joi, 7 februarie 2013

Asociatia Artistilor Plastici din Bucuersti risca sa piarda si sala din Herastrau


Dupa ce in 2004 a pierdut salile de la Rosetti, anul acesta Asociatia Artistilor Plastici din Bucuresti risca sa piarda si sala de expozitii din Herastrau.
Pana acum s-au facut nenumrate presiuni pentru desfiintarea acestei galerii de arta, singura galerie de arta cu care mai ramasese asociatia, dar cei de la ALPAB totusi au tolerat activitatile artistice din aceasta sala.

Dupa alegeri s-au schimbat foarte multi oameni din ALPAB, incepand cu diversi directori si terminand cu ultimul paznic din parc si au venit altii, cu alta viziune. Oamenii vechi care sustineau arta si cultura au fost inlocuiti cu oamenii USLului, stalinisti, antidemocrati si pro-rusi care la fel ca si Ponta care ii conduce urasc arta si cultura pentru ca de fapt le depaseste nivelul de intelegere, asa cum si Stalin detesta cultura si trimitea intelectualii in lagare de exterminare.  In ultimul timp presiunile facute asupra asociatiei au fost din ce in ce mai mari. Am simtit asta cand am avut expozitia de arta eminesciana. Ne taiau curentul desire era platit, ne faceau tot felul de sicane si abia asteptau sa gaseasca un pretext ca sa ne dea afara de acolo.Cei de la ALPAB nu ne mai sustineau deloc, ba chiar cautau pretexte ca sa ne scoata de acolo. Pe hartile din parc galeria nu era figurata desi ar fi trebuit sa fie si nici in 7 seri nu aparea.
In ziua de azi politica anticulturala si antiartistica se face prin diverse mijloace si se gasesc diverse chichite legale si economice pentru ca arta sa fie falimentata si artistii sa nu fie lasati sa se exprime pentru ca suntem condusi de niste oameni insensibili si intoleranti, cu un caracter infect, mai rai decat comunistii. Ca aceasta decizie are un substrat politic este mai mult decat evident pentru ca in ziua de azi se face o adevata politica de nivelare si indobitocire a populatiei. Din aceasta politica facuta de guvernul stalinist care ne conduce face parte si inchiderea TVR Cultural. Din prima zi de cand a cazut guvernul Mihai Razvan Ungureanu si a venit Ponta am simtit o schimbare in rau. Numarul de activitati si evenimente culturale a scazut dramatic, locurile de munca care se gaseau erau mult mai putine si mai putin variate si totul parea sa mearga din ce in ce mai prost in tara asta, mai ales arta.

In momentul de fata sala intra in renovari si nu se stie ce destinatie va avea dupa ce lucrarile se vor termina.

Niciun comentariu:

Related Posts with Thumbnails