luni, 28 mai 2012

Doua case desenate de bunicul meu pe vremea cand era copil

La maison desen in creion
Casa desen in creion
Aceste case au fost desenate de bunicul meu Emanuel Chirila in perioada interbelica, pe vremea cand acesta era copil

vineri, 25 mai 2012

Floarea vietii si a feminitatii

Floarea vietii si a feminitatii, desen in pix si creioane colorate
Ieri am mai facut un desen reprezentand eternul feminin, o Eva ancestrala, o zeita ce se inalta dintr-o floare a vietii si zboara spre galaxie, inconjurata de o lumina de forma spiralei vieti.

Icoana Maicii Domnului in creion

Icoana bizantina icoana in creion sfanta fecioara Maria sau Maica Domnului desen in creion
O icoana a Maicii Domnului in stil bizantin, imbracata si mult mai decenta decat ceea ce am desenat pana acum… oare?

duminică, 20 mai 2012

Un copac cu flori albe si un vis frumos de iubire

Eu cu iubita mea din vis langa un copac cu flori albe foarte mari
Vineri am visat ca eram cu o femeie pe care am mai intalnit-o in vise desi in viata de zi cu zi nu o cunosc, o femeie in jur de 30 de ani, cu parul saten inchis de lungime medie, fata rotuda, pielea alba si fina si ochii albastrii. O tineam in brate strans si nu imi mai venea sa plec de langa ea pentru ca in bratele ei ma simteam iubita, simteam ca ma contopesc cu ea. Desi era doar un vis sentimentele erau foarte puternice, ca si cum ar fi fost real si chiar si acum imi amintesc cu placere acest vis. Noi stateam imbratisate si ne sarutam langa un copac care inflorea, un copac cu flori albe care se deschideau si cresteau, unele dintre ele fiind mult mai mari decat florile unei magnolii. Florile ajungeau si la peste 30 cm diametru si nu seamanau cu nimic din ce am vazut pana acum. Nu e pentru prima data cand visez copaci infloriti, superbi, cu flori albe si foarte mari si nu stiu cum se face ca in ultimul timp acesti copaci apar tot mai des in visele mele.
Prin desenul de mai sus am incercat sa dau viata si contur acestui vis.

miercuri, 16 mai 2012

Peisaj de pe Miranda

Peisaj de pe Miranda, satelitul natural al planetei Uranus, desen in pix
Azi am desenat un peisaj de pe Miranda, unul dintre satelitii planetei Uranus, un peisaj cu munti stancosi ascutiti cum sunt cei de acolo si planeta Uranus de un albastru placut, relaxant, hipnotic, o culoare odihnitoare intre albastru si verde.
Am si un tablou din 2003 pe aceasta tema.

O Kore, o zeita sau o simpla adolescenta din Grecia antica?

Aceasta este o Kore (in limba greaca fata, fecioara), o statuie reprezentand o adolescenta, o tanara fata din Grecia antica. Aceste statui dateaza din perioada arhaica si se caracterizeaza prin faptul ca niciodata nu sunt nude si par sa tina ceva in mana. Statuile au si un corespondent masculin: Kouroi Nu se stie sigur daca daca aceste statui reprezentau niste fete obisnuite sau niste zeitati. Se presupune ca statuile o reprezinta pe zeita Persephona, fiica Demetrei, numita si Kore.
Pornind de la una dintre aceste statui am facut desenul de mai jos reprezentand o Kore, o adolescenta din acele timpuri, plina de viata tinand in mana cateva spice de grau, asa cum era reprezentata si fiica Demetrei. Prin acest desen am reconstruit imaginea unei fete care probabil ca a existat, o adolescenta din Grecia antica care a inspirat artistii acelor timpuri

marți, 15 mai 2012

Planeta Neptun vazuta de pe Triton

Peisaj de pe Triton, desen facut cu pixul
Triton este cel mai mare dintre satelitii planetei Neptul. Asa imi imaginez eu un peisaj de pe Triton, o lume rece si alba, o lume inghetata cu munti de gheata si vulcani albi si reci ca niste fantani arteziene

luni, 14 mai 2012

O gaura neagra si stele deformate de campul ei gravitational

Gaura neagra, pictura ulei pe panza
Aceasta este o gaura neagra înconjurata de stele deformate de campul gravitational al acesteia, camp gravitational care este atat de puternic incat deformeaza si spatiul si timpul

Exoplaneta Gliese 581g

Exoplaneta Gliese 581g, pictura ulei pe panza

Situata in constelația Balanței, planeta Gliese 581g este a 4a planeta din sistemul solar al piticei roșii Gliese 581 si seamăna foarte mult cu Pământul, avand atmosfera si apa in stare lichida. Este foarte posibil ca pe aceasta planeta sa existe viata. Aceasta este pictura mea in ulei pe pânza reprezentând planeta Gliese 581g, asa cum mi-o imaginez eu.

joi, 10 mai 2012

Piramida ierarhica de pe dolar, un simbol masonic?

  
Piramida, puterii, desen

Multi, influențați fiind de ortodoxie, vad piramida de pe dolar ca pe ceva demonic, satanic, un simbol al unei oculte malefice, al masoneriei, fata de care exista o teama exagerata si nejustificata, iar despre ochiul din vîrf se vorbeste ca ar fi ochiul lui Lucifer sau al antihristului. Acest lucru le convine de minune rusilor si este foarte posibil ca chiar ei sa fi lansat teoriile astea ale simbolurilor satanice de pe dolar, pentru a discredita inca odata SUA.
Si acum imi aduc aminte cat m-a stresat un creștin ortodox fundamentalist, membru al fundației Sfantul Andrei care a incercat sa distrugă tablourile mele in car apare nebuloasa "Ochiul lui Dumnezeu" zicand ca acela este ochiul lui Satana si tablourile mele sunt niste obiecte malefice care cheamă entitățile negative si poarta ghinion. Acestea sunt tablourile de care vorbesc.
Ochiul lui Dumnezeu, pictura
 Cum pot unii oameni sa găsească "demoni" acolo unde nu sunt? E o vorba: Cine zice ala e, iar creștinismul, mai ales cel ortodox, chiar pe asta se bazeaza, pe un sistem dictatorial, nedemocratic, cu un singur dumnezeu care conduce lumea precum un dictator in timp ce oamenii sunt robii lui care trebuie sa fie supusi fiind aspru pedepsiți daca îndrăznesc si ei sa gandeasca, sa aiba o stima de sine ridicata si sa spuna NU, deci religia crestina ne vrea sclavi, sclavii unui dictator imaginar creat de criminalul de Moise (care a omorat un egiptean si chiar un evreu de al lui care muncea in "ziua sfanta" ) si altii ca el, la fel de înapoiați si de barbari, numit Dumnezeu, lucru valabil pentru toate religiile abrahamice, monoteiste provenite din acea zona a lumii.

Dragoste si unitate
 Aceasta piramida simbolizează o ierarhie in varful căreia se afla ochiul stăpînului, care poate fi si Dumnezeu care si el este descris in biblie ca un fel de dictator care ii pedepsea crunt pe cei care încercau sa ridice puțin capul.
Piramida de pe dolar reprezinta un sistem economic piramidal, centralizat, atent supravegheat de la varf astfel încît sa nu fie încălcate legile statului si sa se mențină ordinea si funcționalitatea sistemului, iar faptul ca provine de la masoni nu ar trebui privit ca un lucru rau. Sa nu uitam ca masoneria, după cum ii spune si numele a fost o organizație de arhietcti (numiti la acea vreme zidari, franțuzescul "mason") care cunoșteau multe lucruri, unele dintre ele neexplicate nici măcar in ziua de azi cum ar fi efectul de piramida, in timp ce contemporanii lor creștini credeau ca pamantul este plat si soarele se mișca pe cer si ardeau oameni pe rug pentru ca indrazneau sa zica ca Pămîntul este rotud, pentru "sodomie" sau pentru vrăjitorie. Daca nu ar fi existat masonii nu ar fi existat nici minunatele catedrale si clădiri monument istoric din Europa pentru ca ei au fost cei care le-au proiectat. Deci care erau malefici si distructivi? masonii care construiau cladiri care au rezistat secole intregi si foloseau curentul electric si efectul de piramida depasindu-si cu mult epoca sau crestinii agresivi care ardeau oameni pe rug si tineau populatia in ignoranta mergand dupa dictonul "Crede si nu cerceta"?


marți, 8 mai 2012

Piramida puterii

Piramida puterii, desen in pix
Dupa ce am reinterpretat verzisorii romanesti, care contin pre multe simboluri religioase, am trecut la cei americani. Nu, nu m-am apucat sa fac dolari falsi ci doar sa desenez ceva pornind de la celebra piramida de pe dolar iar mai sus este ceea ce a iesit, o superba piramida plina de lumina verde, ce aminteste de efectul de piramida si energia piramidelor, cu ochiul cosmic al lui Dumnezeu sau nebuloasa NGC 7293 privind din varf.
Am si o varianta digitala a desenului facuta in MS Paint si Photoshop.

duminică, 6 mai 2012

Inca un ochi desenat in creion

ochi desen in creion - Pencil drawing of an eye

Otilia, Aurica si Titi din romanul Enigma Otiliei

Enigma Otiliei - Otilia Aurica si Titi cu microcefalia si retardul  lui
Continuând seria de desene inspirate din romanul Enigma Otiliei azi am mai facut un desen in creion reprezentând-o pe Otilia Mărculescu, cu chipul ei prelung incarcat de bucle, purtând o eleganta rochie alba, alături de Aurica Tulea si Titi, fratele retardat al acesteia pe care eu l-am desenat cu microcefalie pentru a fi mai sugestiv.

miercuri, 2 mai 2012

Un borcan pictat cu oja in culorile curcubeului

 Azi, pentru ca s-a terminat panza de pictat am pictat pe un... borcan folosind oja in culorile curcubeului. Ma gandesc sa fac si o lampa folosind un borcan identic cu cel pe care am pictat azi








marți, 1 mai 2012

Patriarhul Osama sau asemănarea izbitoare dintre creștinii ortodocși si talibani, desen in creion

Patriarhul ortodox Osama Bin Laden
Azi am mai facut un desen prin care vreau sa spun un singur lucru: Creștinii ortodocși nu sunt departe de talibani, creștinismul si islamul fiind doua religii abrahamice, surori, care au o serie de lucruri in comun intre care disprețul fata de femeie, războiul sfant in numele credinței si lupta contra cunoașterii si a adevărului, in ciuda faptului ca vorbesc mereu despre iubire, pace si înțelepciune, cuvinte care nu-i caracterizează absolut deloc. Creștinii ortodocși, începând cu babele de la biserica care insista in mod agresiv incarcand sa-i convingă si pe alții sa devina credincioși si terminând cu marile fete bisericești si din păcate si unii creștini care sunt băgați in politica care instiga la ura si discriminări de toate felurile, nu sunt departe de Osama si alții ca el care pun bombe si omoară omeni ca sa-si impună ei religia cu forța. Acesta si este motivul pentru care religiile abrahamice s-au răspândit ca un cancer pe planeta asta trăgând omenirea înapoi cu multe secole. Atât creștinismul cat si celelalte religii abrahamice s-au răspândit datorita agresivității lor, prin războaie “sfinte”, crime si diverse acte de cruzime.
Related Posts with Thumbnails