miercuri, 3 decembrie 2014

Frida Kahlo, pictorita care iubea femeile


Acesta este desenul prin care am pus in evidenta apropierea dintre pictorita Frida Kahlo si Josephine Baker, o artista de culoare numita si "Perla neagra" sau "Venus de bronz" una dintre amantele pictoritei. Desi s-a casatorit cu artistul Diego Rivera Frida a continuat sa iubeasca femeile, acest lucru fiind exprimat si in lucrarile de mai jos. Printre iubitele artistei se numara Josephine Baker, pictorita Georgia O'Keefe si cantareata Chavela Vargas, Casatoria a fost mai mult un contract de pe urma caruia ambele parti au avut beneficii materiale, o afacere incheiata intre cei doi, decat un act care sa consfinteasca o relatie bazata pe iubire si atractie reciproca si este posibil ca intre cei doi sa nu fi existat niciodata ceva intim atata timp cat in urma accidentului pictorita nu mai putea sa devina mama si nici nu mai putea avea relatii intime cu barbati. Uterul Fridei a fost strapuns de o bara metalica si pelvisul a fost rupt ceea ce a facut ca zona respectiva sa ramana dureroasa pentru tot restul vietii. aceasta situatie grefata pe structura bisexuala a artistei a facut ca pictorita sa se indragosteasca si de alte femei in timp ce traia o dragoste platonica (?) cu Diego Rivera care mai mult avea grija de ea si o sustinea in arta, pe vremea aceea femeile avand putine posibilitati de a se promova si de a se descurca singure, mai ales daca aveau un handicap, cum era cazul Fridei. Frida a mai avut relatii cu barbati care cel mai probabil nu treceau de nivelul platonic, unul dintre acestia fiind Leon Trotsky pentru care a pictat un autoportret.

Frida alaturi de o partenera imaginara, identica cu ea intr-o comuniune bazata pe sentimente de iubire
Rvenind la lucrarile Fridei din aceasta postare, in prima se remarca dorinta Fridei de a avea alaturi o partenera identica cu ea in timp ce a doua o prezinta pe artista alaturi de Josephine Baker

Frida Kahlo si Josephine Baker
In Lucrarile Fridei se mai simte si durerea cauzata de accident si de faptul ca aceasta nu mai putea sa devina mama, un exemplu destul de relevant fiind creatia de mai jos.




Niciun comentariu:

Related Posts with Thumbnails