marți, 31 mai 2011

Alb de vis lumina frumusete si dor de iubire sub curcubeu intr-o pictura de la16 ani

Nud curcubeu coloana si paun

Stau si ma uit pe aceasta pictura de la 16 ani. Nu are valoare artistica si as putea sa o arunc dar nu o fac pentru ca pentru mine are valoare sentimentala. Este unul dintre visele mele de iubire cele mai curate de pe vreme cand eram adolescenta. Cand am facut acest tablou ma gandeam la un paradis almintii mele, un paradis plin de lumina si de alb, cu coloane albe ce se reflecta in oglinda oceanului, porumbei albu ve zboara pe cerul albastru pana la curcubeu pauni si plante ce infloresc. Imi doream ca fiu eu acolo langa o eva angelica cu parul blond ochii de albastrul cerului si pielea alba, si corpul cu forme armonioase pus in evidenta de rochia alba semitransparenta, sa stam amandoua langa coloana  de marmura alba, sub curcubeul ce se intinde pe cer pentru noi, sa fim doar noi doua in paradis.

Aceasta pictura nu este nici pe departe o capodopera dar trasmite o stare, o dorinta ascunsa a unei adolescente ce se ingropa in singuratate si in desene caci nu ii era permis sa iubească asa cum si-ar fi dorit atat de mult. Numai eu stiu cat de singura eram atunci si cat de mult imi doream sa am alaturi o fata care sa semene cu mine, sa ma inteleaga si sa ma iubeasca. Ma durea singuratatea, ma durea răceala fetelor din jurul meu si doar construindu-mi propria lume de vis am putut sa trec peste.

Un apus de soare pe o alta planeta

Apus de soare pe o alta planeta pictura 2002

Aceasta este o alta pictura din perioada 2003-2004, de data asta una mai vesela, un apus (sau rasarit ca tot la fel arata) de soare pe o alta planeta iar mai jos este tabloul in ulei pe panza pe care l-am realizat pornind de la aceasta pictura.

Un peisaj de pe alta planeta cu munti stancosi stele albastre si un apus sau rasarit de soare acolo - pictura ulei pe panza - Oil on canvas space painting with blue stars and sunrise

Un peisaj depresiv pe care l-am pictat la sfârșitul anului 2003

Peisaj depresiv cu oase si ruine

La sfarsitul anului 2003 si inceputul anului 2004 aveam 17 ani. Am trecut si eu prin depresia specifica vârstei de 17 ani la care s-au mai adaugat si niste evenimente neplăcute (Mi-a murit bunica si o vecina). Acesta este un peisaj dezolant pe care l-am realizat la sfarsitul anului 2003, dupa ce mi-a murit vecina, la fel ca si tabloul cu cimitirul. Acesta este o imagine a morții si a distrugerii, un peisaj din care au rămas doar ruinele, pamantul pârjolit lipsit de orice urma de vegetație, copacul uscat si oasele, toate fiind luminate de soarele care apune. Aceasta este o imagine a sfarsitului, a mortii care in mod inevitabil ne paste pe toti pentru ca nimic nu e vesnic. Mai jos este cimitirul pe care l-am pictat tot in perioada respectiva.

 Cimitirul spanzuratul si resturile unui om calcat de tren pictura 2003 dupa moartea vecinei

O diva si energia ei in culorile curcubeului inaltandu-se

The rise of a diva and her energy - Energia unei dive in culorile ROGVAIV ALE chakrelor si ale curcubeului
Am realizat acest desen azi folosind câteva pixuri si doua creioane colorate. Aceasta este o diva inaltandu-se spre univers cu energia ei in culorile chakrelor, cu lumina ei in toate culorile curcubeului. Ea este energie pura, ea este vibratie, începând cu vibrația joasa roșie si terminând cu vibrația înalta de culoare violet ce luminează partea superioara a capului inconjurand steaua din frunte, al treilea ochi, o vibrație ce ia forma ADNului, plina de lumina si datatoare de viața.

luni, 30 mai 2011

Un instrument muzical ciudat

Acesta este un desen din seria "Simfonia iubirii" din 2005. Spre deosebire de celelalte desene din seria respectiva in acest desen instrumentul muzical e unul inventat de mine, o combinatie intre un saxofon si un contrabas.

Cu ce imi ocupam eu timpul la 11 ani - papusii facute din ata de cusut si scobitori

Acestea sunt doua pausi pe care le-am facut cand aveam 11 ani folosind cateva scobitori si ata de cusut. S-au mai deteriorat ele in timp dar inca le mai am.

Culorile iubirii - Iubire in culorile curcubeului

Acesta este desenul "Culorile iubirii", un desen pe care l-am facut azi dand viata conceptului de iubire, iubirea curata dintre doua suflete indragostite, iubirea universala, iubirea in culorile curcubeului trecand prin toate culorile si toate starile, iubirea plina de culoare si de viata ca o primavara, iubirea inaltatoare in zborul ei spre lumina.

Tangente la cerc

Acesta este un alt desen abstract pe care l-am facut azi

Pasarea albastra in zborul ei

Tot azi am desenat si aceasta pasare albastra in zborul ei elegant folosind doua pixuri si doua creioane colorate

Nasterea Venerei - Afrodita nascandu-se din apa marii

In mitologia greaca se spune ca zeita Afrodita s-a nascut din spuma marii. Eu am modificat putin legenda. In viziunea mea Afrodita s-a nascut din apa marii iar energia venita din cer a transformat caorpul ei transparent format numai din apa intr-un corp de femeie in carne si oase cu pielea alba ca spuma marii. Acesta este desenul meu cel mai nou avand ca tema nasterea Afroditei.

Energie vibranta in culorile curcubeului

Acesta este un desen abstract pe care l-am realizat azi si m-am hotarat sa-l intyitulez "Energie vibranta in culorile curcubeului" pentru ca dinamica linii lor curbe sugereaza o emisie de unde ce se propaga in mediul inconjurator, un corp care prin rotatia lui emite niste vibratii asa cum o gaura neagra emite unde gravitationale. Am si visat intr-o noapte ca acest desen era pe o hartie mare in fata careia statea o fiinta umanoida.
Mai jos este omuletul de care vorbeam cu reprezentarea sursei de unde probabil gravitationale, asa cum am visat eu cu niste ani buni in urma.

sâmbătă, 28 mai 2011

"Partenogeneza" desen si pictura si "Nud cu sfere", 3 creatii pornind de la aceeasi imagine


In imaginile de mai sus sunt doua creatii avand ca tema partenogeneza, un desen in pix pe caer l-am facut folosind un pix albastru si unul rosu, si o pictura in tempera, doua creatii infatisand o mama partenogenetica tinand langa ea o sfera in care se dezvolta fiica ei partenogenetica ca intr-un ou.Ce bine era daca omul nu se tragea din mamifere si femeile in loc sa ramana gravide faceau oua astfel incat embrionii sa se dezvolte in afara corpului mamei.
Mai jos este un desen mai nou realiat cu ajutorul unui banal pix pe care l-am facut avand in cap aceasi imagine pe care am avut-o in minte si cand am realizat partenogeneza dar tema este cu totul alta: o femeie superba stand goala printre sfere, pe o sfera mare.
Am facut desenul dorindu-mi sa fiu eu langa ea pe sfera alb-sidefie si sa ne iubim.

Sirenele in desenele si picturile mele

Povestile cu sirene m-au fascinat inca din  frageda copilarie. Cand eram mica desenam sirene (asa cum deseneaza orice copil ca atunci nu aveam cine stie ce talent cum am acum) si imi doream ca intr-o buna zi sa vad un in carne si oase in fata mea. Am fost foarte dezamagita cand bunicul meu mi-a spus ca aceste sirene erau niste cetacee numite dugongi sau vaci de mare care scot niste sunete care daca sunt auziet de la distanta pot fi confundate cu vocea cristalina a unei tinere efte care canta. Nu stiu daca e adevarat ce spunea bunicul meu sau mai existau si alet mamifere marine sau io stiu ce specii pe care marinarii le vedeau ca pe niste femei frumoase cu coada de peste. Am citit undeva ca s-a gasit o sirena mumificata si ca aceste sirene puteau sa fie fiinte aduse de pe o alta planeta.
Eu am continuat sa fiu fascinata de aceste fiinte superbe si gratioase si sa le desenez si sa le pictez. Acestea sunt desenele si picturile mele cu sirene.







Cateva dintre desenele mele facute cu pixul - Ce minuni se pot realiza cu ajutorul unui banal pix albastru verde sau rosu





























































Am realizat toate desenele de mai sus folosind nici mai mult nici mai putin decat un banal pix albastru, verde sau rosu, pixul cu care imi luam notite la toate orele si cursurile plictisitoare la care stateam, un pix ieftin care se poate cumpara de la orice papetarie. Multi mi-au zis sa nu folosesc pixul pentru desen si sa fac doar desene in creion si carbune. Avantajul creionului fata de pix este ca greselile se pot sterge si corecta pe cand la pix odata ce ai gresit poti sa arunci foaiasi sa o iei de la capat plus ca trebuie sa nu curga pixul pentru ca sa nu apara acele pete inestetice.Tehnica desenului in pix este foarte pretentioasa necesita multa rabdare si nu oricine o poate stapani dar si cu ajutorul unui pix obisnuit si cum mult talent si experienta in spate se pot face lucruri minunate.
Related Posts with Thumbnails