miercuri, 31 august 2016

Burebista la Sarmizegetusa

In aceasta noapte a creat o pictura prin care am surprins un moment petrecut de Burebista in sanctuarul de la Sarmizegetusa, alaturi de lupul alb, ganditor, privind cerul.
Am inceput pictura la 3 noaptea si am terminat-o la 6 dimineata.
Pe 23 septembrie voi vizita cetatea dacica Sarmizegetusa si sper sa vin cu si mai multa inspiratie de acolo

Floare albastra, un nou portret al iubitei lui Eminescu

Floare albastra, pictura ulei pe panza
Despre Casandra Elena Alupului, fiica lui Gheorghe Alupului, copila cu parul de aur din Ipotesti care a fost prima si marea iubirea a lui Eminescu si care la doar 19 ani a murit rapusa de dropica am mai scris.
Luni am pictat iar chipul ei. Am terminat la 3 30 noaptea.

marți, 30 august 2016

Ingerul pazitor

Aceasta este una dintre picturile pe care le-a. Facut ieri. Am pictat pana la 3 noaptea.
Ne place sa credem ca exista ingeri pazitori care sunt mereu cu ochii pe noi si au grija de noi, ocrotindu-ne asa cum o faceau parintii cand eram mici. Ne place sa credem ca exista cineva acolo sus care ne iubeste.
Prin aceasta pictura am redat ideea de inger pazitor.

sâmbătă, 27 august 2016

Desenul meu a ajuns pe materialele publicitare ale unui salon de masaj erotic

Desenul meu a ajuns pe materialele publicitare ale unui salon de masaj erotic

27.08.2016
17:00



Azi am avut surpriza sa desopar ca unul dintre desenele mele a fost utilizat pentru flyerele unui salon de masaj erotic, fara permisiunea mea, fara ca eu sa stiu.
Desenul are ca subiect iubirea pura si nu promoveaza prostitutia mascata in spatele   masajului.
Consider ca prostitutia ar trebui sa fie legalizata si foarte bine cobtrolata pentru a nu mai fi ascunsa in spatele masajului, facand un deserviciu maseurilor adevarati si pentru a preveni raspandirea bolilor cu transmitere sexuala, a traficului de persoane si a altor abuzuri

vineri, 26 august 2016

Lacrimi in desert

Lacrimi in desert, o pictura in ulei ep panza despre suferinta din Siria si din alte zone macinate de razboi

marți, 23 august 2016

Epava din Costinesti

Intre 7 si 12 august am fost la Costinesti si am vazut epava navei Evangelia in lumina rasaritului de soare, ceea ce m-a inspirat sa fac acest tablou. Evangelia a fost una dintre navele miliardarului Aristotel Onasis, purtand numele fiicei acestuia. Nava transporta potocale in ziua in care a esuat in zona de nord a statiunii Costinesti, 15 octombrie 1968."Naufragiul" a fost in realitate un act premeditat, bine planificat, care a avut ca scop obtinerea primelor de asigurare. Evangelia nu a fost singura nava care a avut aceasta soarta, esuarea intentionata a navelor pentru a scoate bani de la asigurari fiind o practica curenta a armatorilor greci din acea perioada. O alta nava esuata cu buna stiinta de greci a fost Anastasia, care a esuat la Movila Sara, langa Agigea. In timp ce pentru Anastasia grecii au reusit sa incaseze banii de la asigurari, in cazul navei Evangelia nu s-a mai intamplat asa, deoarece planurile acestora au fost deconspirate de catre salvatorii romani de pe nava Voinicul


joi, 18 august 2016

Zanele marii

Marea m-a inspirat sa fac aceasta pictura. Am dat forma si culoare acestei creatii reluand o tema indragita de fete, zanele prutand rochii fluide, cu parul lung magaiat de vant, tinere frumoase, gratioase, cu trupul longilin.

marți, 16 august 2016

Cerul


Pasii mei s-au ascuns in umbra ta
Nu ne-am mai vazut de mult
In urma lor a ramas glasul pe care
Uneori il mai ascult
Te-am visat in oglinda cum zambeai
Cu chipul tau curat
Lumea s-a schimat de cand ne-am despartit
Si mi-e greu, mi-e tare greu sa uit de tine. 
http://Versuri.ro/w/edk 


Daca cerul ar putea sa te-aduca in viata mea
As culege in palma o stea sa te am pe tine
Am sa-ti spun cand ai sa vii vorbe pe care le stii
Ti le-am spus si cred ca vrei sa le-asculti din nou.

Aceste versuri m-au inspirat acum 15 ani, iar acum, reluand tema, am facut desenul de mai sus. Mai jos este creatia ce dateaza din anul 2001, cand aveam 14 ani.

vineri, 5 august 2016

Prima si ultima aniversare

Aceasta lucrare semnata Elena Demetrescu este expusa la Cercul Militar National, sala ronda, in cadrul salonului aniversar organizat de Cenaclul Tuculescu

Cumintenia pamantului

Cumintenia pamantului, pictura acrilice pe panza
Despre cumintenia pamantului si despre inocenta si mai ales despre felul in care atrage ea exact opusul am mai scris.
Ieri am facut aceasta pictura inspirata de sculptura lui Constantin Brancusi. Am pictat pana la 1 noaptea. Este o pictura despre inocenta si vulnerabilitate, despre o fiinta care in puritatea ei a ramas singura pe un piedestal de teren nesigur ce se surpa in timp ce toate creaturile infernului, atrase de inocenta ei o vor, vor sa o devoreze, sa-i ia ce are ea mai pur si mai angelic, sa o impurifice si sa o traga in jos in lumea lor asa cum Hades a transformat-o pe nevinovata Kore in Persephona, regina lumii umbrelor. Es este singura si visatoare, dorindu-si sa regaseasca in alta fiinta puritatea ei dar doar viseaza pentru ca la ea nu vin ingerii la fel de inocenti ci demonii. Ea este singura, ei sunt  multi si spurcati si, cu agresivitate, ridica spre ea brate vanjoase si tentacule. Inocenta atrage demoni, puritatea atrage ce este mai impur, iar ea este doar o prada usoara, o potentiala victima.

miercuri, 3 august 2016

Zambind unei amintiri, pictura de Suzana Bantas

Puteti vedea aceasta creatie semnata dr. Suzana Bantas la Cercul Militar National, sala ronda pana pe 14 august. Lucrarea face parte din salonul aniversar al Cenaclului Tuculescu, expozitie in cadrul carea este expusa si lucrarea mea intitulata Asclepios.

luni, 1 august 2016

Asclepios la Cercul Militar National

Acest tablou este expus la Cercul Militar National, sala ronda in cadrul salonului aniversar organizat de Cenaclul Tuculescu. Vernisajul va avea loc maine la ora 17 30

Related Posts with Thumbnails