luni, 4 mai 2015

In ce situatie se afla arta in Romania?

Acest tablou descrie foarte bine situatia artistilor din Romania, fara posibilitatea de a se exprima liber prin arta expunand in galerii. Galeriile de arta sunt din ce in ce mai putine si se desfiinteaza una dupa alta, lasand artistii fara posibilitatea de a expune. Razboiul impotriva artei si a culturii face parte din razboiul impotriva profesiilor liberale. Nu sunt loviti numai artistii. Vor fi loviti si ziaritii, avocatii, notarii si toate categoriile profesionale care deranjeaza prin liberatea lor de actiune si de exprimare, mai rau ca in comunism. Ne indreptam spre totalitarism. Impotriva profesiilor liberale se duce un adevarat razboi economic si fiscal, acestea fiind supraimpozitate si sugrumate economic de catre guvernul Ponta impreuna cu ANAF  Artistii, mai ales cei care nu fac parte din UAP, nu au nicio posibilitate legala de a vinde propriile lor creatii, fiind nevoiti sa le vanda pe sub mana, la coltul strazii, cu frica ca oricand pot fi prinsi si arestati pentru comert ilegal si evaziune fiscala. Ce ar putea un artist sa faca in conditiile in care nici pe strada sau pe o alee intr-un parc nu isi poate expune creatiile fara sa vina imediat politia si sa-l aresteze ca pe un terorist pentru ca nu are nu stiu cate autorizatii?
Toti artistii si toti iubitorii de arta ar trebui sa iasa in strada ca sa-si ceara drepturile dar nu o fac pentru ca lumea artei este minata din interior. Artistii nu sunt niciodata uniti, ba chiar se afla mereu in competitie unii cu altii fiind rosi de invidie si din acest motiv nu au sindicate si nu protesteaza atunci cand le sunt incalcate drepturile. Artistii ar trebui sa nu mai fie egoisti si individualisti si sa faca front comun contra raboiului anticultural care se duce de ani de zile in tara noastra. Toti artistii sunt loviti.. Daca ar iesi in strada toti cei 6000 de pictori din Bucuresti, alaturi de iubitorii de arta care nu se mai pot bucura de lucrarile expuse in galeria AAP din Herastrau si multe alte galerii desfiintate poate ca s-ar schimba ceva.
Singurul lucru pe care pot eu sa-l fac este sa dau mai departe petitia pentru Galeria AAP din Herastrau in speranta ca aceasta va fi redata artistilor

Niciun comentariu:

Related Posts with Thumbnails