vineri, 22 mai 2009

Leoaica tanara iubirea


Poezia de mai jos "Leoaica tanara iubirea" a fost sursa de inspiratie a acestei picturi in tempera.
Leoaica tinara, iubirea
mi-ai sarit în fata.
Mă pindise-n incordare
mai demult.
Coltii albi mi i-a infipt în fata,
m-a muscat leoaica, azi, de fata.
Si deodata-n jurul meu, natura
se facu un cerc, de-a-dura,
când mai larg, când mai aproape,
ca o stringere de ape
Si privirea-n sus tisni,
curcubeu taiat în doua,
si auzul o-ntilni
tocmai lângă ciorcarlii.
Mi-am dus mâna la sprinceana,
la timpla si la barbie,
dar mâna nu le mai stie.
Si aluneca-n nestire
pe-un desert în stralucire,
peste care trece-alene
o leoaica aramie
cu miscarile viclene,
inca-o vreme,
si-nca-o vreme...

Piramida pentagonala din zona Cydonia


In aceasta pictura in acuarela, ca si in desenele de mai jos, am incercat sa redau felul cum imi imaginez eu piramida pentagonala din zona Cydonia de pe Marte, incepand cu vremurile indepartate cand exista viata pe Marte si terminand cu cu zilele noastre cand un rover trimis de pe Pamant exploreaza zona




Piramida si sfinxul din zona Cydonia de pe Marte


Asa imi imaginez eu piramida pentagonala si sfinxul din zona Cydonia de pe Marte(sus: pictura tempera, jos: desen in creioane colorate)

miercuri, 20 mai 2009

Cand soarele rasare

Piesa "Cand soarele rasare" a celor de la 3rei sud est a fost sursa de inspiratie a acestui desen. Cand a aparut aceasta melodie aveam 15 ani.Aceasta melodie m-a facut sa visez si sa-mi imaginez lumina soarelui care rasare reflecatandu-se in apa linisitita a marii pe desupra care pescarusii zboara si chipul straveziu al acestei tinere fete cu parul lung, drept si negru, fata pe care o visam destul de des in perioada aceea si in visele mele o chema Simona.Asa cum zice si textul acestei melodii "Am o singura alinare: ca mai pot trai visand"

OZNul de la Stonehenge

Lacul

Am realizat acest tablou in tempera acum cativa ani.Mi-a luat doar cateva minute sa-l realizez. Este unul dintre putinele mele peisaje terestre.

joi, 14 mai 2009

Cele cateva mii de nuduri pe care le-am realizat pana acum


Acestea sunt cele cateva mii de desene cu femei frumoase, majoritatea nud, pe care le-am realizat din 2000 pana acum in momentele mele de singuratate cand simteam nevoia sa am pe cineva langa mine.

marți, 12 mai 2009

Fata din poeziile lui Mihai Eminescu

Am realizat aceste desene ieri cu gandul la tanara cu "parul de aur moale" din poeziile lui Mihai Eminescu, acea fata care aparea in "Dorinta"( poezia care m-a inspirat atunci cand aveam aproape 14 ani, atunci cand am realizat primele mele tablouri) si multe alte poezii ale acestuia, poezii care m-au inspirat si m-au facut sa visez, sa-mi imaginez ca eu sunt acolo in codrul, in mijlocul naturii, in lumina alba a lunii, langa acea tanara fata. Nu stiu daca acea fata era o persoana reala sau doar un ideal al poetului. Se pare totusi ca ea a fost Casandra Elena, prima iubita a poetului, o fata din Ipotesti cu un an mai mare decat poetul care a murit de dropica la doar 19 ani. Poetul fiind profund marcat de moartea prematura a acesteia a scris multe poezii in care apare imaginea ei(Mortua Est, Floare albastra, etc.).Am realizat si alte desene inspirate din poeziile lui Eminescu din 2000 pana acum in toate momentele mele de singuratate cand ma refugiam in lectura si simteam nevoia sa pun pe hartie, carton sau panza toate trairile intense si toate dorintele pe care acele poezii le declansau in interiiorul mintii mele.

joi, 7 mai 2009

Sappho, Erinna si fecioarele in templul Afroditei

In aceasta pictura in acuarela am surprins momentul in care Sappho impreuna cu Erinna(o alta poeta a Greciei antice care i-a fost ucenica) si doua dintre tinerele fecioare pe care poeta le initia in tainele artei, feminitatii si frumusetii canta un imn ichinat Afroditei .
Related Posts with Thumbnails