vineri, 2 septembrie 2011

Peisaj cu comete si curcubeu in jurul soarelui

Acest curcubeu care a aparut in jurul soarelui acum doua zile m-a inspirat. Acesta este un halou care apare in jurul soarelui atunci cand in straturile superioare ale atmosferei sunt cristale de gheata. Prezenta acestor cristale de gheata in atmosfera duce la o racire a climei si este foarte posibil ca iarna urmatoare sa fie una destul de lunga si geroasa. Radiatiile X si gama provenite din cosmos duc la formarea acestor cristale de gheata.
Mai jos este tabloul pe care l-am realizat dupa ce am vazut acest fenomen, un peisaj cu comete si un curcubeu in jurul soarelui care a aparut din cauza cristalelor de gheata provenite de la comete.

2 comentarii:

Valentin Grigore spunea...

Corina, tu ai talent, desi parerea mea este una critica la inflatia de nuduri din creatiile tale. Dar nu despre asta voiam sa discut...
Referitor la desenul tau "Peisaj cu comete si curcubeu in jurul soarelui"...
E bine sa incerci sa te documentezi putin cand e vorba de astfel de fenomene, altfel risti sa cazi in derizoriu.
Ce este gresit in afirmatiile tale:
- halou este un fenomen diferit de curcubeu, chiar daca motivul fizic al producerii ar putea fi similar. Haloul apare in jurul Soarelui, curcubeul intotdeauna in partea opusa Soarelui.
- „radiatiile X si gama provenite din cosmos duc la formarea acestor cristale de gheata”.. Wooouuu! De unde ai scos aceasta afirmatie! Sunt extrem de surprins, nu credeam sa aud vreodata asa ceva!
- cristalele de gheata prin care se produce haloul nu au treaba cu racirea climei!!!... si nici cu cat de lunga si geroasa va fi iarna urmatoare. Aparitia haloului poate prevesti schimbarea vremi, ploaie vara, ninsoare iarna. Nu are legatura cu racirea climei.
Imaginatia ta e bogata, asocierea dintre comete si gheata care ar produce haloul in jurul Soarelui chiar m-a surprins. Desenul tau de factura fantasmagorica poate fi acceptat, dar vizibilitatea in acelasi timp a Soarelui (si a unui halou, fenomen optic atmosferic) cu o avalansa de comete poate duce pe cunoscatori la ideea ca autorul are lipsuri serioase in privinta cunostintelor astronomice. Daca e halou in jurul Soarelui si fenomenul se vede de pe o planeta (apar elemente „terestre”) atunci exista atmosfera si nu se pot vedea cometele si stelele ziua. Deci, indiferent de natura fantastica a desenului, trebuie sa ti cont de posibilitatea asocierii unor fenomene/corpuri ceresti. Mi-am permis sa scriu acestea pentru ca e pacat sa-ti irosesti talentul pentru a da nastere unor creatii care nu pot fi expuse niciunde in zona publica. Chiar voiam sa-ti cer sa faci ceva grafica/pictura in care sa apara meteori pentru a le expune la Conferinta Internationala de Meteori pe care o vom organiza la Sibiu intre 15 si 18 septembrie. Informatii la www.imo.net/imc2011, www.sarm.ro/imc2011

Anonim spunea...

Sunt la liceul de arta si trebuie sa recunosc ca admir arta ta.Ai un talent nemaintalnit si o imaginatie de-a dreptul exuberanta.Curcubeele si cometele tale ma fascineaza foarte tare,dar trebuie sa iti recomand niste studii in acest domeniu,al artei, desigur,poate o facultate ceva...

Related Posts with Thumbnails