miercuri, 27 martie 2013

Artistii plastici din Bucuresti nu au unde sa expuna

 In conditiile in care galeria de arta din Herastrau, ultima sala de expozitie in car mai puteau sa expuna membrii AAP Bucuresti, la fel ca si multe dintre galeriile uniunii, a fost inchisa in mod abuziv si cel mai probabil va fi scoasa la licitatie si transformata in altceva putem spune in momentul de fata in Romania se duce un adevarat razboi impotriva artei si a culturii, si nu numai si alte domenii cum ar fi cercetarea stiintifica fiind lovite prin taierea finantarii.
Traim intr-o tara condusa de oameni care sufera de microcefalie si retard mintal si din acest motiv au copiat la teza de doctorat, nefiind in stare sa duca la bun sfarsit o asemenea lucrare de cercetare si calca in picioare tot ce le depaseste nivelul intelectual. Nu dau nume dar cred ca stiti despre cine vorbesc.
Imi aduc aminte anul trecut si acum doi ani prin cate locuri se organizau expozitii de pictura pe cand acum artistii mor cu lucrarile in brate pentru ca nu au nici macar unde sa le expuna, chiar si acest drept le-a fost rapit. Nu mai vorbesc de perioada apusa a a nilor 2000 - 2004 cand erau multe sali de expozitie in centru, la Teatrul Foarte Mic, la fostul sediu AAP de la Rosetti, la Primaria Sectorului 5 si in multe alte locatii centrale accesibile, cu multi vizitatori, sali inchise in mod abuziv ca si cea din Herastrau.
Si acum imi aduc aminte de sala de la Primaria Sectorului 5 unde expunea Nicolae Ambrozie, sala de expozitie defiintata imediat dupa venirea primarului Vanghelie.
De atunci pana acum salile au fost inchise una dupa alta limitand posibilitatile de exprimare ale artistilor.
In 2004 AAP a pierdut sediul de la Rosetti pentru ca respectiva cladire a intrat pe mana unui om de afaceri dubios si rau intentionat, cum s-a intamplat si cu alte spatii din Bucuresti unde au existat biblioteci, librarii sau sali de expozitie care au fost desfiintate si transformate in cazinouri. Stau si ma gandesc cu ce ajuta aceste cazinouri infecte societatea atata timp cat de fapt nu produc absolut nimic,nu dau nimanui de mancare, nu asigura materie prima si nici hrana spirituala pentru nimeni. Revenind la cladirea de la Rosetti aceasta a fost transformata intr-un hotel dar se vorbea la vremea respectiva ca s-ar face si prostitutie in acea cladire si e posibil avand in vedere ce caracter infect au multi oameni de afaceri care prospera in tara asta si in tot estul Europei calcand totul in picioare, legi, angajati (sau mai bine zis sclavi caci in domeniul privat munca e sclavie), femei (pe ca le hartuiesc sexual si le umilesc in toate felurile si cica tot ele sunt "curve"), mediu inconjurator etc.
In ultimii ani artistii membrii AAP Bucuresti aveau un singur loc unde puteau sa expuna: galeria de arta din Herastrau dar de mai bine de o luna si aceasta a fost inchisa in mod abuziv la ordinul cuiva care nu iubeste arta si cultura si tot ce-i depaseste nivelul intelectual de pietcantrop dar din pacate a ajuns undeva sus, intr-o pozitie de conducere.
Acum dupa inchiderea galeriei Herastau artistii din Bucuresti chiar nu mai au nicio sansa de afirmare si sunt condamnati sa moara cu lucrarile in brate in mocirla anonimatului, in saracie si mizerie. Ce nedreapta e societatea in care traim. Este revoltator faptul ca se merge intr-o directe opusa democratiei fiind ingradit chiar dreptul la exprimare al artistului si accesul la cultura al cetatenilor.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Un om normal ar trebui sa stie ca o societate inchisa, fara posibilitate de exprimare spirituala,are drept consecinta debusolarea ,deci o societate bolnava, cu consecinte pe termen lung.Cine crede ca ceea ce se petrece acum in societate ,nu conteaza,este total iresponsabil si asta se va repercuta chiar asupra sa si a familiei sale prin alinare mintala.Orbiti de avaritie si lacomi fara limite,vor sfarsi intr-un mod opus dorintelor sale.

Related Posts with Thumbnails