duminică, 27 februarie 2011

Zeita Atena, desen in creion

 Acestea sunt doua desene in creion reprezentand-o pe zeita Atena asa cum mi-o imaginez eu: puternica, independenta si atletica ca o amazoana neinfricata si mereu pregatita de lupta.

vineri, 25 februarie 2011

Sara pe deal

Sara pe dealAcesta este desenul meu inspirat din poezia Sara pe deal de Mihai Eminescu, desenul care lipsea din seria mea de desene si picturi inspirate din poeziile lui Mihai Eminescu

Sara pe deal buciumul sună cu jale,
Turmele-l urc, stele le scapără-n cale,
Apele plîng, clar izvorînd în fîntîne;
Sub un salcîm dragă, m-aştepţi tu pe mine.
Luna pe cer trece-aşa sfîntă şi clară,
Ochii tăi mari caută-n frunza cea rară,
Stelele nasc umezi pe bolta senină,
Pieptul de dor, fruntea de gînduri ţi-e plină.
Nourii curg, raze-a lor şiruri despică,
Streşine vechi casele-n lună ridică,
Scîrţîie-n vînt cumpăna de la fîntînă,
Valea-i în fum, fluiere murmură-n stînă.
Şi osteniţi oameni cu coasa-n spinare
Vin de la cîmp; toaca răsună mai tare,
Clopotul vechi împle cu glasul lui sara,
Sufletul meu arde-n iubire ca para.
Ah! în curînd satul în vale-amuţeşte;
Ah! în curînd pasu-mi spre tine grăbeşte:
Lîngă salcîm sta-vom noi noaptea întreagă,
Ore întregi spune-ţi-voi cît îmi eşti dragă.
Ne-om răzima capetele-unul de altul
Şi surîzînd vom adormi sub înaltul,
Vechiul salcîm. — Astfel de noapte bogată,
Cine pe ea n-ar da viaţa lui toată?

Niste picturi in oja pe sticla pe care le-am realizat cand aveam 16 ani

Fotografii-0726

Acestea sunt doua picturi pe sticla pe care le-am realizat când aveam 16 ani folosind mai multe tipuri de oja, culoarea de baza fiind rosul, culoarea pasiunii.

In primul tablou este o femeie de culoare dansând printre stele si alte corpuri cerești in timp ce al doilea este inspirat din filmul American beauty, femeia fiind întinsa pe un pat de petale de trandafir roșu, petale care cad pe trupul ei gol si in parul ei auriu

joi, 24 februarie 2011

Buzele ei senzuale, desen in pix

Buzele ei roșii si moi ce parca așteaptă sa fie sărutate, un desen in pix roșu pe care l-am realizat ieri visand la o clipa de iubire si mi-a luat doar câteva minute sa-l realizez.HerCherryLips

miercuri, 23 februarie 2011

Maine e dragobetele iar eu rasfoiesc amintiri si desene vechi

Azi, cu o zi inaintea dragobetelui, tot rasfoind eu desenele vechi mi-a atras atentia acest desen pe care l-am facut cand aveam 17 ani, unul dintre visele mele de iubire de atunci, din anii adolescentei mele.

Maine e dragobetele

Maine e 24 februarie, ziua de dragobete, iar eu stau iar singura rasfoind desenele vechi si gandindu-ma la iubirea la care pot doar sa visez.

Pentru mine ziua de maine e doar una dintre multele zile de singuratate si tot ce mai sper e ca maine voi avea destula inspiratie pentru a crea pentru ca aceste creatii imi umplu golul imens pe care il am in suflet. Daca nu voi putea sarbatori ziua de maine iubind macar sa o pot sarbatori realizand tablouri ce reflecta precum niste oglinzi ale sufletului meu visele mele de iubire.

marți, 22 februarie 2011

Un alt desen născut din dor de iubire

Loveeee-02

Acesta este un alt desen pe care l-am realizat ieri intr-un moment când mă simțeam singura si simțeam nevoia sa strâng pe cineva in brațe. Aceasta este o scena de iubire plina de pasiune, un moment plin de afctiune, o scena de iubire din mintea mea.

Zeița Selene stapana lunii

luna-01

Zeița Selene ținând luna (corpul ceresc considerat unul dintre simbolurile feminitatii) in mâinile ei, un desen in pix pe care l-am realizat ieri

joi, 17 februarie 2011

Eu cu iubita mea imaginara

EuCuEa-01

Eu cu femeia pe care o visez mereu dar nu am întâlnit-o niciodată in viața asta, un desen in creion pe care l-am realizat in seara asta si nu mi-a luat mult timp. In visele mele ea e calda si iubitoare si o simt mereu alături de mine, ceea ce nu am simțit niciodată in viața asta din partea nimănui.

Un oraș pe care l-am desenat foarte repede

OrasDesenRapid

Un oraș pe care l-am desenat foarte repede folosind un banal pix

Un peisaj de pe alta planeta pe care l-am realizat foarte repede

EclipsaSiGalaxie

Acesta este un peisaj de pe alta planeta, un peisaj cu o eclipsa si o galaxie pe care l-am realizat folosind un pix si câteva creioane colorate

Mireasa sufletului meu

Multe fete viseaza la ziua nuntii si deseneaza mirese. Aceasta este una dintre miresele mele, asa cum mi-o imaginez eu in noaptea nuntii cand se daruieste fiintei iubite. Aceasta este mireasa sufletului meu, asa cum mi-o imaginez eu in noaptea nuntii noastre. Cat de mult mi-as dori sa fie real, sa stiu ca voi fi mereu cu ea, ca voi fi mereu a ei. Acesta este unul dintre visele mele legate de nunta, din pacate un vis imposibil care nu poate deveni realitate.
Aceasta este un desen pe care l-am facut acum ceva timp gandindu-ma la mireasa sufletului meu pe care mintea mea a creat-o.

duminică, 13 februarie 2011

Cu ea in lumina diminetii

 Acesta este un desen pe care l-am realiat cand aveam doar 14 ani imaginandu-mi ca sunt eu cu femeia pe care o iubesc in lumina diminetii, dupa o noapte de iubire. Ea priveste orasul cu cladiri moderne ce se inalta undeva departe, dincolo de ocean iar eu o privesc cat de frumoasa, de matura si de puternica e cu parul ei blond si rebel nici prea scurt nici prea lung, cu corpul ei atletic.

Inca un desen pentru o duminica de 13 Februarie

Azi uitandu-ma pe creatiile mele nascute din dor si nevoia de a iubi si de a fi iubita am mai gasit un desen potrivit pentru ziua de maine pe care o voi petrece singura rasfoind miile de desene ca in fiecare an pentru ca acesta este singurul lucru pe care pot sa-l fac de sfantul Valentin: sa privesc aceste creatii, sa-mi las imaginatia sa zburde si sa ma gandesc la ceea ce nu am dreptul sa am.
Aceasta este una dintre scenele de iubire din mintea mea, o imagine care poate umple o duminica trista pestrecuta in singuratate si o zi a indragostitilor si mai trista.

Un alt desen din liceu, un alt vis de iubire

Acesta este un desen pe care l-am realizat la 17 ani dorindu-mi sa am langa mine o fata si sa pot sa o tin mana, ceea ce imi doresc si in aceasta duminica trista si plictisitoare.
Azi intr-o duminica plictisitoare de 13 februarie, inaintea zilei sfantului Valentin sunt iar singura si ma uit iar si iar peste miile de desene vechi pentru ca aceste desene sunt tot ce am.

Dragostea, doua picturi in acuarela pe care le-am realizat in 2002 si 2003


Acestea sunt doua picturi avand ca subiect dragostea pe care le-am realizat in 2002 respectiv 2003. Spre deosebire de cele mai multe dintre lucrarile mele in aceste picturi am pus accentul pe dinamica formelor si a culorilor, nu pe redarea fidela a naturii.

Eu cu iubita mea zburand printre stele



Acestea sunt trei creatii pe care le-am realizat imaginandu-mi ca sunt eu cu iubita mea si ca zburam amandoua printre stele tinandu-ne de mana, trei dintre miile de desene si picturi pe care le-am realizat dorindu-mi un lucru care mie nu imi era permis, dorindu-mi sa am o iubita.
Primele doua au fost realizate in 2001 cand aveam doar 15 ani si imi doream sa am alaturi o fata, o fata asa cum eram si eu atunci, sa ne tinem de mana, sa plutim amandoua printre stelele albastre. Si am simtit nevoia sa astern pe hartie imaginea siluetelor noastre plutind in lumina stelelor.
A treia imagine este un desen in pix pe care l-am realizat in 2005 avand in gand aceeasi imagine si aceeasi dorinta de a iubi si de a fi iubita.

Iubirea in creatiile mele - Suflete pereche

Acesta este tabloul "Suflete pereche", o pictura in tempera pe carton pe care am realizat-o in anul 2001 dar am mai retusat-o pe parcursul timpului.
Aceasta este una dintre viziunile mele asupra iubirii, iubirea cosmica, inaltatoare, iubirea dintre doua suflete ce zboara printre stele tinandu-se de mana.

sâmbătă, 12 februarie 2011

Un alt trandafir pictat in liceu

Acesta este un alt trandafir pe care l-am pictat cand eram in liceu, un trandafir rosu legat cu o funda de matase alba numai bun de oferit fiintei iubite

A darui un trandafir - Pictura de acum 8 ani

Eram in liceu cand am realizat aceasta pictura reprezentand gestul simplu dar plin de emotie al daruirii unui trandafir rosu, un trandafir oferit din iubire.

O inima ranita

Aceasta este o inima strapunsa, o inima ranita pe care am pictat-o cand aveam 17 ani respectand anatomia inimii.

vineri, 11 februarie 2011

De ce nu pot renunta la lucrarile vechi?


Pana acum am realizat mii si mii de desene si picturi si le am aproape pe toate in casa, in calculator si pe diverse situri, chiar si pe cele vechi in care se vede ca pe vremea aceea nu stapaneam tehnica si greseam lamentabil cand venea vorba de anatomie.






Desi si mie imi par ridicole multe dintre ele acum cand imi dau seama ca atunci nu prea stapaneam anatomia si deformam corpul feminin si s-ar putea spune ca nu ar mai trebui sa le public pentru ca risc sa ma fac de ras cu ele, privitorii facandu-si o parere doar din aceste lucrari fara sa aiba rabdare sa le mai caute si pe cele noi eu nu pot renunta la aceste creatii mai mult sau mai putin artistice pentru ca ele inseamna ceva pentru mine si pentru sufletul meu. Fiecare dintre aceste desene si picturi are povestea sa, sentimentul pe care l-am trait cand in momentele creatiei si pe care il retraiesc de fiecare data cand ma reintalnesc cu respectivul desen sau pictura.

Nu pot renunta la ele pentru ca pentru mine acestea au reprezentat mult mai mult decat materiale consumate si timp folosit pentru dezvoltarea talentului meu artistic.
Un exemplu este desenul de mai sus care e oribil din punct de vedere artistic dar nu il arunc la gunoi pentru ca l-am realizat in adolescenta cu gandul la cea pe care mi-o doream langa mine atunci, dorindu-mi sa fiu eu in bratele ei, sa pot sa-mi culc capul pe pieptul ei iar ea sa ma asculte cand sunt trista, sa ma inteleaga si sa ma iubeasca si desi nu a iesit cine stie ce am pus multa pasiune in el si acum cand il privesc retriesc acea dorinta puternica de atunci, din anii adolescentei mele cand aceste desene imi alinau singuratatea si nimeni nu ar putea intelege ce era in sufletul meu atunci.
Si in desenul in pix de mai jos este o imagine de vis a fetei cu parul lung drept si negru pe care o visam mereu si o doream langa mine acnd aveam 15 ani, imaginea ei angelica intr-un decor cosmic atat de frumos, tinand in mana un voal alb, semitransparent si niste petale de trandafir care curg sub forma de ploaie din mana ei.
Aceste creatii nu sunt niste capodopere, foarte probabil ca nu vor ramane in istorie ca niste mari opere de arta si nici eu nu le-am facut dorindu-mi sa-mi aduca glorie si bani ci din nevoia de a exprima niste sentimente puternice pe care eu le simteam in adolescenta dar stiam ca nu imi este permis sa le simt si ceea ce imi doresc e ca macar mesajul lor sa ramana. Ele au fost o oglinda a sufletului meu.

In ele e o farama din imaginea iubitei pe care mi-o doream atunci, cate ceva al ei si doar in vise, in imaginatia mea si in desene pot sa o intalnesc.

Aceste desene sunt ca un fel de jurnal al adolescentei mele, un jurnal cu mii si mii de pagini, un jurnal cu mii si mii de chipuri ale celei pe care mereu mi-am dorit-o langa mine.
Eu nu pot renunta la aceste creatii vechi pentru ca in ele este EA, femeia pe care mi-am dorit-o langa mine atunci, cand eram o fatuca de 14-15-16 ani si pe care mi-o doresc si acum langa mine si probabil ca o voi astepta pana cand imi va creste tot parul alb si de fiecare adta acnd sunt singura acasa si rasfoiesc miile de desene imi doresc ca in locul muntelui de desene in bratele mele sa fie ea, sa o simt alaturi. De atatea ori rasfoiesc iar si iar aceste desene dorindu-mi ca in locul lor sa fie iubita mea.
Filmuletul de mai jos contine o parte din desenele mele vechi si noi intr-un proces de permanenta evolutie

miercuri, 9 februarie 2011

Nevoia de a iubi si de a fi iubit este muza multor creatii artistice




Dupa cum am spus si in filmuletele de mai sus nevoia de a iubi si de a fi iubit este muza care a inspirat si inspira multe creatii artistice, de la picturile si sculpturile din renastere pana la muzica si filmele din ziua de azi. Si Mihai Eminescu a scris mulet poezii simtit un dor puternic si regretand pierderea iubitei.
Multi artisti au creat fiind motivati de sentimentelelor puternice, neimpartasite, avand muze reale sau imaginare care si-au lasat amprenta asupra creatiilor lor.
Eu am simtit mereu nevoia de a iubi si de a fi iubita dar ceea ce simteam eu era condamnat de restul societatii si doar in arta puteam sa ma exprim si sa ma eliberez de de toata suferinta care m-a apasat in toti acesti ani. Doar in gandurile si in creatiile mele exista iubirea spre care aspir pentru ca eu sunt altfel si nu am dreptul sa iubesc si sa fiu iubita, fiind condamnata la o viata de singuratate si suferinta.
Cat de mult mi-as fi dorit ca macar una dintre femeile pe care le desenez mereu sa fie reala, sa pot sa-i simt pielea fina, sa pot sa o strang in brate. Stiu ca lumea oricum ma va judeca dar durerea e prea mare ca sa o tin in mine si sa o las sa-mi macine sufletul si din acest motiv am desenat chipul ei de mii si mii de ori.
In aceste filmulete sunt cele cateva mii de creatii pe care le-am realizat simtind nevoia de iubire, miile de vise de iubire pe care le-am asternut pe hartie in clipele mele de singuratate din ultimii 10 ani. Ce poate fi mai frumos decat iubirea adevarata, iubirea spre care toti aspiram, pe care toti o cautam dar foarte putini dintre noi reusesc sa o gaseasca intr-o viata. Eu nu pot decat sa visez la ea indulcindu-mi astfel zilele cenusii monotone si pline de singuratate. Aceste creatii imi alina singuratatea si datorita lor pot macar sa visez la iubirea la care nu am dreptul, de fiecare data cand le privesc imagindu-mi ca EA e langa mine.

luni, 7 februarie 2011

O inima

Asa reprezinta majoriotatea oamenilor o inima...
... si cu totul altfel arata ea in realitate, cu totul altfel fata de reprezentarile care ar putea semana cu o frunza, cu posteriorul unei femei, cu orice altceva numai cu o inima nu.
Figura simetrica de mai sus desi pentru majoritatea oamenilor reprezinta o inima nu poate fi un cord functional pentru ca lipsesc atriile si ventriculele si varful e mult prea ascutit pentru un organ intern. Ar putea semana putin cu o portiune din inima unei insecte care e alcatuita din mai multe valvule, sistemul circulator la insecte fiind de tip deschis dar in nici-un caz cu inima unui om.

Exista mai multe teorii in ceea ce priveste originea acestui simbol.
Se spune ca de fapt aceasta ar fi fost forma semintelor unei plante bogate in fitoestrogeni care se folosea in antichitate in scop contraceptiv, planta disparuta in ziua de azi. Aceste seminte fiind folosite in scop contraceptiv si probabil si afrodisiac au fost asociate cu sexualitatea, apoi cu dragostea si pana la urma cu inima care bate mai tare de emotie.

Mai jos este o inima umana asa cum o vad eu, mult mai aproape de aspectul natural al acesteia, rotunjita, cu un varf jos dar nu cu unul neverosimil de ascutit si cu artera aorta, venele cave si arterele si venele pulmonare (vase de sange care lipsesc cu desavarsire din reprezentarea schematica pe care multi o considera o inima ca si cum aceasta inima ar fi inima unei vietati cu sistem circulator deschis, fara vase de sange) 

In imaginea de mai jos este desenul meu in creion dupa ce l-am prelucrat in Adobe Photoshop

sâmbătă, 5 februarie 2011

Leda si Zeus sub forma de lebăda

LedaSiLebada
In imaginea de mai sus este “Leda si lebăda”, un desen in creion destul de indraznet pe care l-am făcut ieri.
Zeus s-a transformat intr-o lebăda pentru a putea ajunge la Leda, fiica regelui Testios al Etoliei. Din împreunarea dintre Zeus si Leda au rezultat 4 copii care au ieșit din ouăle lebedei: gemenii Castor si Pollux, Clytimnestra si Elena.
Am avut o si o discuție foarte aprinsa cu un profesor de la facultatea de biologie referitor la sexul lebedei. El susținea ca lebăda era de fapt un lebădoi, un mascul. Daca era mascul cum putea sa facă oua? In legenda se vorbește clar despre faptul ca aceasta lebăda a făcut 4 oua
Ca si cum grecii ar fi știut ca pasările fiind de tip abraxas la acestea heterozomii sunt invers fata de mamifere, femelele având XY iar masculii XX, in aceasta legenda Zeus s-a transformat intr-o lebăda femela iar Leda a jucat rolul masculului.

Un peisaj de pe unul dintre sateliții planetei Jupiter

PeisajDePeunulDintreSatelitiiLuiJupiter

Un peisaj de pe unul dintre sateliții planetei Jupiter pe care l-am realizat ieri folosind o hârtie alb-gălbuie si niște acuarele

vineri, 4 februarie 2011

Egiptul in creatiile mele

Din pacate in aceste zile Egiptul fierbe din cauza razboiului civil care a izbucnit din cauza crizei economice. Egiptul din ziua de azi nu seama deloc cu cel din antichitate, fiind cu totul alta tara si cu totul alta populatie.
Mai jos sunt desenele si picturile mele reprezentand piramide, sfinxi, printese si alte imagini din Egiptul antic.












Related Posts with Thumbnails