marți, 28 iunie 2016

Ce face religia din mintea umana?

Ieri m-am gandit sa pictez si sa vorbesc despre religie. Religia nu vine de la Dumnezeu, manifestarile acestuia fiind doar subiective, pentru cine crede in el, ci tot de la oameni, de la alti oameni care au avut ca unic scop inrobirea populatiei si anihilarea elementelor rebel care gandeau mai mult decat le era permis. Dumnezeul a tot puternic din religiile abrahamice, monoteiste, reflecta imaginea unui dictator.
Oamenii au scris biblia, oamenii au construit bisericile, oamenii au numit preotii si s-ar putea spune ca omul l-a creat pe Dumnezeu, nu invers. Omul a inventat religia pentru a manipula masele, profitand de cele mai mari slabiciuni ale mintii umane, frica de moarte, setea de iubire pe care o simtim inca de cand suntem in uterul mamei, sentimentele de neputinta pe care le avem cateodata etc.  Ne place sa credem ca o parte din noi nu va muri niciodata si ca exista o fiinta suprema plina de iubire, o iubire mult mai mare decat iubirea oricarei fiinte umane de pe lumea asta, mai mare decat iubirea materna, mai mare decat iubirea partenerului sau a partenerei de viata, o iubire infinita. Ne place sa ne luam dorintele drept realitati si religia ne perverteste sentimentele facandu-ne sa cautam la un Dumnezeu care exista doar in mintea noastra ceea ce am fost programati genetic sa cautam la alti oameni.
Religia ne bate cuie in ochii mintii lasandu-ne orbi psihic in fata adevarului si a relaitatii in timp ce vorbeste in mod fals despre adevar si intelepciune, asa cum instiga la ura vorbind despre iubire si sta la baza a nenumrate razboaie in timp ce vorbeste despre pace.
Credinta ne crucifica creierul, incatusand ratiunea. Credinta nu ne lasa sa gandim liber si rational, mergand  dupa principiul "Crede si nu cerceta". Hypatia, Giordano Bruno si multi alti oameni de stiinta au fost ucisi de cre(s)tini, doar pentru ca au indraznit sa zica ca planeta noastra e rotunda si sa contrazica nonsensurile din biblie.
Ieri am facut o pictura care reda ceea ce se intampla cu mintea unui credincios.

vineri, 24 iunie 2016

O hora a ielelor pe care am pictat-o in aceasta noapte

In aceasta noapte fierbinte de vara am mai pictat un dans al ielelor Savatina Margalina si Rujalina din legendele romanesti. Am terminat pictura in 40 de minute

Armonii cromatice de sanziene

3 dintre lucrarile mele sunt expuse in cadrul expozitiei Armonii Cromatice de sanziene de la cafeneaua Stay by coffee 2 go de pe strada General Berthelot nr 48

duminică, 19 iunie 2016

Povestea unui om indragostit

Aceasta pictura in acrilice pe panza pe care am facut-o ieri are a subiect povestea unui om indragostit , ce se intampla in creierului lui, cum se aprinde nucleul INAH 3 din hipotalamus, structura dimorfica sexual care se diferentiaza sexual (poate fi masculinizata de actiunea hormonilor androgeni care activeaza gena Xq28 sau poate ramane in starea feminina, de baza in natura, in absenta androgenizarii sau in cazul mutatiilor genei Xq28) in perioada prenatala si asa cum s-a format atunci, asa ramane toata viata. Nucleul INAH 3 este sediul cerebral al preferintelor sexuale . Este o poveste care incepe cu dezvoltarea creierului, de la gene si factorii care survin in perioada prenatalasi se termina cu un om adult care se indragosteste de persoana de care a fost programat genetic sa se indragosteasca, in functie de structura creierului, mai ales a nucleului INAH 3

miercuri, 15 iunie 2016

marți, 14 iunie 2016

O simpla lalea

Ieri am pictat o simpla lalea, avand ca punct de pornire florile simetrice pictate de copii. Ei au tendinta de a picta floarea intr-un anumit mod, aceasta fiind unul dntre laitmotivele desenelor din copilarie, alaturi de casa, copac, soare si alte elemente ale naturii. 
Floare desenata de Mara (10 ani)
Oare este doar o banala floare pictata in mod pueril sau mai mult de atat? 

Va las pe voi sapriviti pictura si schita si sa comentati.
Ce vedeti voi in aceste creatii?

luni, 13 iunie 2016

Ce s-a ales de galeria AAP din Herastrau

Acum 5 ani pe vremea asta creatiile mele erau expuse la galeria AAPB de la pavilionul B din parcul Herastrau, alaturi de creatiile altor artisti membrii ai Asociatiei Artistilor Plastici din Bucuresti.

Acum 4 ani acelasi spatiu a gazduit salonul Best of organizat de AAPB si o expozitie de grup la care am participar si eu cu un numar considerabil de lucrari.

Galeria AAPB a gazduit numeroase expoziții de grafica, pictura si sculptura pana in februarie 2013 cand a fost inchisa in mod abziv de catre ALPAB, sub pretextul unei reamenajări care nici macar in ziua de azi nu a inceput, salile aflandu-se in plin proces de degradare.
Construite de la inceput in scopul de a gazdui expozitii de pictura, aceste sali stau inchise, uitate si nefolosite in timp ce artistii plastici din Bucuresti nu au unde sa-si expuna lucrarile.
In speranta ca aceste spatii vor fi redate artistilor si publicului in scopul de a bucura ochii privitorilor si de a oferi artistilor o posibilitate de expunere si promovare va rog sa semnati si sa distribuiti aceasta petitie

duminică, 12 iunie 2016

luni, 6 iunie 2016

Floricele si pasarele in pictura unei fetite de 11 ani

Andreea, eleva in clasa a 5a la scoala 309 din militari a facut aceasta pictura de primavara cu floricele si pasarele. Pictura este foarte vesela si emana bucuria primaverii si a copilariei, bucuria unui inceput

O inima cu aripi

O inima cu aripi

06.06.2016
21:39



Azi am desenat o inima cu aripi folosind un marher fluorescent.


O pictura vesela despre vacanta facuta de o eleva de 12 ani

Penea Ioana de la scoala 309 din Militari a facut aceasta pictura. Este o pictura in culori vesele despre o zi de relaxare intr-o poeinita, langa un parau, o pictura facuta cu gandul la o frumoasa zi de vacanta.

Oare acest copil crede ca l-a adus barza?

Aceasta este o barza in cuib pictata de un elev al scolii gimnaziale 309 din cartierul Militari. Privind aceasta pictura ma intreb oare ce reprezinta barza pentru acest copil. Oare acest copil crede ca a fost adus de barza?

duminică, 5 iunie 2016

Picturi facute de Miruna, o fetita de 7 ani



Aceasta casuta umanizata, situata central,  cu ferestrele precum doi ochi si usa ca o gura deschisa prin care se poate comunica, a fost pictata de Miruna, eleva in clasa 1 la scoala 309 din cartierul Militari.
Din pictura reiese ca pentru acest copil familia este foarte importanta, casa aflandu-se in centrul compozitiei. Cosul fumegand este un simbol al caldurii parentale, iar prezenta acestuia indica faptul ca aceasta fetita se simte iubita in familie. Ferestrele nu sunt foarte mari ceea ce indica faptul ca acest copil nu este foarte extrovertit, preferand sa se simta in siguranta in interiorul caminului. Faptul ca doar casa este colorata in portocaliu, o culoare calda, arata ca acest copil se deschide mult mai usor in fata celor din familie, doar acestia fiind perceputi ca fiind calzi.
Soarele pozitionat in partea stanga arata ca exista o legatura stransa intre aceasta fetita si mama ei.
Albastrul preferat de Miruna pentru flori si pentru cer arata ca aceasta este calma, visatoare, putin introvertita.
Nu lipsesc nici florile si copacul.
Tot Miruna a pictat si vaza cu flori de mai jos



sâmbătă, 4 iunie 2016

Familia de copaci in pictura unui copil

Privind cu un ochi superficial aceasta pictura facuta de un elev de la scoala gimnaziala 309 din cartierul Militari vedem doar 3 copaci dar pentru acest copil cei 3 copaci reprezinta o familie, copacul matur, plin de fructe coapte, parintele, alaturi de doi copaci foarte tineri, plini de flori primavaratice, doi copaci mici ca doi copii aflati la inceputul primaverii vietii pe langa o mama sau un tata. Este posibil ca acest copil sa aiba sau sa-si doreasca un fratior sau o surioara.

Narcisa, lalea, ghiocei si zambila in pictura de primavara a unui copil

Alexandra, la cei 12 ani ai ei, a pictat aceste flori, o narcisa o lalea, 3 ghiocei si o zambila

Soare si natura intr-o pictura facuta de un copil de la scoala gimnaziala 309 din Militari

Acest drum montan spre soarele verii a fost pictat de Achi din clasa 7b de la scoala gimnaziala 309 din cartierul Militari. Este o pictura vesela si luminoasa despre atmosfera vacantei de vara la munte
Related Posts with Thumbnails