joi, 31 martie 2011

Pregătiri pentru expoziția de pe 7 aprilie: Am mai dus un tablou la sediul Asociației Artiștilor Plastici din București

31032011492

Azi am dus tabloul “O fantezie” la sediul Asociației Artiștilor Plastici din Bucuresti de pe strada Gheorghe Pop  de Băsești. Sapatamana viitoare, pe 7 aprilie voi duce si celelalte tablouri acolo si îmi voi deschide expoziția personala de la sediul asociației. Am dus azi acest tablou deoarece lucrarea se încadrează foarte bine si in expoziția de nuduri care sa va încheia joia viitoare.

31032011491

In aceste imagini este tabloul mau alături de alte lucrări ale membrilor Asociației Artiștilor Plastici.

31032011490

miercuri, 30 martie 2011

Un peisaj ipotetic: Daca munții ar fi conici…

DacaMuntiiArFiConici

Daca munții ar fi conici cu suprafețe perfect netede strălucind in soare, toți la fel, insirati in rânduri drepte, daca râurile ar fi drepte si lacurile circulare, daca noi oamenii am fi toți după același calapod, daca totul ar merge după un model matematic cat mai simplu am trai intr-o lume mult mai ordonata si mai geometrizata dar mecanica, previzibila, plictisitoare, rece si lipsita de viața, o lume ca o bucata de plastic, ca un obiect artificial, o lume lipsita de naturalețe, iar noi am fi doar niște roboti trași la indigo pentru ca complexitatea si diversitatea acestei lumi ii dau farmecul ei inegalabil, acel ceva pe care îl are natura si pe care o creație artificiala nu îl poate egala. Si dezordinea isi găsește locul in ordinea complicata a naturii. Nici macar corpurile cerești  nu sunt sfere perfecte deși pentru ochii noștri par așa si in lumea asta nimic nu e perfect, imperfecțiunile fiind cele care dinamizează viața si o fac imprevizibila si interesanta. O lume perfecta, lipsita de entropie ar fi o lume rece, moarta in care totul ar fi mult prea banal si previzibil.

In imaginea de mai sus este un peisaj ipotetic in care munții sunt conici, conurile perfecte de care vorbeam mai sus, râul e drept si lacul e circular. După cum se vede din in desenul care ilustrează foarte bine ceea ce am spus mai sus acest peisaj este rece, artificial, mecanic, lipsit de naturalețe pentru ca exact dezordinea e ceea da aspectul natural, unic si estetic. Un munte cu creste, vai si tot felul de forme rugoase si neregulate va fi mult mai estetic decât un con circular drept cu o suprafața lucioasa ca si cum ar fi fost lustruita de cineva pentru ca cu toate “imperfecțiunile” lui acel munte e unic si un râu ce șerpuiește prin lunca lui va fi mult mai natural decât unul drept.

Copacul depresiv

CopaculDepresiv

Acesta este un copac pe care l-am realizat ieri, un copac singuratic aplecat de vânt cu ramurile dezgolite si aplecate de pe care cad si ultimele frunze, un copac negru ca o umbra ce e pe cale sa se usuce, un copac cu dezrădăcinat si cu trunchiul strâmbat de vânt si cu o coroana ce refuza sa se inalte spre cerul plumburiu, tomnatic, plin de nori, lipsit de soare.

Acesta este copacul depresiv ce se agata cu rădăcinile lui de trecut caci e singur aproape mort si bătut de vant in ploaia rece iar frunzele batrane ii cad lasand ramurile  negre descoperite sub un cer cenușiu fara nici-un orizont, fara nici-o perspectiva, fara nici-o urma de speranța.

marți, 29 martie 2011

Cum se transforma casa in piramida, pomul in sigillaria si omul in extraterestru

Aceast este o pictura facuta de un copil de 6 ani in care apar laitmotivele desenelor facute de copii: casa patrata cu un acoperis triunghiular, copacul cu un trunchi drept cu o coroana verde si routnda in varf, floarea, omul cu un cap supradimensionat si soarele cu ale lui raze plasat undeva in dreapta sus.
Eu am reinterpretat acest desen simplu iar mai jos e ceea ce a iesit. Acoperisul triunghiular al casei mi-a sugerat o piramida si in locul casei am facut o piramida, copacul cu trunchiul lui drept, columnar care se inalta spre cer si cu coroana lui mica rotunda verde si neramificata seamana cu un arbore din genul sigillaria, iar omuletul cu capul mare si cu mainile indreptate spre cer seamana mai mult cu un extraterestru pitic cenusiu. Am mutat soarele deasupra bratelor ridicate ale extraterestrului pentru a da impresia ca acest extraterestru tine soarele in mainile lui si am adaugat si luna in aceasta compozitie, deadupra soarelui si a mainilor extraterestrului in timp ce floarea a fost inlocuita cu o planta primitiva, asemanatoare cu primele plante de uscat care au existat pe Pamant.

Sa-i dau drumul bilei?


Si bila din mana mea si gaurile din hartie apar in imaginile de mai sus datorita unor iluzii optice.

luni, 28 martie 2011

Inca o pictura de primăvara

Primavaraa-02

Aceasta pictura in acuarela pe hârtie verde închis pe care am realizat-o ieri este o personificare a primăverii, inca o fecioara frumoasa ca o primăvara cu flori in jurul ei si cu fluturi in parul ei auriu.

duminică, 27 martie 2011

Lacul, versiunea din 2003

Azi am retusat pictura mea din 2003 inspirata din poezia Lacul de Mihai Eminescu refacand nudul care nu respecta deloc anatomia corpului feminin si avea si un aspect destul de urat din cauza conturului grosolan facut cu pixul.
In aceasta imagine e ceea ce a iesit, o pictura cu mult verde, o pictura linistitoare care face privitorul sa viseze si sa-si imagineze ca e in codru, in fata lacului plin de flori galbene de nufar, alaturi de fata cu parul auriu care apare in majoritatea poeziilor lui Mihai Eminescu.
Am realizat aceasta pictura imaginandu-mi ca sunt eu acolo in codrul verde si o vad pe iubita lui Eminescu in fata mea dandu-si trestia intr-o parte si privind oglinda lacului.

Planta si animale extraterestre tinute pe o nava cosmica

 Desenul de mai sus si pictura de mai jos sunt doua creatii din liceu reprezentand o planta si niste animale extraterestre tinute undeva pe o nava cosmica in conditii de gravitatie 0. Planta dintr-o specie de pe alta planeta este tinuta intr-un vas special in care radacinile primesc apa si substante minerale, un fel de aparat care hraneste planta imitand conditiile din sol. Animalele sunt niste vietati subacvatice de mici dimensiuni prevazute cu tentacule care traiesc in apa care in lipsa gravitatiei formeaza sfere datorita fortelor de tensiune superficiala. Cand eram in liceu am visat intr-o dimineata ca aveam asemenea animale extraterestre in acvariu. Animalele masurau in jur de 25 cm si aveau un cap cu un creier foarte mare raportat la lungimea corpului, ochi albastrii si tentacule scurte in jurul gurii.

luni, 21 martie 2011

Pasare dormind, desen inspirat din poezia lui Nichita Stănescu

PasareDormind

Acesta este desenul meu in pix inspirat din poezia “Pasare dormind” de Nichita Stanescu.

Nichita Stanescu - Pasare Dormind

Doarme,
Doamne, pasarea
tavalindu-si aripa
sub ea, numai sub ea
sub ea, numai sub ea…
Ploua nori, ploua de somn,
vis de beizade, de Domn
Pasare dormind,
pasare mâncata,
mistuita, fluturata.
Pe zapada ce se vede?
O umbra de frunza verde.

Rotație in culorile curcubeului

RotatieMulricolora

A iubi lumina

WeLoveTheLight

Prin acest desen in pix si creioane colorate am incercat sa ilustrez ce înseamnă a iubi lumina si a tine soarele in maini

duminică, 20 martie 2011

Portretul iubitei lui Eminescu cu privirea indreptata spre lumina ca si sfinxul din Bucegi

Acestea sunt doua desene in pix pe care le-am realizat acum cateva zile, doua desene reprezentand portretul celei care a fost prima si mare iubire a lui Mihai Eminescu, fata cu parul de aur din Ipotesti care a murit mult prea devreme, la doar 19 ani, doua desene prin care am pus pe hartie chipul ei in lumina albastra a stelelor, privirea ei indreptata spre lumina ce aminteste de sfinxul din Bugegi, lumina ei rece, fantomatica ce vine din trecut, "din valurile vremii".
In desenul de mai jos pe langa muza lui Eminescu apare si fata cu parul lung si negru pe care o visam mereu cand aveam 15 ani, apare cu trandafiri in parul ei incercand sa puna o stea in parul iubitei lui Eminescu.
Ce tinere si frumoase sunt amandoua, una blonda ca un inger, cealalta bruneta si misterioasa.

sâmbătă, 19 martie 2011

Ce frumos e Pamantul




 Ce frumos e Pamantul, albastru si luminos cum se vede din spatiu, Pamantul cu continente verzi, oceane albastre si nori albi, Pamantul, planeta noastra plina de viata de care trebuie sa avem grija ca daca nu ar fi existat aceasta planeta minunata nici noi nu am fi existat. 
Acestea sunt picturile mele reprezentand planeta noastra asa cum se vede ea din spatiu, albastra si frumoasa, cea mai frumoasa planeta din sistemul solar.

vineri, 18 martie 2011

Super-ciuperca atomica care ar putea sa apara oricand la Fukushima

Acesta este un alt tablou reprezentand o super-ciuperca atomica care ar putea sa apara in urma exploziei unui reactor de la o centrala nucleara. Cantitatea de substnta radioactiva fiind echivalenta cu cateva mii de bombe atomice explozia ar putea sa distruga planeta aruncand atmosfera in spatiu si facand ca scoarta sa crape pe tot globul lasand magma din interior sa iasa si sa parjoleasca totul. Zilele astea m-am gandit ca acest lucru s-ar putea intampla si la Fukusima dar ar fi fost mai probabil ca acest lucru sa se fi intamplat in timpul cutremurului asa cum se poate intampla si la Cernavoda in timpul unui cutremur mare daca barele de uraniu se ciocnesc intre ele si se initiaza o reactie in lant.

miercuri, 16 martie 2011

Pamantul si luna pe o bucata de rumegus presat

Aceasta este o pictura reprezentand Pamantul si luna pe care am realizat-o azi folosind o bucata de rumegus presat care a facut parte dintr-o piesa de mobilier si alb acrilic.

marți, 15 martie 2011

Inca un stegocefal

Stegocefalul

Azi, cand eram pe o banca in gradina botanica am realizat acest desen in creion reprezentand un stegocefal si doi arbori din genul Sigillaria. Stegocefalii au fost niste amfibieni de mari dimensiuni care au trăit in devonian si carbonifer, ei au fost printre primele vertebrate care au parasit mediul acvatic.

luni, 14 martie 2011

Ce s-ar intampla daca un reactor de la o centrala nucleara ar exploda ca o bomba atomica?

Din cauza cutremurului din Japonia si a nenorocirii de la Fucushima care a urmat dupa cutremur si tzunami si seamana foarte mult cu ceea ce s-a intamplat in 1986 la Cernobal azi m-am gandit ce s-ar intampla daca un reactor de la o centrala nucleara ar exploda ca o bomba atomica, daca toata cantitatea aia de substanta de acolo care e de mii de ori mai mare decat cea folosita pentru o bomba atomica ar intra intr-o reactie in lant care ar duce la o explozie atomica. Daca o bomba care contine 2 kg de uraniu poate sa rada de pe suprafata pamantului un oras intreg si sa afecteze o zona destul de extinsa o explozie a unui reactor nuclear probabil ca ar face planeta bucati, fiind mai distructiva decat un asteroid de mari dimensiuni. O asemenea explozie ar face scoarta sa crape si ar arunca in spatiu cantitati mari de materie.
Asa imi imaginez eu o superciuperca atomica provocata de explozia unui reactor.
Am realizat acest tablou azi gandindu-ma la dezastrul din japonia.

duminică, 13 martie 2011

Explozia atomica, pictura din 2003

Aceasta este o pictura reprezentand o explozie atomica pe care am realizat-o in 2003. Aceasta este o ciuperca atomica ce rade un oras de pe suprafata pamantului. Am postat asta acum pentru ca ma gandesc ce dezastru ar fi daca un reactor de la o centrala atomica din Japonia ar exploda ca o bomba atomica. La ce cantitate de substanta radioactiva e acolo(de mii de ori mai mult decat intr-o bomba atomica) ar face planeta bucati.

joi, 10 martie 2011

Am doua tablouri expuse la Asociatia Artistilor Plastici

Am doua nuduri expuse la sediul Asociatiei Artistilor Plastici din Bucuresti unde are loc expozitia de nuduri.

Un peisaj cu sigillaria si piramida inspirat din desenele copiilor

In desenele copiilor apar ca un laitmotiv casa patrata sau dreptunghiulara cu un acoperis triunghiular, copacii cu trunchiuri mari dreptunghiulare si coroane rotunde, asemanatori cu niste lumanari si soarele plasat undeva intr-un colt. Eu am reinterpretat un asemenea desen care a fost relaizat de mii si mii de copii pana acum. Copacii desenati de copii seamana cel mai mult cu niste arbori din genul Sigillaria deoarece acesti arbori aveau trunchiuri drepte foarte mari si impunatoare si coroane mici in coparatie cu restul arborelui, neramificate sau putin ramificate prevazute cu frunze lungi, aciculare in timp ce casa ar putea foarte bine sa fie o piramida. Am inlocuit soarele cu luna care pe vremea cand pe pamant crestea Sigillaria era mult mai aproape de pamant si se vedea mult mai mare.
Mai jos este o reproducere dupa un desen facut de multi copii, fiind laitmotivul desenelor copilariei.

marți, 8 martie 2011

Bacterii extraterestre desenate cu pixul

Bacterii extraterestre
Acesta este un desen facut cu pixul reprezentând doua bacterii extraterestre asemănătoare cu cele care au fost descoperite recent de Richard Hoover, un cercetător de la NASA intr-un meteorit.
Bacteriile fosilizate vechi de 4 miliarde ani seamănă foarte mult cu cianobacteriile de planeta noastră, forme de viața foarte rezistente care pot supraviețui si in cosmos, pe diverși meteoriți si in gheata cometelor.

Bacterii formatoare de spori

Bacterii

Acesta este un desen reprezentând niște bacili formatori de spori asemănători cu cei din genul Clostridium.

luni, 7 martie 2011

Floarea puritatii, a feminitatii si a iubirii

Aceasta este floarea feminitatii a puritatii si a iubirii, un desen pe care l-am realizat acum cativa ani iar mai jos este versiunea necenzurata, versiunea nud a desenului. Prin aceste desene am incercat sa pun in evidenta feminitatea, prospetimea, puritatea si frumusetea, imaginea unei tinere fete delicata ca o floare si frumoasa ca o primavara.

duminică, 6 martie 2011

Laboratorul de chimie

Acesta este laboratorul de chimie, un tablou foarte geometrizat pe care l-am realizat cand aveam 14 ani, unul dintre primele mele tablouri

Piramida pentagonala si sfinxul de pe Marte din lut

Acum cativa ani am luat o bucata de lut si l-am modelat sub forma celor mai cunoscute constructii din zona Cydonia de pe Marte, un sfinx si o piramida pentagonala pe care martienii le-au construit in trecutul indepartat cand pe Marte exista viata si o civilizatie mai avansata decat a noastra.



Un sfinx pe care l-am realizat cand aveam 16 ani

Acesta este un sfinx din lut pe care l-am realizat cand aveam 16 ani. Atunci a fost cea mai prolifica perioada din viata mea. In anii 2002 si 2003 am realizat cele mai multe desene si pricturi la care se mai adauga si cateva creatii tridimensionale.

Sfinxul din Bucegi facut din lut

 Pe langa miile de desene si picturi mai am si cateva creatii tridimensionale pecare le-am facut modeland lutul. Mi-ar fi placut sa ma ocup si de sculptura dar nu am materialul si ustensilele necesare.
Aceasta este o replica in lut a sfinxului din Bucegi. Sfinxul din Bucegi a fost realizat in aceeasi perioada in care a fost realizat si cel din Egipt si a fost venerat de daci dar din pacate s-a deteriorat si probabil ca s-a si tras in el in primul razboi mondial si din acest motiv nasul si partea dreapta a fetei sfinxului lipsesc.

sâmbătă, 5 martie 2011

Julie Strain, desen in creion

Dupa Luis Royo, Jennifer Janesko, Dorian Clevenger si Boris Vallejo am realizat si eu un portret al actritei Julie Strain, una dintre cele mai frumoase femei din toate timpurile.
Julie Strain s-a nascut in 1962 in SUA si in 1991 si 1993 a aparut in revista Penthouse. Julie a mai jucat si in multe filme si a fost model pentru artistii mentionati mai sus.Aceasta femeie impresioneaza prin inaltimea ei (1 85) si constitutia ei atletica fiind foarte potrivita pentru roluri de amazoana, de luptatoare, de femeie puternica. Si eu o vad pe Julie ca pe o amazoana, neinfricata si puternica si asta imi place cel mai mult la ea. Mi-as dori sa am langa mine o femeie ca Julie Strain.



Related Posts with Thumbnails