miercuri, 30 aprilie 2014

Creatiile mele, sursa de inspiratie pentru elevii din ziua de azi

In urma unei cautari pegoogle am dat peste aceasta imagine si am fost surprinsa cand am gasit doua reproduceri dupa picturile mele in partea dreapta. Creatiile mele inspira tinerele generatii. Oare cati copii au realizat reprodiceri dupa desenele si picturile mele?
Mai jos sunt cele doua creatii reproduse de elevii care au participat la concursul "Visand la astri" din Bârlad, creatii pe care le-am realizat prin anul 2001, cand eram si eu ca ei.

Mama Terra

Puteti admira tabloul meu intitulat Mama Terra la galeria T a fundatiti Henry Coanda din Drumul Taberei nr 4.

duminică, 27 aprilie 2014

Leoaica tanara iubirea

Ieri am facut aceasta noua pictura avand ca sursa de inspiratie poezia lui Nichita Stanescu Leoaica tanara iubirea. Taboul poate fi admirat toata luna mai la galeria T a fundatiei Henry Coanda, Drumul Taberei nr 4

Leoaica tânără, iubirea 

Leoaica tânără, iubirea
mi-ai sărit în faţă.
Mă pândise-n încordare
mai demult.
Colţii albi mi i-a înfipt în faţă,
m-a muşcat leoaica, azi, de faţă.

Şi deodata-n jurul meu, natura
se făcu un cerc, de-a-dura,
când mai larg, când mai aproape,
ca o strângere de ape.
Şi privirea-n sus ţişni,
curcubeu tăiat în două,
şi auzul o-ntâlni
tocmai lângă ciocârlii.

Mi-am dus mâna la sprânceană,
la tâmplă şi la bărbie,
dar mâna nu le mai ştie.
Şi alunecă-n neştire
pe-un deşert în strălucire,
peste care trece-alene
o leoaică arămie
cu mişcările viclene,
încă-o vreme,
şi-ncă-o vreme...

joi, 24 aprilie 2014

Sappho

Despre Sappho si despre poeziile ei care s-au pierdut asa cum s-au pierdut si textele de la biblioteca din Alexandria, datorita cre(s)tinilor care au tras inpoi lumea fiind o frana in calea civilizatiei am mai scris in postarile anterioare. Doar cateva poezii s-au pastrat. Ieri am mai lucrat la tabloul meu care o prezinta pe poeta din Grecia antica alaturi de Gongyla, una dintre muzele ei. Tabloul urmeaza sa fie expus la galeria T a fundatiei Henry Coanda situata in Drumul Taberei nr 4.

duminică, 20 aprilie 2014

Eternul feminin in fata galaxiei


Am facut aceasta pictura in acrilice pe panza azi, pornind de la schitele pe care le-am desenat cu pixul zilele trecute si de la o idee mai veche.



Cu ani in urma cand ascultam Perpetuous dreamer - The sound of goodbye imi imaginam o femeie ce se dezbraca de rochia ei mov in timp ce se indeparteaza de mine mergand spre mare. Ciudat este ca nu vazusem videoclipul la sfarsitul caruia apare exact aceasta imagine. Pe vremea aceea nu aveam calculator si la MTV, atomic Tv si alte televiziuni pe care le urmaream eu atunci nu se difuza acest videoclip. Melodia am auzit-o la Trance Nation cu Dj Allen, emisiunea de la radio 21 care urma dupa dialogul intredeschis al lui Cristian Andrei.

In anul 2002 am pictat pentru prima data aceasta imagine, imaginea celei ce pleaca fara sa priveasca inapoi, lasandu-ma pe mine in urma ei, pleaca odata cu soarele si a lui caldura lasand in urma frunzele ce cad tomnatic, frigul si iarna singuratatii. Despre desenele si pictura de mai jos am mai scris si in postarile anterioare asa ca nu vreau sa ma repet.
In urma ei, desen din anul 2011

In urma ei, desen din 2004
Amurg sentimental, pictura 2004
In urma ei, pictura din anul 2002

sâmbătă, 19 aprilie 2014

Eva ancestrala in fata galaxiei, desene in pix


Am facut aceste desene ieri folosind doar un pix albastru si unul rosu. Am facut desenele destul de repede imaginandu-mi un etern feminin, o Eva ancestrala stand goala in fata galaxiei.

joi, 17 aprilie 2014

Sappho si trandafirul ei

In versurile sale poeta Sappho spunea ca "Daca Zeus ar fi numit un rege al florilor acesta ar fi fost trandafirul datorita noletii si frumusetii sale regale". Am facut desenul de mai sus fiind inspirata de cuvintele poetei. Am folosit doar un pix rosu, unul negru si unul albastru pentru a reda feminitatea si frumusetea poetei, pielea ei alba si fina, parul ei negru si lung, trandafirul din mana ei, petalele de trandafir care curg punand in evidenta gingasia ei. Privind acest desen parca simt parfumul trandafirului si piele ei alba si catifelata ce miroase la fel de frumos si imi doresc ca in locul acestui desen sa fie ea, Sappho, asa cum mi-o imaginez , tanara, frumoasa, sensibila, calda, iubitoare, mirosind a flori.

miercuri, 16 aprilie 2014

Arta si spiritualitate

Dragoste si unitate, pictura tempera
Acest tablou intitulat "Dragoste si unitate" este expus la muzeul de arta "Casa Simian" din Ramnicu Valcea, in cadrul salonului national de arta plastica "Atitudini contemporane" organizat de Dan Tudor Truica si Uniunea Artistilor Plastici. Vernisajul are loc astazi la ora 16.

 Tabloul meu prezinta o viziune asupra iubirii, iubirea curata pe care toti o cautam si spre care orice fiinta vie tinde, iubirea divina care ne apropie si ne uneste sub ochiul cosmic al lui Dumnezeu, si a mai fost expus la galeria Elite Prof Art  din Cotroceni si la Cercul Militar National.





Structura vegetala, desen in pix


O fată privind luna, desen facut cu pixul

duminică, 13 aprilie 2014

Galateea

Ea este Galateea, eternul feminin, un ideal de frumusețe, eterna muză. Când o privesc numai la iubire mă gândesc. Pielea ei albă și fină parcă așteaptă să fie mângâiată, sânii ei superbi par făcuți pentru a fi sărutați

Un chip expresiv de zeita

Nu am avut un model cand am pictat-o pe Afrodita dar chipul ei este atât de expresiv incât îmi pare cunoscută, parcă o cunosc de undeva

Corinna din volumul Amores, muza poetului latin Ovidiu

Corinna, muza poetului Ovidiu, pictura ulei pe panza

Floare in culorile curcubeului

Am pictat aceasta floare in culorile curcubeului in acest weekend pornind de la o schita pe care am desenat-o joi, fara sa ma gandesc la ceva anume. Pictura este fluorescenta iar mai jos este imaginea acesteia in lumina lampii cu ultraviolete.


sâmbătă, 12 aprilie 2014

Fiecare fulg de nea e o lacrima de a mea

Ieri ascultand muzica din vremuri mai bune ce au apus mi-a venit ideea sa fac acest desen in acord cu frigul anormal pentru luna aprilie. Aceasta este melodia care m-a inspirat, o melodie ce se potriveste atat cu vremea iernatica cat si cu starea mea interioara.



vineri, 11 aprilie 2014

Atat de dulce, elemente safice in poezia lui Mihai Eminescu

Atat de dulce, pictura ulei pe panza
Cand am facut tabloul inspirat din poezia Atat de dulce de Mihai Eminescu am lucrat sub presiunea timpului pentru ca in doua 2 zile urma sa am expozitia de la Centrul Cultural Calderon. Ieri am revenit asupra acestui tablou si am mai lucrat la detalii. Mai sus este tabloul asa cum arata acum.
Despre aceasta poezie necunoscuta si cenzurata in scoli si despre viziunea lui Eminescu in ceea ce priveste persoanele cu alte orientari sexuale am mai scris, spre disperarea extremistilor de dreapta cu valente ortodoxe si plavoslavnice care il amesteca in mod abuziv pe Eminescu cu Corneliu Zelea Codreanu si alti legionari si ii pun in carca o viziune homofoba care nu-i apartinea. Eminescu avea homosexuali si lesbiene in cercul sau de prieteni si cunostea oameni cu alte orientari sexuale pe care nu-i judeca pentru asta si ii acceta asa cum sunt, dovada fiind chiar poezia "Atat de dulce"  Pentru cine nu cunoaste am repostat si poezia.

Mihai Eminescu - Atat de dulce 


Atât de dulce ești, nebuno,

Că le ești dragă tuturor,
Cunosc femei ce după ochii
Și după zâmbetul tău mor.



Femei frumoase și copile
Te-ar îndrăgi, te-ar săruta.
Tu ai iubirea tuturora ­
Și numai eu iubirea ta.



Un farmec blând de fericire
Tu răspândești oriunde-i sta ­
Ești fericirea tuturora
Și eu sunt fericirea ta.



De râzi, se desprimăvărează,
Învie totul unde-i sta,
Căci tu ești viața tuturora
Și numai eu viața ta.



De dragul tău și flori și oameni
Și stele să trăiască vor.
Pe mine mă iubești tu numai
Și numai eu doresc să mor.


joi, 10 aprilie 2014

Doua schite rapide facute cu pixul

 Am facut aceste desene azi folosind doar pix. Cand am facut desenele eram foarte suparata si nervoasa din cauaza vremii.

marți, 8 aprilie 2014

Homoerotismul in pictura clasică - Jupiter si Callisto de Rosenthal

Oare Elena Mizulina și alți conservatori din estul Europei care sunt în stare să dea legi contra "propagandei homosexuale" ce ar zice de acest tablou? Sunt sigură că ei în insensibilitatea lor, nestiind să aprecieze arta, ar arunca la gunoi toată munca artistului, așa cum au făcut cre(s)tinii care au distrus opera poetei Sappho si cine știe câte alte creații ale unor artiști de care nici nu știm ca au existat si au creat și au ucis-o pe Hypatia

Afrodita si Galateea lui Pygmalion din mitologia greaca

Despre acest tablou am tot scris de fiecare data cand am mai lucrat la el. Acum am mai estompat stelele pentru ca Afrodita si Galateeea sa straluceasca in toata splendoarea lor si sa atraga privirea. Imi doresc foarte mult ca aceasta pictura sa fie expusa undeva in centrul orasului deoarece ma reprezinta.

Dupa cum am mai spus pana acum la fel ca si sculptorul Pygmalion si eu am propria mea Galatee pe care o construiesc prin fiecare pictura si prin fiecare desen, iar sentimentele mele ii dau viata. In fiecare creatie care imi iese din maini este EA, Galateea mea, muza mea, iubirea la care pot doar sa visez. Ceea ce lipseste este o Afrodita care sa o transforme intr-o femeie vie care sa-mi ofere iubirea la care mereu am visat.

Un tablou vandut

Acest tablou ce ilutreaza diversitatea capriva intr-o lume mult prea cenusie si monotona precum un curcubeu intr-o lume fara de culoare in care exista doar alb si negru si totul este la fel sub dictatura conformismului. Tabloul s-a vandut cu 400 RON.

luni, 7 aprilie 2014

Desene si picturi cu neuroni

Imbinand arta cu stiinta si desenul si pictura cu biologia am realizat aceste creatii
Neuroni in tandem, pictura ulei pe panza
Neuron bipolar, pictura ulei pe panza



Neuron bipolar, desen in creion 

Arborele neuronal

Related Posts with Thumbnails