duminică, 22 noiembrie 2015

In lanul de grau

In lanul de grau

22.11.2015
15:51



Privesc aceasta pictura pe care am creat-o ieri si tot ce imi doresc e sa fiu eu in lanul de grau alaturi de femeia care apare in prim plan, sa pot sa o tin in brate, sa simt pielea ei atat de fina. Privind tabloul parca vad silueta ei atletica in fata mea si simt iar cum dorul de iubire ma cuprinde.

sâmbătă, 21 noiembrie 2015

Un desen vechi despre iubire

Aveam doar 15 ani cand am facut acest desen folosind un banal pix negru, dorindu-mi sa fiu eu femeia din dreapta

vineri, 20 noiembrie 2015

Lacrimi pentru iubirea care a plecat

Odata cu acest tablou despre lacrimi ce curg dintr-un ochi mare si albastru, lacrimi pentru o iubire pierduta, mi-a venit si inspiratia poetica. Mai jos sunt versurile pe care le-am scris traind sentimentul tabloului

Lacrimi pentru iubirea care a plecat

20.11.2015
23:08




Albastru precum cerul senin intre nori
Albastru electric ce imi da fiori
Este albastrul din ochiul ei mare
Din care curg lacrimi amare

Lacrimi pentru fiinta plecata pe veci
Spre zari indepartate pustii si reci
Fara a se mai intoarce la iubirea de ieri
Singura pe un drum spre nicaieri

Lacrimi nascute dintr-o trista poveste
Lacrimi pentru iubirea ce nu mai este
Din ochiul ei albastru trist si mare
Lacrimile curg precum ploaia ce doare

Si ma intreb a cui o fi singuratica stafie
Ce lasa in urma ei doar toamna tarzie
Si cand dorul de albastrul ochilor ei doare
Ma gandesc daca nu sunt eu umbra calatoare

Doar o umbra rece ce a uitat ce este iubirea
Si in zadar in departare cauta fericirea
Uitand sa straluceasca precum astrii
Ce aduceau lumina in doi ochi albastrii

De ochii ei imi este si acum dor
Si chiar si acum simt acel fior
Cand ma parca vad lacrimile ce curg
Gandindu-ma la sentimentalul amurg

Statuia de pe un meteorit

Cu ceva timp in urma am visat ca o statuie de tipul celor din Grecia antica a fost descoperita pe un meteorit. In timpul visului ma intrebam cum a ajuns statuia acolo. Ieri am pictat aceasta statuie exact cum am visat-o

marți, 17 noiembrie 2015

O poveste romantica cu doua printese

Aceasta este una dintre picturile mele despre frumusete, iubire si feminitate. Am facut pictura pornind de la unul dintre laitmotivele copilariei, printesa intr-o rochie voluminoasa, ca de mireasa.

duminică, 15 noiembrie 2015

joi, 12 noiembrie 2015

Zeita Atena

Cu ceva vreme in urma am promis ca voi picta un tablou reprezentand-o pe zeita Atena. Mai sus este tabloul despre care vorbeam. L-am pictat saptamana trecuta si imortalizeaza momentul cand zeita a luat nastere din capul lui Zeus.

Inainte de a crea acest tablou am facut un desen in creion reprezentand-o pe Atena asa cum mi-a imaginez eu, o femeie puternica precum o amazoana, cu un corp bine sculptat, o luptatoare.


miercuri, 11 noiembrie 2015

Animismul si chipul uman din soare

Soarele da viata planetei asa cum o mama da viata copilului ei iar fara lumina si caldura acestuia planeta ar fi inghetata la o temperatura aproape de 0 absolut, plantele nu ar putea face fotosinteza iar noi nu am avea nici oxigen ca sa respiram, nici hrana, nici lumina ca sa putem vedea.
Duminica am pictat acest portret ascuns printre pete solare, o imagine plina de lumina in culori calde
Ideea de a picta un chip uman in soare mi-a venit dupa ce Cristina Eremia a dat o fata umana soarelui din tabloul ei cu soarele si luna.

Noi oamenii avem tendinta de a personifica soarele inca din copilarie cand avem tendinta de a picta soarele cu ochi si o gura, zambitoare in cele mai multe dintre creatiile copilariei.
In desenele si picturile facute de copii si nu numai soarele, luna casa norii florile si alte elemente au fata umana, fiind oglinzi ale psihicului celui care le deseneaza sau elemente la care se raporteaza ca la alti oameni. In desenele si picturile copiilor toate elementele sunt vii. Din acest motiv pentru popoarele din vechime soarele era un zeu.

Animismul este o caracteristica a gandirii umane care isi are originea in faptul ca suntem maimifere si inca din perioada intrauterina suntem in legatura cu alte fiinte umane, prima dintre acestea fiind mama de a carei afectiune suntem dependenti in prima parte a vietii noastre. Noi ca mamifere cautam mereu sa fim in legatura cu o fiinta asemanatoare cu noi dar mult mai mare care sa ne ocroteasca si sa ne ofere afectiune si din acest motiv avem tendinta de a crea zei sau de  a personifica soarele luna sau chiar toata natura si de a crede in dumnezeu. Este un instinct care ne ajuta sa supravietuim cat timp suntem foarte mici si dependenti de mamele noastre si persista si in viata adulta. Aceasta este una dintre slabiciunile speciei noastre, faptul ca avem nevoie sa ne agatam de ceva si ajungem sa credem in lucruri care nu exista, intr-o fiinta divina, atot puternica, plina de iubire, intr-un Dumnezeu stapan peste tot universul, si chiar si atunci cand exista nenumarate dovezi ca realitatea e cu totul alta noi continuam sa credem. Asa ajungem sa fim manipulati prin religie si sa credem fara sa punem la indoiala tot ce a fost scris in biblie, fara sa ne gandim ca acele texte au fost scrise de niste oameni fara cunostiinte stiintifice care pretindeau ca Dumnezeu le-a insuflat textele respective dar in realitate multi dintre ei ar fi putut fi doar niste schizofrenici care auzeau voci in cap si credeau ca Dumnezeu comunica cu ei sau niste indivizi care aveau ca unic scop manipularea maselor. Religia speculeaza nevoile noastre de mamifere, si instinctele noastre de pui ca un virus care intra intr-un sistem printr-o bresa.

marți, 10 noiembrie 2015

Energia cosmica a vietii

Am facut aceasta pictura duminica fara o schita si fara un plan in minte. Pur si simplu am pictat ce mi-a venit si cum mi-a venit, iar in cele din urma pe panza s-au regasit galaxia, planetele, spirala vietii, sufletele pereche si floarea datatoare de viata, totul intr-o lumina violet
Related Posts with Thumbnails