miercuri, 3 mai 2017

Bucuria renasterii

Bucuria renasterii, pictura acrilice pe panza
Ieri m-am gandit sa pictez lucrarea "Bucuria renasterii", pornind de la o idee care mi-a venit prima data cand am ascultat melodia cu acelasi titlu a lui Gheorghe Iovu.
In timp ce pictam am observat un lucru ciudat. Chipul personajului era mereu trist, cu lacrimi in ochi, chiar daca eu tot incercam sa o inveselesc, de parca pensula si culorile nu ma mai ascultau. Initial am vrut sa fac ceva mai stilizat, un personaj androgin si fara chip dar pana la urma mi-a iesit un personaj feminin cu trasaturi orientale,

In timp ce pictam imi aduceam aminte de Marea Mediterana si de zona Monastiriaki din Atena si ma gandeam ca sunt acolo, dupa care merg cu tramvaiul prin Atena, dupa care m-am gandit la Egipt si am vazut in personajul meu o femeie egipteana. Atat trsaturile, cat si tristetea de pe chipul personajului meu erau tot mai evidente. Am incercat sa-i pictez parul lung si negru dar ceva ma impiedica. Am vrut sa pictez si niste suvite de par ce acopera partial fata dar acestea semanau mai mult a lacrimi. Pana la urma am dat la intamplare cu pensula si am descoperit ca ceea ce a iesit seamana cu un val de matase care acopera capul personajului si tristetea de pe chipul ei a disparut.
Mai jos ma puteti vedea pictand "Bucuria renasterii"

Niciun comentariu:

Related Posts with Thumbnails