca pe sfantul Pavel, un homosexual reprimat, homofob din cauza reprimarii propriilor pulsiuni sexuale si un mare misogin, un personaj care a facut un mare rau umanitatii prin textele sale care s-au perpetuat ca un cancer din cauza ca atatia oameni le considera sfinte.
Religiile abrahamice instiga la discriminarea femeilor. In timp ce in natura femela este mult mai importanta decat masculul, fiind esentiala pentru supravietuirea speciei, starea initiala a tuturor embrionilor fiind starea de femela, in religiile abrahamice femeia este considerata inferioara, pacatoasa si murdara, spunandu-se mereu ca aceasta trebuie sa fie supusa barbatului. La fiecare cununie religioasa preotul il citeaza pe misoginul si frustratul de Pavel spunand " Tu mireasa sa fii supusa barbatului tau asa cum biserica ii este supusa lui Hristos si sa asculti de el". Nu stiu cum se simt miresele cand aud aceste cuvinte dar eu cand le aud pur si simplu ma zgarie pe creier, fiind unul dintre motivele pentru care nu-mi vine sa calc intr-o biserica si nu inteleg de ce alte femei nu sunt deranjate de atitudinea misogina a bisericii si nu procedeaza la fel.
Oare voi fetelor nu va simtiti ofensate de cuvintele din biblie care nu au provenit de la Dumnezeu ci din mintea plina de frustrari a lui Pavel?

Desenul prezinta situatia femeii in religiile abrahamice.

Un comentariu:

Aniela spunea...

Hmm... din câte știu eu, și femeile păgâne din Antichitate trebuiau să-și acopere capul cu un văl, cel puțin cele căsătorite. De asemenea, în unele comunități de creștini din primele secole, femeile nu mai purtau vălul pe cap tocmai pentru a se diferenția de celelalte. Dar asta varia de la zonă la zonă.
Sinceră să fiu, nu mă deranjează, pentru că după ce spune asta, adaugă: „Bărbaţilor, iubiţi pe femeile voastre, după cum şi Hristos a iubit Biserica, şi S-a dat pe Sine pentru ea”. Așadar, bărbatul (soțul) trebuie să-și iubească soția până la sacrificiul suprem, să pună viața și bunăstarea ei mai presus de ale lui. Rezultă deci că un bărbat care nu este capabil să mă iubească în acest mod, nu merită supunerea mea ca femeie, „supunere” traducându-se de fapt în acest context ca respect și încredere.
În rest: felicitări pentru toate lucrările tale, se vede că ești talentată! Keep up the good work! ;)

Related Posts with Thumbnails