luni, 31 ianuarie 2011

Femeia florii de lotus

 In desenul in pix de mai sus si in pictura in ulei pe panza de mai jos am dat viata unui ideal de feminitate, o femeie tanara, frumoasa, cu pielea alba si parul lung si negru ce se inalta dintr-o floare de lotus. Parul ei lung straluceste in razele de lumina albastru-indigo ce vin din univers, din cele mai inalte sfere si luna ca simbol al feminitatii e si ea prezenta. Ea are o cununa de stele in par si corpul ei e inconjurat de o aura albastra, albastru linistitor si plin de mister.
Am pus tabloul aceasta langa pat ca sa o vad mereu, macar sa o pot vedea, si in noptile in care nu pot sa dorm si in fiecare dimineata o privesc si uit ca sunt singura in patul rece.

Atacul bacteriilor

Bacterii agresive indreptandu-se spre tesuturile pe care le vor infecta, desen in cerion

Unicornul in creatiile mele

Am realizat unicornul de mai sus acum doi ani pentru o prietena de atunci iar mai jos este un alt inorog, de data aceasta unul cu aripi, un Pegas pe care l-am pictat cand aveam 14 ani. Aceste fiinte sunt fascinante prin gratia lor dar daca ar fi reale mi-ar fi frica de ele pentru ca caii sunt destul de imprevizibili si daca ar avea si un corn in frunte ar putea sa impunga oricand.

duminică, 30 ianuarie 2011

Supernovele din desenele si picturile mele

 Avand in vedere faptul ca steaua Beatlegeuse din constelatia Orion este pe punctul de a se transforma intr-o supernova si peste cativa ani o sa vedem aceasta supernova stralucind ca soarele pe cer m-am hotarat sa vorbesc despre supernovele din desenele si picturile mele, supernovele fiind unul dintre subiectele mele preferate in pictura.
Din anul 2000, de cand m-am apucat de pictura supernova este unul dintre elementele mele preferate. Mereu m-au fascinat supernovele cu lumina lor, mai ales lumina albastra a stelelor de mare energie care explodeaza. In multe picturi si desene pe care le-am realizat pana acum apar supernove cu lumina lor albastra, stele albastre de mare energie ce explodeaza eliberand in spatiu o sfera de lumina.


 In anul 2000 parca vedeam lumina albastra a unei supernove, o sfera de plasma cu un inel aflat la intersectia cu planul discul de praf din jurul stelei ce straluceste si mai puternic in timp ce ce a mai ramas din steaua respectiva inca mai straluceste in centru. Supernova mea seamana cu un ochi cosmic



In desenele si picturile mele reprezentand supernove sfera de lumina poate sa fie sau sa nu fie prezenta dar inelul de lumina este nelipsit.

 In creatiile mele supernovele pot fi fie elemente de decor, fie elemente centrale sau de foarte mare interes ale unor peiasje spatiale




Primii amfibieni

Primii amfibieni au inceput sa iasa pe uscat acum 400 000 000 de ani. Acesta este un desen in creioane colorate reprezentand cativa amfibieni din acea perioada

Ichthyostega


Ichtyostega, una dintre primele specii de vertebrate care au iesit pe uscat, pictura in ulei pe panza si desen in creion.

Prezentarea de mai jos contine mai multe detalii despre ichtyostega

Primii arbori de pe Terra

Primii arbori de pe Terra cucerind uscatul in urma cu aproape sute de milioane de ani, desen in creion

Dinozauri indragostiti

O pictura reprezentand doi dinozauri indragostiti pe care am realizat-o acum cativa ani

Un stegocefal pe un trunchi de lepidodendron

 Desenul de mai sus si pictura in acuarela de mai jos au fost realizate acum doi ani si reprezinta un stegocefal (Stegocefalii au fost niste amfibieni din carbonifer, primele vertebrate care au parasit mediul acvatic) coctat pe un trunchi de lepidodendron (Lepidodendron a fost un arbore care alaturi de sigillaria si alte licofite popula zonele mlastinoase care erau foarte raspandite pe planeta noastra in carbonifer) prabusit.

Din lumea dinozaurilor - cum profitau primele mamifere de greseala unei mame

Acest tablou pe care l-am realizat acum cativa ani ilustreaza o scena din viata dinozaurilor. O femela de dinozaur isi paraseste pentru un timp cuibul pentru a privi lumina galaxiei. Niste mamifere primitive profita de moment si se duc la cuib pentru a manca ouale lasate nesupravegheate. Stramosii mamiferelor erau amimale nocturne de talie mica asemanatoare cu rozatoarele si cu insectivorele. Pe langa teoria asteroidului mai exista o teorie conform careia dinozaurii au disparut din cauza acestor animale mici si viclene.

Un stegozaur

Disparitia dinozaurilor

Nu se stie exact ce anume a dus la disparitia dinozaurilor dar se presupune ca catastrofa din cauza careia acestia au disparut acum 60 de milioane de ani a fost provocata de un asteroid care a cazut pe pamant. In imaginea de mai sus este unul dintre desenele mele reprezentand un dinozaur care priveste neputincios dezastrul iar mai jos sunt niste picturi de acum 8 ani avand ca tema catastrofa care a dus la disparitia dinozaurilor.

Dinozaurul inteligent

Oare au existat si dinozauri inteligenti care puteau fi civilizati cum sumtem noi? Pana acum stiinta nu a dovedit ca ar fi existat dar asa cum am aparut noi din mamifere asa putea sa apara si o alta specie inteligenta din dinozauri, o specie care seama suspect de mult cu extraterestrii reptilieni care sunt descrisi in unele cazuri de intalniri de gradul 3. Asa imi imaginez eu un dinozaur inteligent, cu o cutie craniana foarte mare prelungita spre spate in timp ce foloseste computerul de la bordul unei nave cosmice.

Ultimul dinozaur

Ultimul dinozaur stand neputincios in fata dezastrului si privind ploaia de asteroizi care cad pe Pamant, desen in creioane colorate

Visul unei duminici insorite

Azi este o superba zi de duminica. Afara este soare si deja se simte epropierea primaverii. Privind pe geam la vremea superba de afara si simtindu-ma iar singura am realizat acest desen in creion. Mi-a luat doar 5 minute. Am realizat acest desen pentru ca imi doream foarte mult ca aceasta imagine sa fie reala, sa fiu cu iubita mea si sa ne plimbam prin parc tinandu-ne de mana.

sâmbătă, 29 ianuarie 2011

As vrea sa fiu cu ea acum…

Sarutul-02Acesta este un desen in creion pe care l-am făcut acum câteva minute imaginandu-mi ca sunt cu iubita mea (cea bruneta) si ne sărutam. De când eram in liceu îmi plăcea sa-mi imaginez ca sunt cu o femeie mai mare decât mine ca vârsta cu ochii albaștrii si cu parul lung si negru, o femeie care aduce puțin cu Xena.

Cat de mult mi-as dori sa fiu cu ea acum, in brațele ei, sa pot sa o simt langa mine, sa pot sa plâng pe umărul ei când sunt trista, sa mă iubească si sa mă inteleaga.

Alb-negru, după mai mult de 10 ani, pictura de atunci si desenul in pix de acum

alb si negru-17

Aceasta este o pictura pe care am realizat-o in toamna anului 2000, un dintre primele mele picturi, o pictura reprezentând doua femei stand de o parte si de alta a unei coloane, una de tip european cu plete blonde de Ileana Cosânzeana ce strălucesc in lumina calda a soarelui aflat intr-o eclipsa parțiala, cealaltă o negresa atletica, puternica, cu forme zvelte ce lucesc in lumina albastra a unei supernove si a unei planete ca Pamantul.

Mai jos este versiunea de acum, un desen in pix pe care l-am realizat ieri reluând aceasta tema care datează din anul 2000.

Black and white

marți, 25 ianuarie 2011

Un nou desen inspirat din poezia Izvorul nopții de Lucian Blaga

IzvorulNoptii

Azi am făcut un nou desen reprezentând-o pe iubita lui Lucian Blaga cu ochii ei negrii ca noaptea, mari si plini de mister.

Un peisaj linistitor – Atunci si acum

Peisaj cu coloane

Aceasta este un desen pe care l-am realizat ieri, un peisaj liniștitor cu coloane si munți ce se înalta din oceanul liniștit si albastru in care se reflecta lumina soarelui aflat intr-o eclipsa parțiala in timp ce delfinii sar din apa.

Mai jos este o pictura de acum 10 ani având același subiect

peisaj-27

vineri, 21 ianuarie 2011

Un sentiment minunat – inca o Eva cosmica

dfd75172a884f061aae5eeaa6ac93570

Animația de mai sus a fost realizata după ce am scanat de mai multe ori un desen in pix in timp ce il făceam. Este un desen care transmite un sentiment minunat, un sentiment pe care îl trăiesc de fiecare data când vad cu ochii mintii mele stelele, planetele, galaxiile, universul si imaginea plina de viata a eternului meu feminin, a Evei cosmice pe care o vad in fiecare stea si in fiecare corp ceresc, sentimentul pe care il trăiesc de fiecare data când realizez aceste desene si picturi si de fiecare data când le privesc imaginandu-mi ca sunt acolo, in lumea minunata pe care mi-o creez, inca un desen reprezentând-o pe EA, Eva mea cosmica stand goala si superba in lumina albastra atât de liniștitoare a stelelor, a galaxiei si a unei planete albastre cum e planeta noastră. Acesta este unul dintre multele desene pe care le-am realizat imaginandu-mi ca sunt eu acolo, cu ea,  in lumea aceea de vis, ca e totul atât de frumos, ca ne iubim. De fiecare data când mă uit la aceste desene sau cand fac altele noi gandindu-mă la acest univers plin de frumusete acest sentiment minunat ma curpinde si îmi da putere si o puternica dorința de a trai. Doar când mă gadensc la EA, Eva mea cosmica încep sa vad viața intr-o alta culoare si cu alți ochi si uit de mizeria cotidiana

Mai jos este un filmuleț pe care l-am realizat filmandu-ma in timp ce realizam acest desen folosind un banal pix albastru.

In urma ei…

Ea pleacă luând cu ea căldura si lumina soarelui si lăsând in urma ei frunzele veștede ale toamnei care cad si frigul iernii. Ea pleacă si totul ingheata in urma ei. Ea imi toarce spatele si pleacă lasandu-ma in urma ei si as vrea sa o fac sa se întoarcă.
SheIsLeaving
Acesta este un desen pe care l-am realizat ieri ilustrând acest sentiment iar mai jos este o pictura foarte asemănătoare pe care am realizat-o când aveam 16 ani.
Fotografii-0332

Domnișoarele lui Picasso

Domnisoarele lui Picasso

Domnisoarele lui Pablo Picasso in viziunea mea

miercuri, 19 ianuarie 2011

O reproducere dupa Paul Cézanne

 Aceasta este o reproducere dupa unul dintre tablourile lui Paul Cézanne in care pictorul a imortalizat un grup de femei alfate la scaldat. Baia este una dintre temele preferate ale lui Cézanne, pictorul avand multe tablouri cu femei goale, asa cum le-a facut natura care se scalda intr-un lac sau intr-un rau, in mijlocul naturii. Azi se implinesc 172 de ani de la nasterea lui Paul Cézanne

sâmbătă, 15 ianuarie 2011

Si eu m-am indragostit de fata din poeziile lui Mihai Eminescu

Azi e 15 ianuarie, ziua in care se implinesc 161 de ani de la nasterea lui Mihai Eminescu. Pentru mine poeziile lui Mihai Eminescu au fost o adevarata mina de aur, o foarte importanta sursa de inspiratie pentru desenele picturile mele. Aceste poezii m-au facut sa visez si sa am si eu acele sentimente, sa simt acel dor puternic pe care l-a simt si poetul de atatea ori si sa vad cu ochii mintii mele luna, stelele, lacul, codrul, izvorul si mai ales imaginea angelica a fetei pe care poetul a iubit-o foarte mult in adolescenta.

O chema Cassandra Elena Alupului si era blonda cu ochii albastrii. Era frumoasa atat fizic cat si la suflet ca un inger. Cu ea tanarul Eminovici se intalnea seara si se plimbau amandoi prin codru, pe sub teii infloriti ce miroseau atat de frumos pana la lacul plin de flori de nufar in care se reflecta lumina lunii si a stelelor. Probabil ca Eminescu a cunoscut-o in perioada aia cand era cu trupa de actori, pe la 16-17 ani. Acest "inger palid" fata a murit de dropica (o boala care se caracterizeaza prin retentia de apa in tesuturi ) la doar 19 ani. Probabil ca a avut o infectie care a ajuns la rinichi. Ea a murit cand poetul era plecat la studii la Viena. Poezia "Mortua est" a fost scrisa imediat dupa ce poetul a aflat de moartea ei.


Si poezia "Floare albastra" a fost scrisa tot in amintirea aceastei fete, la fel ca si multe alte poezii in care apare in mod obsedant imaginea ei angelica Eminescu vorbind in multe poezii despre o copila cu parul de aur care nu putea fi decat ea pentru ca tot ce a urmat dupa ea nu se potriveste deloc cu descrierile din poezii deoarece celelalte femei din viata lui Eminescu erau femei mature, multe dintre ele maritate si cu copii, cum era si Veronica Micle. Chiar daca a fost cu multe femei dupa moartea Elenei, Eminescu tot nu a putut sa o uite pe aceasta "copila cu parul de aur", cele mai multe dintre poezii fiind scrise cu gandul la ea, poetul amintindu-si serile cand era cu ea, cand erau doar ei doi in mijlocul naturii, in satul natal. Dupa cum zicea poetul in poezia "Din lyra sparta" ea era cea care ar fi trebuit sa-i fie sotie. Ea era fidela si curata la suflet. Ea ar fi putut sa iubeasca si sa stea langa omul iubit toata viata ei dupa cum zicea si poetul in poeziile "Locul aripelor" si "De ce sa mori tu".

Si eu cand am citit poeziile lui am inceput sa-mi imaginez ca sunt eu cu ea, ca pot sa o simt langa mine, asa pura si frumoasa cum era ea si cum din pacate nu mai e nimeni in ziua de azi, ca ne plimbam tinandu-ne de mana prin codru, pe sub teii din care cad flori frumos mirositoare, in lumina lunii si a stelelor, ca pot sa o tin in brate si sa o sarut. Si acum parca o vad, blonda cu ochii albastrii si pielea alba purtand o rochie alba semitransparenta, alba ca albul puritatii. Cat de mult mi-as dori ca aceasta fata sa nu fie doar o creatie a mintii mele ce s-a nascut din amintirile si poeziile lui Eminescu. Cat de mult mi-as dori sa-i pot oferi ei flori albastre ca ochii ei si sa o pot salva de boala sa pot sa o aduc in lumea mea si sa-i ofer toata iubirea mea. Daca ar fi posibila calatoria in timp as lua aceasta fata din Ipotestiul secolului 19 si as aduce-o in lumea de acum ca sa o am mereu langa mine, nu doar in ganduri si picturi prin care am asternut pe hartie sau panza imaginea ei asa cum o descria Eminescu in poezii si asa cum mi-o imaginez si eu.


 Am facut foarte multe desene si tablouri prin care am incercat sa redau imaginea ei minunata si de fiecare data cand le privesc, ca si atunci cand citesc poeziile lui Eminescu parca o vad langa mine si imi doresc atat de mult sa fiu cu ea, sa simt atingerea ei fina si caldura ei. Am facut aceste desene dorindu-mi sa fiu eu in locul poetului, sa pot eu sa o tin in  brate, sa o ating si sa o sarut
Related Posts with Thumbnails