Ma numesc Corina Chirila si am inceput sa desenez si sa pictez in anul 2000, cand aveam 13 ani, fiind inspirata de poezia Dorinta de Mihai Eminescu, poezie care m-a facut sa vad cu ochii mintii acea imagine de vis si sa-mi imaginez ca sunt eu acolo in codru in locul poetului.Imi place sa desenez si sa pictez toate lucrurile la care visez si la care nu pot sa ajung. Acest blog contine creatiile mele precum si trairile din spatele lor, acele sentimente si dorinte care m-au motivat
miercuri, 23 iunie 2010
Eva cosmica
Aceasta este Eva cosmica ținând in mana ei flacăra vieții ce strălucește in univers ca o stea albastra de mare energie.
Am realizat acest desen in pix acum câteva zile pornind de la o idee de acum aproape 10 ani
Acest este desenul pe care l-am realizat atunci. Aveam doar 14 ani si visam la o Eva cosmica ținând in mana flacăra vieții, o sfera de lumina albastra si violet ce strălucește printre atâtea stele si luminează planete albastre cum e si planeta noastră
marți, 22 iunie 2010
Legenda răpirii zeiței Kore
Intr-o zi Kore a fost rapita de Hades pentru a deveni sotia lui Persephona (cea care distruge lumina), regina lumii de dincolo.
Acestea sunt desenele mele reprezentand-o pe inocenta Kore in momentul in care pamantul se crapa si mana neagra a lui Hades iese din adancuri si o pride de picior si o trage in lumea lui din adâncul pamantului
duminică, 20 iunie 2010
Planeta Marte in trecutul îndepărtat
Așa îmi imaginez eu planeta Marte pe vremea cand aceasta era o planeta ca si Pamantul, o planeta jumate verde, jumate albastra, cu un ocean in emisfera nordica si un continent plin de vegetație in emisfera sudica. Pe vremea aceea pe Marte exista viața si probabil si o civilizație care a lăsat in urma piramidele si sfinxul din zona Cydonia si probabil si unele piramide de pe Pamant. Nu se știe ce anume a stricat condițiile de pe Marte in așa hal incat oceanul plin de viața a dispărut dar eu una cred ca un corp foarte dens, probabil format din quarcuri strange sau un corp cu o viteza relativista a intrat prin zona unde acum este Hellas Platina si a iesit pe unde acum este Tharsis montes.
Acest corp care avea un câmp gravitațional foarte puternic a tras dupa el o parte din materia din care era formata planeta si o parte din apa si din atmosfera planetei.
Am realizat aceasta pictura in ulei pe pânza acum doua zile
marți, 15 iunie 2010
O zeița fecioara a primăverii cum era si zeița din mitologia greaca Kore
Acesta este cel mai nou desen reprezentând o zeița fecioara a primăverii, o imagine a zeiței Kore(fecioara, fiica Demetrei, cea care urma sa devina mai târziu Persephona), atât de tanara, atât de frumoasa, atât de plina de viața si de lumina incat totul înflorește in jurul ei, o ființa radioasa cu o aura in culorile curcubeului ce aduna numai flori si fluturi in jurul ei.
luni, 7 iunie 2010
Luna
Prin ambele desene am încercat sa redau zborul ei grațios. Am asociat-o cu luna așa cum făcea si Mihai Eminescu in multele lui poezii in care vorbea despre acea fata cu parul de aur si luna era un element nelipsit, luna fiind unul dintre simbolurile feminine. Si in desenele mele e același ideal feminin, aceeași tanara cu parul de aur despre care scria si Eminescu
duminică, 6 iunie 2010
Fabrica de copii
Aceasta este fabrica de copii in viziunea mea. Fabrica de copii este locul in care embrionii creați fie prin fertilizare in vitro cu gameți selectați special pentru a avea anumite gene, fie prin clonare sunt ținuți pe toata perioada de 9 luni in aparate speciale care asigura toate condițiile din uterul unei mame. Daca ar exista fabrici de copii femeile nu ar mai fi nevoite sa fie gravide 9 luni si sa nască pentru a avea urmași. Spre deosebire de reproducerea naturala care e haotica si de multe ori, pe langa multe alte necazuri, poate duce la apariția de copii nedoriți sau cu defecte genetice sau congenitale, reproducerea artificiala in fabrici de copii ar fi mult mai avantajoasa si mult mai sigura fiecare copil nascandu-se când este nevoie de el. In felul acesta s-ar rezolva si problema demografica pentru ca s-ar ști de cați copii este nevoie pentru ca populația sa se mentina constanta in timp ce in cazul reproducerii naturale pot sa apară fie situații când se nasc prea mulți copii si populația creste necontrolat, fie situații in care femeile din diverse motive nu pot sau ajung sa nu-si dorească sa facă copii si populația scade. Nu in ultimul rând intr-o fabrica de copii evoluția fiecărui embrion ar putea fi cunoscuta si controlata incepand de la recombinarea genelor si pe toata perioada de 9 luni cat timp acesta se dezvolta in interiorul aparatului care tine loc de mama, in acest fel evitandu-se apariția malformațiilor congenitale sau a diverselor accidente care perturba dezvoltarea prenatala a copilului. O fabrica de copii ar putea sa aiba grija de embrioni de de fetuși mai bine decât orice mama purtătoare daca ar fi bine pusa la punct si in acest fel nu ar mai fi nevoie de chinurile sarcinilor si ale nașterilor pentru perpetuarea speciei, aceasta fiind realizata mult mai eficient de fabrica cu sute de aparate in care se dezvolta embrionii si fetușii pe toata perioada de 9 luni, aparate controlate de un supercomputer care monitorizează in permanenta evoluția produșilor de concepție.
sâmbătă, 5 iunie 2010
Împreuna in lumina stelelor
Acesta este un desen in pic pe care l-am realizat azi. Am folosit un banal pix albastru si inca unul roșu pentru a da viața unei imagini minunate din mintea mea. Mereu m-au fascinat doua lucruri: măreția universului si frumusețea corpului feminin iar in acest desen am ales sa le combin. Am realizat acest desen imaginandu-mi ca sunt cu o femeie frumoasa pe o sfera îndepărtata, in lumina albastra a unei galaxii, ca suntem doar noi acolo, libere intr-o lume a noastră.
joi, 3 iunie 2010
Lacul lui Eminescu si un apus de soare, pe borcane de cafea
Ieri am luat doua borcane de cafea goale si m-am gândit ca datorita formei lor relativ simple si suprafețelor aproape drepte aceste borcane ar fi un suport foarte bun pentru niște picturi in oja. Am luat oja si am pictat pe borcanul mai mic un apus de soare iar pe cel mai mare imaginea fetei din poezia “Lacul” de Mihai Eminescu, asa cum mi-am imaginat-o eu după ce am citit poezia: o apariție fantomatica, aproape ireala ce se îndreaptă spre lacul incarcat cu nuferi galbeni.
Aceasta este a doua creație care o reprezintă pe EA așa cum mi-am imaginat-o după ce am citit poezia "Lacul" si una dintre nenumăratele mele creații in care apare imaginea fetei care este prezenta in majoritatea poeziilor lui Eminescu, acea fata cu parul de aur din Ipotești care a fost prima si marea lui iubire si care a murit la doar 19 ani, când poetul era plecat la studii, fata pe care poetul nu a putut sa o uite niciodată si pe care o vedea in fiecare raza de luna, in fiecare stea, in fiecare freamăt de codru si in fiecare izvor, fata de care si eu m-am îndrăgostit la 14 ani când am citit poeziile si pe care am desenat-o si am pictat-o de atâtea ori visând la o iubire pura.
Dragostea cosmica pe un capac de borcan
Am realizat aceasta creație reprezentând dragostea cosmica ieri folosind capacul unui borcan vechi si putina oja