sâmbătă, 16 iulie 2011

Internet in culorile curcubeului

Internet in culorile curcubeului - Un splitter VDSL Huawei pitat cu oja

Ieri am văzut ca splitterul meu a început sa se ingalbeneasca si m-am gândit sa-l pictez cu oja. Am luat mai multe culori de oja pe care le aveam si am făcut un curcubeu de toata frumusețea pe dungile deja existente pe dispozitiv. Imi place foarte mult sa personalizez orice obiect oricat de banal ar fi. Ini place ca cu ajutorul culorilor sa transform un obiect oarecare intr-unul special, unic.

Am mai pictat eu pe un modem si pe un splitter acum cativa ani. Modemul acela il am din 2006 si l-am folosit ani de zile pana la începutul acestui an când am făcut rost de o bijuterie de router cu wireless de la Huawei.

Mai jos sunt cele doua dispozitive de care vorbeam.

Un modem si un splitter pictate cu oja acum cativa ani

Am mai pictat cu oja si pe un telefon Samsung G600 care se zgâriase.

Telefon mobil Samsung SGH-G600 pictat cu oja

vineri, 15 iulie 2011

miercuri, 13 iulie 2011

Prea multe simboluri si elemente religioase de pe bancnota de 1 leu – Eu le-as înlocui cu elemente dacice

Nicolae iorga cu barba de popa sau de taliban pe banii de 1 leu

Prea multe simboluri religioase pe bancnota de 1 leu

Zilele astea jucandu-ma cu niște verzișori… romanești nu am putut sa nu observ cat de incarcati de simboluri si elemente religioase sunt. Trăim in Romania secolului 21 sau in eu știu ce republica ortodoxa la fel de înapoiata ca si Afganistanul sau republica islamica a Iranului, eu știu ce tara rămasa in evul mediu? Ca sa fim corecți intre islam si creștinism distanta nu e atât de mare amadoua fiind religii abrahamice provenite din același trunchi comun. Cat de ironica e situația in care creștinii si musulmanii care de fapt au o origine comuna se iau la bătaie din cauza religiei lor. Nu de multe ori religia este un mar  al discordiei de la care pornesc atâtea conflicte si războaie. Toate religiile abrahamice vorbesc in mod ipocrit mereu despre iubire in timp ce instiga la ura si război. Atât in islam cat si in creștinism deși se vorbește mereu de iubire si înțelepciune femeile sunt disprețuite drepturile lor fiind călcate in picioare, oamenii sunt invatati sa-si judece aspru semenii si sa fie cat mai ignoranți (“Crede si nu cerceta”) si intoleranți (atât in islam cat si in creștinismul timpuriu au fost omorați oameni in numele religiei chipurile ca pedeapsa pentru ca erau vrăjitoare, pentru ca au făcut nu știu ce erezii, pentru ca erau femei si au fost acuzate de adulter chiar daca in realitate fuseseră violate, pentru ca erau homosexuali sau multe altele). Religiile abrahamice au fost si din păcate inca mai sunt o frâna in calea progresului civilizației umane. Oare religia asta ortodoxa cu toata barbaria ei ne definește ca stat? Oare a fi roman este sinonim cu a fi creștin ortodox? Sa nu uitam ca in tara asta exista destui oameni care aparțin altor religii sau sunt atei. Tot uitandu-mă la acești bani de 1 leu m-am gândit cum i-as face eu. După părerea mea aceste elemente ortodoxe nu au ce căuta pe un lucru atât de lumesc cum sunt banii de 1 leu, bani pe care ii folosesc toți romanii, nu doar ortodoxii si si daca ar fi sa privim problema din perspectiva ortodoxiei orice credincios ar trebui sa știe ca banul este ochiul dracului iar asocierea dintre bani si cele sfinte este o mare blasfemie.

Bancnota de un leu cu elemente dacice

Eu in primul rand as înlocui crucea din ciocul acelei pasări care pana la urma este un simbol al morții fiind instrument de tortura pe care a fost omorât Hristos cu lupul dacic si as înlocui si biserica cu sfinxul din Bucegi, construcție megalitica de pe vremea dacilor.

Uitandu-ma la cealaltă fata a bancnotei m-am gândit sa înlocuiesc chipul lui Nicolae Iorga cu chipul lui Decebal, un personaj foarte important pentru acest popor, deoarece prea au fost uitați strămoșii noștri geto-dacii si asta pe nedrept. Mereu se vorbește de latinitate când e vorba de istoria poporului roman dar niciodată de dacism când de fapt romanii au fost adevărații barbari care au distrus tot ce au construit dacii, toata cultura si toata civilizația lor si ce nu au distrus au luat si si-au însușit ei iar noi acum credem ca sunt creațiile romanilor sau ale grecilor ceea ce de fapt au făcut dacii.

Decebal pe bancnota de 1 leu

Bancnota dacica de un leu cu chipul lui Decebal

Îmi doresc foarte mult ca cei de la Banca Naționala a României sa vadă acest material si sa se gândească serios sa scoată elementele ortodoxe de pe bancnotele de 1 leu. Poate ideea mea nu e cea mai buna dar a pune simboluri religioase pe bani este la fel de nepotrivit ca si a pune Icoane pe pereții școlilor sau ai altor instituții de stat care nu au nici-o legătura cu biserica sau chiar pe strada in locul panourilor publicitare. Eu una sunt pentru scoaterea religiei din scoli si din toate locurile unde chiar nu are ce căuta

marți, 12 iulie 2011

luni, 11 iulie 2011

Primele vietati de pe Pamant

Primele vietati de pe Pamant - Primele forme de viata eucariote

Se știe ca primele forme de viața au apărut din supa organica primordiala bogata in carbon, hidrogen, oxigen, azot, fosfor si sulf, materialul lor genetic fiind inițial doar ARN pentru ca mai târziu sa apară ADNul. Asta s-a întâmplat acum 3-4 miliarde de ani. Intai au apărut coacervatele apoi bacteriile si arheele pentru ca mai tarziu (acum 1,8 miliarde de ani) datorita relațiilor de endosminbioaza sa apară si primele organisme eucariote. Toate aceste forme primitive de viața au apărut in apa.

Mai sus este un desen pe care l-am făcut azi gandindu-ma la aceste microorganisme care populau Pamantul acum 1,8 miliarde de ani, niște organisme unicelulare ce inoata in oceanul primordial ajutandu-se de flageli. Din ele a evoluat viata de pe Pamant

sâmbătă, 9 iulie 2011

Singurătate si depresie

Singuratate si depresie

Tot azi am desenat si acest al doilea copac depresiv la care am adăugat si un om singur si trist ca o stafie ce sta fara speranța langa trunchiul copacului aproape uscat si plânge. Trist e copacul trist e si omul de langa el. Copacul negru si trist se agata de trecut cu rădăcinile sale iar ramurile descoperite in vânt lipsite de frunze si cocsate de viitorul nesigur se lasa in jos in timp ce ultimele frunze cad precum lacrimile in timp ce ființa umana isi acoperă fata neputând sa privească spre viitor si plânge. Singur e copacul, singur este si omul de langa el. Stau omul si copacul ca doua umbre negre singure si triste, cocosate de durere si fara curajul de a mai privi înainte.

O fata tanara si finuta – Un portret facut intr-o zi fierbinte de vara

Pretty young girl

Azi, dupa ce s-a mai dus căldura si a început sa se insereze am făcut acest desen gandindu-ma la o fata tanara si finuta, o fata cu parul lung frumoasa ca o primavara

duminică, 3 iulie 2011

Nudurile mele feminine si sentimentele care m-au determinat sa le fac

M-am apucat sa scriu aceasta postare in incercarea de a ma elibera de durerea enorma pe care o am si acum pe suflet si timp de 10 ani am tinut-o in mine.

Numai eu stiu cat de greu mi-a fost si desenele si picturile au fost singura modalitate prin care mai scapam de aceasta suferinta.
Mereu mi-am dorit sa iubesc si sa fiu iubita, dar iubirea pe care mi-o doream nu este acceptata de societatea asta intoleranta si indoctrinata de biserica care judeca si condamna oamenii pentru ceea ce sunt si tot ce am putut sa fac a fost sa pun pe hartie sau pe panza imaginea iubirii la care visam, de mii si mii de ori, in mii si mii de chipuri si ipostaze.

Aveam perioade cand numai la asta ma gandeam si din cauza asta nu aveam note prea stralucite in liceu. Devenise o obsesie care imi macina sufletul. O vedeam doar pe EA, cea cu care nu imi era permis sa fiu, nu ma mai interesa altceva.
 Numai eu stiu cat am suferit in acesti 10 ani cand am ales sa fiu singura, am facut un compromis ca sa fiu cat de cat acceptata de cei din jurul meu. Aveam perioade cand eram foarte deprimata si nu imi mai doream sa traiesc dar arta ma salva.
Pentru societatea asta mult prea ortodoxa iubirea la care am visat eu mereu este un pacat. Stau si ma gandesc cateodata cat de mult rau a facut religia instigand la ura, cum se contrazic singuri, cum vorbesc mereu despre iubire si in acelasi timp instiga la ura impotriva celor care iubesc altfel decat majoritatea, cat de ipocriti sunt. Din cauza lor am ramas eu singura afundandu-ma in singuratate desene si depresii. Am avut perioade cand plangeam zile intregi si nu imi mai venea nici macar sa mananc, atata eram de trista, iar de ziua mea cand am implinit 20 de ani am vrut sa ma sinucid.
Desi am fost mereu singura mi-am dorit foarte mult sa iubesc si sa fiu iubita dar in loc sa-mi doresc un baiat mi-am dorit o fata langa mine. Aveam perioade cand o visam mereu, visam ca sunt cu ea si si acum visez cateodata ca sunt cu o femeie calda si iubitoare.


Daca m-ar fi atras baietii nu as fi ajuns sa desenez mii si mii de nuduri masculine pentru ca era cel mai usor lucru posibil sa am un iubit, ca dovada ca nu prea sunt pictorite care sa picteze si sa deseneze mereu nuduri masculine, dar asa am ajuns sa creez mii si mii de Galatee, mii si mii de muze la care imi era permis doar sa visez.
Stiu ca lumea ma va judeca aspru dar asta sunt si nu ma pot schimba, mai bine mor, de atatea ori mi-m dorit sa mor.
Vreau ca creatia mea sa ramana, la fel ca si mesajul ei pentru ca si alti oameni care sunt in situatia mea sa nu se simta singuri pe lume. Vreau ca lumea asta sa inteleaga ca iubirea curata nu este nicioadta un pacat ci este un sentiment inaltator indiferent spre cine este indreptata si nu se poate spune ca e impotriva naturii cum zic ei atata timp cat natura ne-a facut diferiti.

vineri, 1 iulie 2011

Un nud in tonuri reci de albastru

Nud in tonuri reci de albastru - Cold blue nude woman

Am realizat acest nud azi folosind un banal pix si un marker albastru. Este un nud in culri reci, un nud rece ca gheata ce transmite raceala pe care am simțit-o de atâtea ori din partea multor femei frumoase

Arta hârtiei - Origami si alte creații pe care le-am făcut azi din hârtie de xerox

Azi m-am jucat cu niște coli de hârtie de xerox format A4. Mai jos este ce a ieșit.

Origami - Piramida facuta dintr-o coala de xerox Origami - Piramide din harie Origami arta hartiei pliate

Piramida hexagonala origami Piramida hexagonala origami din 3 coli a4 Piramida origami cateva cretii origami facute din coli de xerox

 

O floare de hartie

Related Posts with Thumbnails