duminică, 2 decembrie 2012

Copilul cu punga

Copilul cu punga sau un aurolac cu cangrena si viermi la picior desen in creion
Desi este socant acest desen prezinta o realitate. Acum cateva zile mergand pe strada am vazut un copil cu un un picior cangrenat, plin de viermi trăgând dintr-o punga cu diluant sau in termeni populari aurolac. Este trist ca exista oameni care ajung in situatia asta, abandonati pe strada, lasati sa moara in chinuri groaznice. Cand ne gandim ca inainte de revolutie nu exista asa ceva, nu vedeai un om in strada… Asta este doar unul dintre semnele decaderii societatii noastre, fenomen care se produce in tot estul Europei si nu numai. In ultimul timp am vazut din ce in ce mai multi oameni ai strazii cu cangrene la picioare sau la mâini sau cu membre amputate si seringi arucate pe jos si ma tem ca si la noi a ajuns temutul drog rusesc Krokodil sau desomorfina, amestec de diluant, iod si medicamente contra durerilor care infunda si arde vasele de sange si face ca țesuturile sa se necrozeze. Oamenii care folosesc acest drog ajung sa putreseasca de vii din cauza lui. Krokodil este doar una dintre invențiile rusesti care parca ar fi fost facute special ca sa “mai curețe” din populația pe care cei care conduc o vad ca pe un balast, incepand cu Stalin care a omorat milioane de oameni si terminand cu politicienii din ziua de azi care sunt cei mai mari dusmani ai democratiei. Se pare ca si cu mult timp inainte sa existe statul rus sub forma actuala, acum cateva mii de ani, populatiile din acea zona au trecut printr-un proces de autodistrugere si cei care nu au migrat au ajuns sa se manance intre ei de foame, la propriu. Mereu m-am intrebat de ce popoarele din estul Europei sunt atat de autodistructive. Daca rusii si-ar fi protejat populația si nu ar fi tocat-o sistematic populația Rusiei ar fi fost de 10 ori mai mare, ar fi intrecut China. La cat teritoriu au rusii ar fi putut avea si o populatie de 3 miliarde de oameni dar ei in loc sa investeasca bani si munca de cercetare in agricultura, in medicina si in protectia sociala a propriului popor si sa construiasca sere in Siberia pentru a da de mâncare locuitorilor acestei zone unde nu se poate face agricultura in conditii de epoca de piatra, prefera sa se inarmeze. Cu toti banii bagati in rachete si alte arme tot estul Europei ar putea sa traisca mai bine decat SUA. Este trist ca atat in Romania cat si in Republica Moldova, Ucraina, Rusia si alte tari din estul Europei exista copii care ajung sa putrezeasca de vii uitati pe strazi, tragand din pungi cu solventi si nimeni nu se ocupa de ei. Este trist ca exista oameni care ajung sa nu aiba un acoperis deasupra capului si societatea nu face nimic.

2 comentarii:

Francinne spunea...

Stiu,Corina,e trist.La mine in clasa (sunt in clasa a 8-a),mai mult de jumatate de clasa fumeaza,la alta clasa de a opta o fata fumeaza doua pachete pe zi de cand era in clasa a treia sau a doua,iar acum cateva saptamani i-am auzit pe doi baieti zicand ca "trebuie sa isi ia doza".
Imi plac parerile tale,iti dai seama de multe lucruri,legate de societate si religie.Gandesti ca tata,iar tata este foarte inteligent.

Mary Alice spunea...

Esti geniala .
Desenul ma sperie .Realitatea e infricosatoare , stiu .

Related Posts with Thumbnails