luni, 3 septembrie 2018

Ce a pictat Regina Maria

Aceasta este doar una dintre acuarelele reginei Maria. Mare iubitoare de flori frumos si arta, regina adora sa picteze irisi, maci si alte flori delicate, tehnica ei preferata fiind acuarela. Florile reginei infrumusetau diverse manuscrise sau erau pictate pe hartie pentru acuarela.



Imaginea reginei, alaturi de castelul de la Balcic se regaseste si in creatiile mele, iar sambata am fost la Muzeul National de Istorie al Romaniei si vazand bijuteriile si coroana acesteia, alaturi de alte obiecte care i-au apartinut, am incercat sa-mi imaginez cat de frumoasa a fost aceasta femeie pe vremea cand bijuteriile, azi expuse la muzeu, ii puneau in evidenta trasaturile fine, parul blond, ochii albastrii.




Ce femeie frumoasa a fost Regina Maria.
Probabil ca voi continua seria de creatii de dedicate acestei femei minunate.

Frumoasa, eleganta si cu un deosebit simt artistic regina a fost un model demn de urmat, iar Balcicul, locul unde aceasta obisnuia sa picteze si sa petreaca timpul liber a devenit sursa de inspiratie pentru nenumarati pictori.
Regina a imbinat in mod armonios scrisul cu pictura lasand in urma ei povestiinsemnari zilnice, jurnale de razboi(1916-19171917-1918si 1918 ), un roman autobiografic si picturile din imaginile de mai jos.
  


Niciun comentariu:

Related Posts with Thumbnails