sâmbătă, 30 martie 2013

Diamante in cer, desen in creion

Aceasta este schita pentru tabloul de mai jos, un tablou in ulei pe panza inspirat din melodia Diamonds a Rihannei.

Galaxia iubirii, schita in creion


Aceasta este schita in creion pe care am facut-o pentru tabloul Galaxia iubirii. Tabloul va fi expus la Cercul Militar National dupa 29 aprilie.

miercuri, 27 martie 2013

Artistii plastici din Bucuresti nu au unde sa expuna

 In conditiile in care galeria de arta din Herastrau, ultima sala de expozitie in car mai puteau sa expuna membrii AAP Bucuresti, la fel ca si multe dintre galeriile uniunii, a fost inchisa in mod abuziv si cel mai probabil va fi scoasa la licitatie si transformata in altceva putem spune in momentul de fata in Romania se duce un adevarat razboi impotriva artei si a culturii, si nu numai si alte domenii cum ar fi cercetarea stiintifica fiind lovite prin taierea finantarii.
Traim intr-o tara condusa de oameni care sufera de microcefalie si retard mintal si din acest motiv au copiat la teza de doctorat, nefiind in stare sa duca la bun sfarsit o asemenea lucrare de cercetare si calca in picioare tot ce le depaseste nivelul intelectual. Nu dau nume dar cred ca stiti despre cine vorbesc.
Imi aduc aminte anul trecut si acum doi ani prin cate locuri se organizau expozitii de pictura pe cand acum artistii mor cu lucrarile in brate pentru ca nu au nici macar unde sa le expuna, chiar si acest drept le-a fost rapit. Nu mai vorbesc de perioada apusa a a nilor 2000 - 2004 cand erau multe sali de expozitie in centru, la Teatrul Foarte Mic, la fostul sediu AAP de la Rosetti, la Primaria Sectorului 5 si in multe alte locatii centrale accesibile, cu multi vizitatori, sali inchise in mod abuziv ca si cea din Herastrau.
Si acum imi aduc aminte de sala de la Primaria Sectorului 5 unde expunea Nicolae Ambrozie, sala de expozitie defiintata imediat dupa venirea primarului Vanghelie.
De atunci pana acum salile au fost inchise una dupa alta limitand posibilitatile de exprimare ale artistilor.
In 2004 AAP a pierdut sediul de la Rosetti pentru ca respectiva cladire a intrat pe mana unui om de afaceri dubios si rau intentionat, cum s-a intamplat si cu alte spatii din Bucuresti unde au existat biblioteci, librarii sau sali de expozitie care au fost desfiintate si transformate in cazinouri. Stau si ma gandesc cu ce ajuta aceste cazinouri infecte societatea atata timp cat de fapt nu produc absolut nimic,nu dau nimanui de mancare, nu asigura materie prima si nici hrana spirituala pentru nimeni. Revenind la cladirea de la Rosetti aceasta a fost transformata intr-un hotel dar se vorbea la vremea respectiva ca s-ar face si prostitutie in acea cladire si e posibil avand in vedere ce caracter infect au multi oameni de afaceri care prospera in tara asta si in tot estul Europei calcand totul in picioare, legi, angajati (sau mai bine zis sclavi caci in domeniul privat munca e sclavie), femei (pe ca le hartuiesc sexual si le umilesc in toate felurile si cica tot ele sunt "curve"), mediu inconjurator etc.
In ultimii ani artistii membrii AAP Bucuresti aveau un singur loc unde puteau sa expuna: galeria de arta din Herastrau dar de mai bine de o luna si aceasta a fost inchisa in mod abuziv la ordinul cuiva care nu iubeste arta si cultura si tot ce-i depaseste nivelul intelectual de pietcantrop dar din pacate a ajuns undeva sus, intr-o pozitie de conducere.
Acum dupa inchiderea galeriei Herastau artistii din Bucuresti chiar nu mai au nicio sansa de afirmare si sunt condamnati sa moara cu lucrarile in brate in mocirla anonimatului, in saracie si mizerie. Ce nedreapta e societatea in care traim. Este revoltator faptul ca se merge intr-o directe opusa democratiei fiind ingradit chiar dreptul la exprimare al artistului si accesul la cultura al cetatenilor.

marți, 26 martie 2013

Picturi de iarna pentru o zi de iarna tardiva

Craiasa zapezilor, pictura ulei pe panza 2011
 Azi e 26 aprilie si ar fi trebuit sa fie o zi de primavara dar afara ninge ca in Ianuarie. Desi inca se mai vorbeste de incalzirea globala este tot mai evident ca acest fenomen nu exista, ba chiar ne aflam intr-un plin proces de racire a climei indreptandu-ne spre o glaciatiune. De la an la an iernile sunt din ce in ce mai lungi, cu temperaturi tot mai scazute si ninsori abundente. Nu stiu care sunt cauzele. Este posibil ca fenomenul sa aiba legatura cu caderile recente de meteoriti, cu oprirea golfstromului sau cu activitatea solara. Un lucru este cert: Emanatiile de dioxid de carbon responsabile cu incalzirea globala despre care s-a vorbit atata pana acum sunt o nimica toata pe langa factorii naturali cu efect contrar. A spune ca incalzirea globala rezultata din activitatea umana poate duce la temperaturi cum sunt cele de pe Venus e ca si cum a spune ca o musca poate darama o cladire cu 10 etaje. Influenta activitatii umane asupra climei este infima, soarele si factorii cosmici jucand rolul cel mai important.
Inspirata de aceasta vreme neobisnuita m-am gandit sa postez cateva dintre picturile mele de iarna,
Privirea rece a iernii, pictura ulei pe panza 2011

Peisaj lacustru de iarna, pictura tempera 2003

Peisaj de iarna, pictura tempera 2012

Peisaj de iarna cu lup, pictura tempera foarte veche, din anul 2000, una dintre primele mele picturi
Pestera de gheata, pictura tempera 2010

Eterna dilema sau ratiunea si sentimentele in balanta la Cercul Militar National peste o luna

Eterna dilema: a alege cu mintea sau cu inima, a asculta de glasul ratiunii sau de cel al sentimentelor, creierul cu rationalitatea sa si inima cu emotiile sale in balanta, un tablou ce va fi expus la Cercul Militar National incepand cu 29 aprilie

duminică, 24 martie 2013

Penicillium sau flori de mucegai


Ce vedeti in aceasta pictura? Multi ar putea spune ca sunt niste flori dar nu e asa. Ieri, imbinand arta cu stiinta, am pictat aceste "flori de mucegai" din specia Penicillium, mucegai cunoscut pentru proprietatile sale antibacteriene si folosit in industria antibioticelor precum si in cea alimentara .

Pocalul sarutului

Pocalul sarutului, pictura acrilice pe lemn

sâmbătă, 23 martie 2013

O muza de care m-am indragostit

Despre acest tablou pe care l-am facut acum doua saptamani am vorbit in postarile anterioare, fiind ultimul din seria mea de tablouri inspirate din poezia Dorina de Mihai Eminescu.
Dupa ce am pictat aceasta superba muza cu parul de aur moale stand goala in padure, sub teiul inflorit, langa izvor, am lasat pictura undeva aproape de patul meu ca sa o pot vedea seara cand ma culc si dimineata cand ma trezesc si intr-o noapte am visat ca EA era langa mine in pat, ca puteam sa o tin in brate, ca am luat-o in brate si am sarutat-o dupa care ea mi-a aratat toata iubirea ei si eram atat de fericita dupa care m-am trezit si am privit tabloul ca si cum ar fi fost o persoana reala. Au mai fost si alte nopti cand visam ca aceasta femeie pe care cu mana mea am pictat-o era vie, in carne si oase, langa mine si acum cand privesc aceasta pictura simt acel dor puterminc... dor de iubire

marți, 19 martie 2013

Un desen in creion cu o superba femeie goala in mijlocul naturii

Cu ceva timp in urma am desenat aceasta superba femeie ce sta goala si relaxata in fat copacilor infloriti asteptand parca sa fie cuprinsa, alintata, iubita. Floarea din parul ei parca asteapta sa fie mirosita, pielea ei fina parca asteapta sa fie atinsa.
Privind acest desen mi-a venit im minte si o poezie:

Goala, superba ea sta pe iarba intinsa
Si parca asteapta sa fie cuprinsa
Eu din spate o privesc si as vrea
Sa fiu acum in codru langa ea

In lumina diminetii ea sta intinsa
Si pielea ei parca asteapta sa fie atinsa
Iar in parul ei are o alba floare
Ce parca tanjeste dupa o sarutare

luni, 18 martie 2013

Dansul ielelor va fi expus la Cercul Militar National dupa 29 aprilie

Dansul ielelor, tablou in ulei pe panza, actualmente in consignatia Antiques Art de pe Selari va fi retras din consignatie si expus la Cercul Militar National Sala ronda dupa 29 aprilie, in cazul in care nu se va vinde pana atunci. Tabloul a fost facut in vara anului trecut, intr-o zi torida si desi am folosit ulei s-a uscat in doar cateva ore datorita temperaturilor ridicate si pastreaza in el caldura solara a acelei zile de vara care m-a inspirat, vapaia, dansul spicelour de grau si al sufletelor ce se inalta in tandem spre soare.

duminică, 17 martie 2013

Microaefalus plagiatorus

Azi am desenat un individ din specia microcefalus plagiatorus care ca orice individ cu microcefalie si retard mintal detesta cultura stiinta si arta pentru ca nu este capabil sa le inteleaga, un individ care a copiat teza de doctorat pentru ca in capsorul sau mic nu are cum sa incapa prea multa substanta cenusie. Tot el alaturi de oamenii lui care strigau moarte intelectualilor dupa 90 e vinovat de inchiderea Tvr Cultural si a multor galerii de arta, inclusiv galeria AAP din Herastrau.

sâmbătă, 16 martie 2013

Cu ce seamana acest desen?

desen automat in creion

Am facut acest desen azi fara sa ma gandesc la ceva anume. Doar luat o foaie alba si am privit-o golindu-mi mintea de orice gand si imaginandu-mi ca pe acea foia alba exista deja o imagine dupa care am desenat imagine pe care cu ochii mintii mele o vedeam pe foaie. Mai sus este ceea ce a iesit. Acum ramane sa va dati voi cu parerea si sa-mi spuneti cu ce seamana acest desen in creion

duminică, 10 martie 2013

Gastrula

Gastrula pictura ulei pe panza - Gastrlatio oil on canvas painting

Este un extraterestru? Este o inimioara? Este un bec? Nu. Este un embrion in faza de gastrula. Am realizat aceasta pictura in ulei pe panza ieri si alaturi de morula si neurula face parte din seria mea de tablouri avand ca tema dezvoltarea embrionara.

sâmbătă, 9 martie 2013

Dorinta lui Mihai Eminescu, o noua pictura in acrilice pe panza

Am mai facut o pictura azi. Am folosit acrilice obisnuite si metalizate (sidef si auriu pentru florile de tei) pentru a reda imaginea iubitei lui Eminescu, asa cum poetul a descris-o in poezia Dorinta, o femeie superba in codru, in mijlocul naturii, langa izvorul care tremura pe prund purtand doar valul din crestet, visand si asteptand sa fie iubita

vineri, 8 martie 2013

Diamante in cer

Am facut acest tablou miercuri in mare viteza pentru era deja tarziu si a doua zi trebuia sa ajung la munca. Dupa ce m-am gandit ce as putea eu sa pictez in timpul scurt ramas mi-a venit ideea sa fac aceasta pictura a carei geometrie transmite ceea ce transmit si versurile melodiei Rihanna - Diamonds, canetcul care m-a inspirat. Am pictat atat de repede incat ma durea mana si pana la 11 noaptea am terminat tabloul.

joi, 7 martie 2013

Situatia salilor de expozitie din Herastrau, pavilioanele A si B ramane incerta

Galeria de arta Herastrau

Azi in Mihai Boroiu a obtinut de la ALPAB… o amanare si peste o luna va intra iar in audienta pentru sala din Herastrau.  Pana atunci sala ramane inchisa si problema e in aer. Urmeaza inca o luna fara arta in Herastrau, cel putin. Cei de la ALPAB au zis ca au primit ordin de sus ca sa scoata sala la licitatie. Ma intreb oare de la cine a venit acest ordin si mai ales de ce? Pe cine si cu ce au deranjat manifestarile artistice din Herastrau? Cum le-a venit lor ideea sa scoata la licitatie o sala care de mai bine de 30 de ani numai sala de expozitii a fost si pentru asta a si fost construita, nu ca sa intre pe mana cine stie carui om de afaceri mafiot care sa o transforme intr-o carciuma infecta? Nu m-as mira daca maine au poimaine voi auzi la televizor ca si parcul Herastrau incepe sa fie scos la licitatie bucata cu bucata si desfiintat. La halul in care romanii isi vand tara lasand-o pe mana unor afaceristi dubiosi cum a fost si Costica Constanda, care mai avea putin si punea laba pe parcul Bordei si cine stie ce facea in locul spatiului verde care si asa este insuficient pentru un oras ca Bucurestiul, nu ma mira nimic.

Pavilionul A din Herastrau

Azi cand m-am dus in Herastrau am gasit ambele pavilioane expozitionale inchise si cu peretii goi. Au disparut si expozitiile lui Andrei Branisteanu de la Expoflora (care intre timp s-a mutat la pavilionul A,  celelalte sali fiind transformate in acvarii)

Expoflora 07032013640 07032013644

Nici la pavilionul A nu se mai expun picturi. A ramas doar expoflora

----------
Trimis de pe telefonul Nokia

Nici la pavilionul A din Herastrau nu e loc pentru arta

Nici la pavilionul A nu mai sunt lucrarile lui Branisteanu. A ramas doar Expoflora. Oare pe cine o fi deranjat arta?

Galeria AAP Herastrau are usa incuiata si peretii goi. Oare cu ce au deranjat creatiile expuse acolo?

Galeriile de arta din Herastrau au fost inchise abuziv de ALPAB

Chiar acum se decide soarta galeriei de arta din Herastrau


Chiar acum, incepand cu ora 13 se decide soarta galeriei AAP din Herastrau. Mihai Boroiu este in audienta la primarie

Azi se decide soarta galeriei AAP din Herastrau

Azi Mihai Boroiu, presedintele AAP este in audienta la primarie pentru problema galeriei de arta din Herastrau, inchisa in mod abuziv de o luna. Voi reveni cu detalii. Sper ca galeria va fi redeschisa pentru ca inchiderea ei este o mare pierdere pentru activitatea culturala si asa saraca a Bucurestiului, acesta fiind singura sala unde membrii Asociatiei Artistilor Plastici din Bucuresti mai puteau sa expuna dupa ce s-au inchis galeriile de la Teatrul Foarte Mic si Piata C.A. Rosetti. Si acum imi aduc aminte si ma gandesc ce scandalos a fost ceea ce s-a intamplat in 2004 cand galeria de la C.A. Rosetti a fost desfiintata si cumparata de un om de afaceri, un mafiot care nu stiu ce a facut acolo dar se vorbea ca acest om de afaceri s-ar ocupa si cu proxenetismul folosind o parte din cladirile pe care le detinea ca bordeluri si nu m-ar mira pentru ca am cunoscut oameni de afaceri si stiu ce cararacter infect au multi dintre ei. Sper ca galeria din Herastrau sa nu aiba soarta celei de la Rosetti

duminică, 3 martie 2013

Galaxia iubirii


galaxia iubirii, pictura ulei pe panza
Ieri am pictat acest tablou in ulei pe panza de 90x100 cm in care apar doua figuri umane tinandu-se de mana in zbor prin univers, contpindu-se cu bratul galaxiei, plutind printre stele. Tabloul institulat "Galaxia iubirii" va fi expus la Cercul Militar National, sala ronda incepand cu 29 aprilie

vineri, 1 martie 2013

Renasterea primaverii

Azi e 1 martie, prima zi de primavara. Uitandu-ma pe acest tablou pe care l-am facut acum cateva luni mi-am adus aminte ca lucrarea ar fi trebuit sa fie la galeria AAP din Herastrau, expusa in cadrul salonului de primavara institulat "Renasterea primaverii" dar nu a fost sa fie asa din cauza situatiei incercete in care se afla galeria de arta din Herastrau, pavilionul expozitional B. In momentul de fata sala este in renovare si nu stiu ce se va intampla cu ea dupa finalizarea lucrarilor. Sper sa nu ajunga sa fie cumparata de cine stie ce om de afaceri infect. Imi aduc aminte cate expozitii au avut loc in acea galerie de arta si cum infrumuseta ea parcul si ar fi pacat sa se desfiinteze.

Cal inaripat pictat cu acrilice pe sticla

Pegas pictura pe sticla

In urma scandulului carnii de cal m-am gandit sa pictez si eu un cal, si nu orice fel de cal ci un cal inaripat, un Pegas sau sufletul unui cal inaltandu-se spre cer.
Oare cati cai or fi fost sacrificati pana acum? Se tot vorbeste despre carnea de cal ca si cum ar fi toxica, scarboasa si necomestibila dar e ciudat cum de iubitorii de animale, care sar in sus imediat daca cineva incearca sa ia masuri contra cainilor de pe strazi, care sunt cel putin la fel de daunatori ca si sobolanii, mustele, tantarii si gandacii si umplu orasul de excremente si mizerie fiind un adevarat focar de infectie si mai si musca trecatorii, nu au fost impresionati de numarul mare de cai ucisi cu sange rece pentru ca apoi carnea lor sa fie vanduta in loc de carne de vita si nu au reactionat deloc pentru a stopa exterminarea cailor.
Eu consider ca problema nu e carnea de cal care se poate manca la fel ca si carnea de vita si nu ar avea de ce sa puna sanatatea in pericol ci faptul ca la fel ca si in anii '50 cand au fost sacrificati si bagati in mezeluri cai de curse, cai valorosi obtinuti prin munca indelungata de amelioarare si selectie, exemplare unice de o frumusete rara sau cu performante deosebite, sunt ucise cu sange rece niste animale foarte prietenoase si utile omului. Cat de mult seamana situatia actuala cu ce se intampla in perioada intunecata si de trista amintirea a anilor '50 cand rusii pentru a distruge tot ce mai exista aici ne exterminau caii, asa cum distrugeau tot ce nu puteau lua si folosi pentru ei.



Related Posts with Thumbnails