vineri, 30 septembrie 2016

Ziua Bibliotecii Campina Expozitie de pictura si lansari de carte


Biblioteca Campina a implinit 110 ani. Din programul evenimentului au facut parte 4 lansari de carte  : Venera Badea – “Dincolo de cuvinte”
Ştefan Al.-Saşa – “Cântece de lăutar pribeag”
Corina Elena Cernica – “Mit şi simbol în proza fantasticã românească : I.L. Caragiale, Mircea Eliade, Vasile Voiculescu”
Florin Dochia – “Stare de lectură (vol.2)”,
concertul de vioara sustinut de Marian Dragos Dovinca si expozitia mea de pictura




joi, 29 septembrie 2016

Ziua Bibliotecii Campina

Tablourile mele sunt expuse la Biblioteca Campina. Va astept maine la ora 14 la evenimentul organizat cu ocazia zilei Bibliotecii Campina

luni, 26 septembrie 2016

O pictura, un vis si o poveste

Imbracata intr-o rochie eleganta, de epoca, ea se plimba singura prin codrul intunecat, prin ceata dimunetii. Rochia ei e neagra si lunga, parul ei grizonant, foarte lung, flutura in vant.
Dupa ce va iesi din codru ea va merge pe un drum marhinit de stanci inalte in partea dreapta si de o prapastie in stanga. Pe o stanca este si castelul ei. Se aud clopotele unei biserici.
Ceea ce am povestit mai sus este un vis de acum cativa ani, iar prin pictura de mai sus am incercat sa redau atmosfera gotica a visului.

sâmbătă, 17 septembrie 2016

vineri, 16 septembrie 2016

miercuri, 14 septembrie 2016

O silueta de tipul zeitelor din neolitic un chip uman si alte elemente ascunse intr-un desen automat

Am facut acest desen cu ochii inchisi, fara sa ma gandesc la ceea ce fac si abia azi, regasind desenul dupa un timp am vazut in el forme izvorate din subconstient pe care atunci nu le-am vazut.
In dreapta exista o silueta alba, cu capul mare si soldurile late, asemanatoare cu zeitele din neolitic sau cu anumite tipuri de extraterestru.
In desen mai mapare si o piramida in interiorul careia exista o sfera sau deschiderea unui tunel. Deasupra piramidei este un chip uman care priveste spre silueta.
Azi acest desen m-a pus pe ganduri.

miercuri, 7 septembrie 2016

Un desen facut cu ciocolata

Am facut acest desen despre iubire  ieri folosind doar o bucata de ciocolata. M-am filmat desenand iar mai jos este filmuletul.

marți, 6 septembrie 2016

Inca un portret desenat cu pixul

Azi am mai desenat un portret folosind doar un banal pix. Am desenat la intamplare.
Al cui ar putea fi oare?

duminică, 4 septembrie 2016

De ce desenam printese?

De ce desenam printese?

04.09.2016
11:09


Aprape toate fetele deseneaza printese tinere, frumoase, imbracate elegant.
Gandindu-ma la aceasta fantezie pe care fetele o contureaza prin desenele lor am scris textul de mai jos
De ce desenam printese?

Pentru ca fiecare fata viseaza sa fie o printesa, sa fie tratata ca regina, sa poarte cele mai elegante rochii si cele mai scmpe bijuterii primite in dar, sa primeasca cele mai frumoase flori, sa fie aateptata acasa intr-un decor de vis, sa fie plimbata prin cele mai frumoase locuri, sa fie mereu in centrul atentiei, sa fie ea singura care primeste iubire, sa se simta mereu iubita si dorita.


Pentru ca dorim sa fim cautate, gasite, admirate si curtate si niciodata nu facem noi primul pas.


Pentru ca ne dorim pe cineva care sa faca orice pentru noi.
Pentru ca adoram gesturile frumoase si dovezile de iubire.
Pentru ca noi femeile am fost programate de natura sa ne dorim sa primim mult mai mult decat putem oferi si multe dintre noi sunt nefericite pentru ca nu au parte de tot ce-si doresc.
Printesa este esenta feminitatii noastre, precum o floare ce atrage prin frumusetea si parfumul ei, asteptand sa fie gasita si polenizata pentru a fructifica si a da viata mai departe.

vineri, 2 septembrie 2016

Fus de diviziune cu cromozomi

Fus de diviziune cu cromosomi, pictura ulei pe panza
Fiind biolog de profesie m-am gandit sa aplic cunostiintele dobandite in timpul facultatii printr-o pictura .Prin aceasta pictura am redat um moment din metafaza diviziunii celulare, atunci cand perechile de cromozomi sunt asezate in placa ecuatoriala a fusului de diviziune, fiind atasati de fibrele acestuia
Related Posts with Thumbnails