marți, 26 aprilie 2016

Ultimul concert din clubul Colectiv

Ultimul concert al trupei Goodbye to Gravity in clubul Colectiv, desen in creion.

vineri, 22 aprilie 2016

Piramida pictata la Geobar

Piramida pictata la Geobar

22.04.2016
14:13



Am pictat pe 4 panze triunghiulare si am facut o piramida patrulatera. Piramida poate fi vazuta in acest weekend la Geobar








joi, 21 aprilie 2016

Femeia trebuie sa poarte capul acoperit in semn de supunere

Femeia trebuie sa poarte capul acoperit in semn de supunere

21.04.2016
19:29



"Femeia trebuie sa poarte capul acoperit in semn de supunere" asa cum trebuie sa taca si nu cumva sa invete pe cineva ceva sau sa conduca pe altii, acestea au fost cuvintele toxice si pline de misoginism ale lui Saul din Tars, cel pe care credinciosii il cunosc ca pe sfantul Pavel, un homosexual reprimat, homofob din cauza reprimarii propriilor pulsiuni sexuale si un mare misogin, un personaj care a facut un mare rau umanitatii prin textele sale care s-au perpetuat ca un cancer din cauza ca atatia oameni le considera sfinte.
Religiile abrahamice instiga la discriminarea femeilor. In timp ce in natura femela este mult mai importanta decat masculul, fiind esentiala pentru supravietuirea speciei, starea initiala a tuturor embrionilor fiind starea de femela, in religiile abrahamice femeia este considerata inferioara, pacatoasa si murdara, spunandu-se mereu ca aceasta trebuie sa fie supusa barbatului. La fiecare cununie religioasa preotul il citeaza pe misoginul si frustratul de Pavel spunand " Tu mireasa sa fii supusa barbatului tau asa cum biserica ii este supusa lui Hristos si sa asculti de el". Nu stiu cum se simt miresele cand aud aceste cuvinte dar eu cand le aud pur si simplu ma zgarie pe creier, fiind unul dintre motivele pentru care nu-mi vine sa calc intr-o biserica si nu inteleg de ce alte femei nu sunt deranjate de atitudinea misogina a bisericii si nu procedeaza la fel.
Oare voi fetelor nu va simtiti ofensate de cuvintele din biblie care nu au provenit de la Dumnezeu ci din mintea plina de frustrari a lui Pavel?

Desenul prezinta situatia femeii in religiile abrahamice.

Din valurile vremii

Din valurile vremii, o pictura in culori fluorescente prin care am redat imaginea fantomatica a iubirii pierdute care a marcat creatia poetul Mihai Eminescu, fata cu parul galben de aur moale, cea pecare poetul a numit-o femeie intre stele si stea intre femei, copila pe care acesta a iubit-o in adolescenta, prima lui iubire, fata care a murit la doar 19 ani lasandu-l plin de durere

Triunghiul roz, curcubeul si floarea vietii, pictura fluorescenta



marți, 19 aprilie 2016

Furtuna mentala, desen in pix

Am facut acest desen sub presiune, fiind stresata pentru ca am foarte multe lucruri de facut si timpul nu este suficient pentru toate si sunt nevoita sa fac alegeri dificile si sa renunt mereu la cate ceva.

sâmbătă, 16 aprilie 2016

Femeie intre stele si stea intre femei, picturi fluorescente

Femeie intre stele si stea intre femei, picturi fluorescente

16.04.2016
17:05


Ea este precum o stea, undeva departe pe cerul albastru si de neatins si doar cu gandul pot ajunge la ea.
Am facut aceste picturi cu gandul la femeia pe care o doresc, iubirea la care pot doar sa visez, traind starea pe care si Eminescu a trait-o cand a scris poezia Din valurile vremii. El a pierdut-o pe veci, eu nu am intalnit-o niciodata



vineri, 15 aprilie 2016

Oare cine ar putea fi ea?

Eu si cu ea pe un pod privind un rau ce seamana cu Dambovita in lumina inserarii,   privind acest detaliu dintr-un tablou pe care l-am pictat ieri ma gandesc la visele mele care se repeta si ma intreb oare cine ar putea fi ea, femeia putin mai inalta decat mine, atletica, cu parul inchis la culoare si ochii de culoare deschisa care ma urmeaza in vise desi nu am intalnit-o pana acum

Un vis despre o plimbare urbana pe malul unei ape

Un vis despre o plimbare urbana pe malul unei ape

15.04.2016
19:00



Ieri am visat ca ma plimbam alaturi de o femeie tunsa scurt, putin mai inalta decat mine, pe langa o apa care semana cu Dambovita. Stiam ca sunt in sudul orasului Credeam ca sunt in zona Vitan-Barzesti dar se pare ca nu eram in Bucuresti. Am iesit din blocul cu cateva etaje situat chiar langa aceasta apa si am am trecut pe un pod. Trebuia sa ajung pe partea cealalta unde era un magazin de unde trebuia sa fac niste cumparaturi. Podul era prevayut cu un sistem de ridicare pentru a permite vapoeaselor sa treaca. Erau si niste ambarcatiuni acolo.
Visul s-a repetat de 3 ori pana acum.
Tot ieri am asternut pe panza imaginea din visul meu, eu si cu acea femeie misterioasa pe pod, privind spre nord-vest

Bufnita, simbolul Atenei

O bufnita creata de Flavia Ana Stancu alaturi de o Atena pe care am desenat-o cu pixul

Sub forma de  bijuterii, imprimeuri si diverse accesorii, bufnitele au fost omniprezente in peisajul romanesc de anul trecut. Dar oare de unde provine aceasta moda?
Bufnita este in primul rand simbolul zeitei Atena (Minerva la romani) si al intelepciunii, fiind pasarea care o insotea pe zeita.
Fiind un simbol al intelepciunii bufnitele pot fi purtate la diverse festivitati scolare, petreceri studentesti sau baluri de absolvire.
Bufnitele Atenei, creatia Flaviei Stancu alaturi de pictura mea

luni, 4 aprilie 2016

O fantezie de primavara la salonul de primavara de la Casa Friedrich Schiller

Am facut aceasta pictura cu gandul la frumusetea primaverii si a tinerelor fete, purtand in mine dorul de iubire pe care il simt si l-am simtit mereu. Pictura transmite starea de visare a personajului de jos care stand singura pe o floare asteapta, asteapta sa fie gasita si iubita. Asa cum floarea asteapta fluturii, asa si ea asteapta o prezenta calda, plina de iubire, imaginandu-si ca este ea in locul personajului cu aripi de fluture din stanga, iar femeia din mijloc o tine strans de mana, tragand-o dupa ea in zborul ei. Tanara fata cu parul de aur parca o vede pe aceasta femeie puternica si plina de initiativa venind, hotarata, cu parul rebel in vant, cu trupul atletic, bine sculptat,

Aceasta pictura participa la salonul de primavara organizat de Asociatia Artistilor Plastici Bucuresti la Casa de Cultura Friedrich Schiller.

Vernisajul va avea loc maine, 5 aprilie, la ora 17.
Va astept

duminică, 3 aprilie 2016

Briana Caragea la Palatul Bursei

Azi Briana Caragea a trecut pe la Expo Bazar Art in timp ce eu faceam ultimele retusuri la tabloul "Dansul ielelor"

Dansul ielelor

Ieri am pictat pana la 2 noaptea, iar in imaginea de mai sus puteti vedea ce am creat, o pictura de vara in culori solare, fluorescente, intitulata "Dansul ielelor"
Pentru imbracamintea personajelor am avut ca sursa de inspiratie ia romaneasca, iar decorul, lanul de grau intregeste atmosfera de sat romanesc.
Related Posts with Thumbnails