luni, 30 mai 2016

Prostitutie pe marginea strazii

Le condamnam si le judecam aspru pentru ceea ce fac dar oare cati dintre noi cunosc drama lor?
Saracia si lipsa locurilor de munca le obliga sa-si vanda trupul pe marginea strazii expunandu-se la nenumarate riscuri. Unele dintre ele sunt orfane, singure pe lume, altele au copii pe care nu au cu ce sa-i hraneasca. Multe provin din familii sarace din zone rurale unde nu exista acces la educatie si nici locuri de munca. Ele au ajuns aici fara voia lor fiind mintite violate si inrobite de diversi mafioti care le-au promis slujbe bine platite si un viitor mai bun.
Acum ele sunt doar niste umbre dezumanizate ce si-au pierdut identitatea intr-o lume infecta iar viata lor este intunecata ca o zi mohorata cand ploaia le scufunda pe toate in noroi.
Prin aceasta pictura am asternut pe panza povestea trista a acestor fete care chiar si de la 14 ani sunt momite de proxeneti care intai le promit ca le vor scoate din saracie si foame, iar dupa ce acestea cad in capcana le violeaza, le vand ca pe vite si le transforma in sclave sexuale. Multe sunt batute, mutilate sau chiar ucise de aceste bestii cu chip de om.

duminică, 29 mai 2016

Reincarnarea

Reincarnarea, copilul venind din portalul cosmic al sufletelor prin care a calatorit asa cum materia calatoreste printr-o gaura de vierme, o pictura in acrilice pe panza pe care am creat-o vineri

vineri, 27 mai 2016

Promisiunea, atunci si acum

Promisiunea, pictura ulei pe panza
Au trecut 12 ani de cand am facut acest un desen in pix imaginandu-mi ca sunt alaturi de iubirea mea, ca suntem doar noi, orasul e departe, iar ea imi ofera o floare promitandu-mi ca ma va iubi mereu.
Ieri, dupa atatia ani,am reluat tema si am facut un tablou in ulei pe panza prin care am redat atmosfera gandurilor de atunci, de pe vremea cand puteam doar sa desenez toate lucrurile la care puteam doar sa visez.
Promisiunea, desen din anul 2004

marți, 24 mai 2016

Sappho, luna si Pleiadele


Sappho, luna si pleiadele, pictura ulei pe panza
Acum 2500 de ani Sappho a scris o poezie in care spunea ca luna si Pleiadele au apus, este miezul noptii, timpul trece, iar ea tot singura adoarme.
Acum, cercetatorii de la UTA, folosind programul Starry Night versiunea 7.3 si Digistar 5 au descoperit ca versurile au fost scrise intre 25 ianuarie si 31 martie.
Fiind inspirata de aceste versuri am facut pictura de mai sus

sâmbătă, 21 mai 2016

joi, 19 mai 2016

marți, 17 mai 2016

O pictura erotica facuta cu cafea

Am folosit cafea cu zahar pentru aceasta pictura erotica pe care am creat-o la cererea lui William din SUA care a vizitat Romania de mai multe ori pana acum. Americanul a intrat greu in posesia picturii deoarece romanii, scandalizati de continuul acestia, au vrut sa-mi interzica sa o expun. Am mai avut lucrari pe aceasta tema care au fost refuzate de diverse galerii. Deocamdata nu dau nume, vreau doar sa vorbesc despre cat de conservatori, homofobi si intoleranti sunt romanii comparativ cu americanii, despre cum e incalcata la noi in tara libertatea de expresie a artistilor. 
Acum pictura este in America. M-am filmat in timpul procesului de creatie iar mai jos puteti vedea si voi cum am creat aceasta pictura controversata.

duminică, 15 mai 2016

Pictura facuta cu cafea si ceai de fructe

Ieri am folosit si ceaiul de fructe pentru a picta

Copacul iubirii, pictura facuta cu cafea

Portalul sufletelor

Am pictat aceasta gaura de vierme in culori fluorescente fiind inspirata de viziunile pe care le au unii oameni atunci cand sunt in moarte clinica, tunelul la capatul caruia exista o lumina ce emite numai iubire. Acolo sunt sufletele rudelor decedate, toate unite intr-o sfera de lumina. Aceste viziuni ne fac sa credem in Dumnezeu si in viata dupa moarte. Ne place sa credem ca dupa ce murim nu se termina totul ci doar trecem in alta lume. Ne place sa credem in iubire si intr-un Dumnezeu ce emana iubire, o iubire mult mai mare decat iubirea pe care o putem gasi la o fiinta umana.

sâmbătă, 14 mai 2016

Cumintenia pamantului

Ea este cumintenia pamantului, inocenta intruchipata. Ea sta singura si speriata pe ultima limba de pamant care nu s-a prabusit si in inchistarea ei inca viseaza, inchisa in lumea ei. Tot ce isi dorestea ea este sa fie gasita si iubita de o fiinta la fel de pura cum e ea dar inocenta ei nu atrage ingeri, atrage numai demoni, numai creaturi al intunericului ce ridicand brate puternice de pradator si tentacule incearca sa o prinda si sa o traga in lumea lor. Ei vor sa muste din puritatea ei, sa o intineze, sa o devoreze pana cand nu va mai ramane nimic din aura ei angelica, hranindu-se cu suferinta ei. Ei vor ceea ce nu au, ceea ce ei nu sunt. Ea este fecioara curata si gingasa ce asteapta precum o floare sa fie gasita, o Kore precum o primavara a carei soarta este sa fie rapita de un Hades si transformata intr-o Persephona cu aripile taiate, captiva in intuneric. Inocenta ei o face atat de vulnerabila, transformand-o intr-o victima si o prada usoara.
Oare de ce langa noi nu vin cei asemeni noua si inocenta in loc sa atraga fiinte la fel de pure atrage creaturi ale intunericului?
Am facut aceasta pictura folosind doar cafea si zahar.
Ideea s-a nascut atat din experienta proprie de viata cat si din ce am vazut in jur, fete de treaba care erau cu baieti rai, dubiosi, cu antecedente penale

miercuri, 11 mai 2016

Un inger fara piciorul stang pe care l-am pictat cand aveam 14 ani

Intorcandu-ma la vechile mele lucrari am descoperit acest inger caruia ii lipseste piciorul stang de la genunchi in jos. Pictura dateaza din toamna anului 2000. Pe vremea aceea aveam mereu tendinta de a picta personaje cu piciorul stang ascuns sau deviat spre exterior.
La sfarsitul anului 2000 am inceput sa simt o durere pe os sub genunchiul stang si am descoperit ca am o tumora cu celule gigant pe tibie. M-am operat pe 4 ianuarie 2001 si am facut si radioterapie , iar de atunci piciorul meu a ramas putin mai scurt si deviat spre exterior.
Reluand tema ingerului care imi semana izbitor de mult (desi nu am vrut asta), am facut desenul de mai jos

joi, 5 mai 2016

Portatitv cromatic

2 dintre lucrarile mele, Viziunea cosmica a lui Eminescu din Scrisoarea 1 si Metamorfoza Luminii participa la expozitia PORTATIV CROMATIC  de la Galeria Labyrinth. Va astept maine la vernisaj.
Viziunea cosmica a lui Eminescu din Scrisoarea 1
Metamorfoza luminii

marți, 3 mai 2016

Focul

Azi am pictat un foc.  Mi-a luat mai putin de 40 de minute sa termin acest tablou care va fi expus la Foisorul de foc dupa 10 mai 
Related Posts with Thumbnails